КОМПАКТНИ

Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум

DSC-WX500
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум

redwhiteblack

Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Слика од Компактен фотоапарат WX500 со 30x оптички зум
Фотографирајте најдобро - Изгледајте уште подобро

Подобрете ги автопортретите и снимајте ги на едноставен начин. LCD мониторот кој се врти за 180 степени ви овозможува да видите како изгледате во кадарот. Запознајте се со WX500 од Sony - најмалиот фотоапарат во светот кој ги содржи врвните перформанси на објективите со 30x оптички зум од ZEISS®. Со толку многу креативни можности при рака за забавно фотографирање, секоја слика што ќе ја снимите ќе има врвен квалитет.

Елементите на сеопфатниот квалитет на слика

Спојот помеѓу CMOS сензор за слика со повисоки перформанси, неверојатно брз процесор за слика и легендарниот објектив нуди најнови оптички и инженерски достигнувања во извонредно компактна форма.

Vario-Sonnar T* објектив со 30x оптички зум од ZEISS®
Зумирајте подалеку, поблиску и пошироко

Објективот Vario-Sonnar T* со 30x оптички зум од ZEISS® содржи огромно искуство од оптиката со голема прецизност за снимање јасни и остри слики без загуби во квалитетот низ целиот опсег од 24-720 мм.

Препознатлива оптика од ZEISS®

Легендарниот квалитет од ZEISS® нуди извонредна острина, богат контраст и минимално изобличување.

Exmor R® CMOS сензор

Exmor R® CMOS сензорот со задно осветлување и 18,2 ефикасни милиони точки прима повеќе светлина за повеќе детали во секоја снимка.

BIONZ X процесор за обработка на слика

Сега репродуцира пореалистични детали и бои во сликите со помало изобличување и шум.

Ви гарантираме поголемо задоволство при снимање автопортрети

Никогаш досега не било толку едноставно да го доловите саканиот изглед во автопортретите, портретите и сите други слики, благодарение на флексибилноста која ја нудат LCD мониторот кој се врти, прилагодливите функции и едноставната обработка на фотографии.

Брз и интелигентен автоматски фокус
Извонредно брз, прецизен и интелигентен AF

Подобрениот алгоритам за откривање на просторот до објектот овозможува пооптимален и попрецизен погон на објективот за добивање уште побрз AF, за да можете да доловувате повеќе неочекувани моменти на едноставен начин.

Поставете го соодветниот режим

Без разлика дали сакате брзо да споделите некои случувања или да ги зачувате во висока резолуција за уредување, можете лесно да изберете формат, режим, експозиција и други поставки, а потоа започнете да снимате.

Видеоснимки во различни формати

Снимајте во XAVC S или AVCHD формат со висока резолуција, како и во MP4 формат.

Спречете ги заматувањата

Интелигентен активен режим со стабилизација на слика во 5 оски + анализа на слики.

Подобрете ја преносливоста

Благодарение на големиот капацитет на неговата батерија, можноста за поврзување и споделување со мобилни уреди и паметниот компактен дизајн, WX500 од Sony е исклучително практичен за носење и за забава на долг план, каде и да одите.

Долготрајно користење
Долготрајно користење

Зачувајте ја енергијата - живејте долго, работете напорно, бидете силни

Полната батерија ќе ви овозможи да снимите прибл. 400 фотографии или видео од 75 минути, со цел да не пропуштите одлична прилика за фотографирање.

Споделувајте едноставно - Добијте далечинска контрола

Поврзувањето преку Wi-Fi® со паметни телефони со iOS и Android™ за далечинска контрола на фотоапаратот и споделување фотографии/видеоснимки е едноставно. Освен Wi-Fi® поддршката за поврзување со паметни телефони, технологијата NFC (поле за комуникации во близина) нуди „поврзување со еден допир“ со компатибилни паметни телефони и таблет-уреди со Android™.

Внесете раскош за поубави портрети

PlayMemories Camera Apps

PlayMemories Camera Apps ја содржат апликацијата My Best Portrait за ефекти за осветлување и омекнување на кожата, како и ефекти за блескава светлина во очите кај портретите и автопортретите.
*Забелешка: Достапноста на услугите зависи од регионот.

Мојот најдобар портрет

Додавајте ефекти за омекнување на кожата, осветлување на кожата и осветлување на очите.

Паметен далечински управувач

Користете паметен телефон за контрола на експозицијата, активирање на блендата и добивање фотографии.

Синхронизација со паметен телефон

Автоматски префрлувајте фотографии во мобилниот уред откако ќе го исклучите.

Изберете ја вашата боја

Изберете боја за фотоапаратот која ќе одговара на вашиот стил: црна, бела или црвена.

Задржете го стилот

Изборен комплет галантерија составен од торбичка за куќиште, навлака за објектив и лента за на рамо (навлаката LCJ-HWA е достапна во три бои) кои го подобруваат стилот на фотоапаратот. Торбичката за куќиштето не мора да се отстранува при фотографирањето.

iMovie
Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Спецификации и функции

Опремен за повеќе забава и подобри перформанси, WX500 располага со објектив за зумирање од ZEISS® со извонреден опсег и квалитет, LCD монитор кој се врти за да можете снимате автопортрети и ефект за разубавување за доработка на портретите.
  • Vario-Sonnar T* објектив со 30x оптички зум од ZEISS® за извонредно јасни слики

  • Exmor R® CMOS сензор од 18,2 MP за слика со повисок квалитет дури и во темнина

  • Процесорот за обработка на слика BIONZ X™ нуди повеќе детали со помал шум

  • LCD екран кој се врти за 180 степени за обликување на кадарот при фотографирање од ниска положба

  • Ефект за разубавување за дообработка на изгледот на луѓето во сликите, во степени

Тип на сензор
Exmor R® CMOS сензор од тип 1/2,3 (7,82мм)
Број на точки (ефективни)
18,2MP
ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)
ISO 80-12800
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина