Слика од Компактен фото апарат W800 со 5x оптички зум
Слика од Компактен фото апарат W800 со 5x оптички зум
Слика од Компактен фото апарат W800 со 5x оптички зум
Слика од Компактен фото апарат W800 со 5x оптички зум
Забавно фотографирање на едноставен начин

Без разлика дали станува збор за ноќни излегувања или слики од одмори - дигиталниот компактен фото апарат W800 е опремен со функции кои го олеснуваат снимањето на јасни и прекрасни фотографии и HD видео снимки. Доближувајте се со оптичкиот зум до 5x и преминете во режим за забави за да добиете одлични снимки без да ја запрете забавата.

Широкоаголен објектив
Широкоаголен објектив од 26мм

Доловете ја целата сцена, а не само еден дел од неа, со широкоаголниот објектив од 26мм.

Super HAD CCD сензор со 20,1MP
Super HAD CCD сензор со 20,1MP

Доловете ја убавината на секоја сцена со сензорот за слика со висока резолуција од 20,1MP.

Одете подалеку, видете повеќе

Оптички зум од 5x

Jасна слика при зумирање која паметните телефони не може да ја постигнат и 5x оптички зум кој ве доближува до случувањата.

Оптички зум од 50x
Компактен дизајн
Прилагоден за во вашиот џеб

Прецизно фотографирање во комбинација со преносливост на паметен телефон. W800 е доволно мал за да снима одлични фотографии, да изгледа добро при користењето и да го сместите во џебот.

Изберете боја

Избор од две стилски бои - сребрена и црна - за да можете да оставите впечаток каде и да фотографирате.

Избор на бои
Секој момент со совршени детали
Напреден блиц
Напреден блиц

Во затворени простории, во самрак или во темнина - зголемената чувствителност овозможува посветли слики.

Фокусно растојание од 5см во макро режим
Фокусно растојание од 5см во макро режим

Фокусното растојание од 5см во макро режим ви овозможува да го фотографирате вашиот објект јасно дури и одблиску.

Фотографирањето само што стана полесно

Снимањето одлични фотографии и видео снимки е лесно со W800. Копчињата се поставени за лесно користење, додека наменското копче за снимање видео овозможува едноставно снимање видео записи. Живописниот Clear Photo LCD екран од 2,7 см ви овозможува да ги гледате вашите фотографии и да репродуцирате видео снимки со минимален напор.

Снимајте со остра HD резолуција

Извадете го W800 и веднаш почнете да снимите остри и рамномерни снимки. Со притиснување на едно копче, можете да снимате 720 HD слики без заматување со дигитален звук.

720p HD слики
HD видео записи со 720p

Доловете ги важните моменти со снимање на јасни и детални 720p HD видео снимки.

Копче за видео
Наменско копче за снимање видео

Кога ќе го здогледате совршениот кадар, само притиснете го наменското копче за снимање видео и почнете да снимате.

Духот на забавата

Активирајте го вградениот режим за забави и дозволете му на фото апаратот автоматски да ги прилагоди важните параметри за да создаде совршена и живописна фотографија од забавата.

Режим за забави
Ефект на слика
Бидете креативни со ефектите за слики

Внесете нова енергија во сликите со помош на вградената технологија за ефекти на слики. Постојат повеќе режими за избор - не мора ниту да преземате софтвер за уредување на слики.

Снимете поголем дел од панорамата

Само притиснете го копчето и движете го апаратот од едната кон другата страна. Вашиот фото апарат врши автоматско спојување на серија снимки со голема брзина за да создаде една панорамска слика.

Режим на панорама

Спецификации

  • Super HAD CCD сензор со 20,1MP

  • Објектив од Sony со 5x оптички зум

  • Можност за репродукција на прекрасни HD видео снимки

  • Режим на панорама за доловување на целата сцена

  • Бидете креативни со ефектите за слики

Тип на сензор
Super HAD CCD од тип 1/2,3" (7,76мм)
Број на точки (ефективни)
20,1MP
ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)
ISO 100-3200
ISO чувствителност (видео)
Автоматски: (ниво на ISO 100-800)

Што има во пакетот

Батерија на полнење (NP-BN), AC адаптер (AC-UB10C), Лента за околу зглоб, Кабел со повеќе USB приклучоци, Упатство за употреба

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат