Слика од Статив со далечинска контрола
Слика од Статив со далечинска контрола
Слика од Статив со далечинска контрола
Слика од Статив со далечинска контрола
Слика од Статив со далечинска контрола
Слика од Статив со далечинска контрола
Слика од Статив со далечинска контрола

Функции

Во стил на држач - идеален за автопортрети

GP-VPT1 има компактен дизајн во стил на држач и е дизајниран за удобно користење со лева или десна рака. Идеален е за стабилно фотографирање и совршено обликувани автопортрети. 

Интуитивна контрола на фотоапаратот со една рака

Поврзете го вашиот фотоапарат преку кабелот со повеќе приклучоци и добијте практична контрола врз блендата, активирање/запирање на снимањето и директно зумирање преку држачот.

Функција за флексибилно закосување

Функцијата за брзо закосување го олеснува поставувањето на идеалниот агол на фотоапаратот за фотографирање од ниска или висока перспектива.

Се претвора во мини статив

Раширете ги паметно интегрираните ногалки на држачот за да го претворите во практичен статив за стабилно фотографирање или за да ги ослободите двете раце кога снимате видеоблогови.

Спецификации

  • Висина: [Држач] прибл. 132 мм (5 1/4 инчи)

  • Висина: [Статив] прибл. 96 мм (3 7/8 инчи)

  • Тежина: 116 гр. (4,1 oz)

  • Максимално оптоварување: 1 кг (35,3 oz)

  • Агол на закосување: [Држач] нагоре: 20 степени, надолу: 90 степени

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина