Слика од RX10 II со објектив од 24–200 мм со F2,8
Слика од RX10 II со објектив од 24–200 мм со F2,8
Слика од RX10 II со објектив од 24–200 мм со F2,8
Слика од RX10 II со објектив од 24–200 мм со F2,8
Слика од RX10 II со објектив од 24–200 мм со F2,8
Слика од RX10 II со објектив од 24–200 мм со F2,8
Слика од RX10 II со објектив од 24–200 мм со F2,8
Слика од RX10 II со објектив од 24–200 мм со F2,8
Слика од RX10 II со објектив од 24–200 мм со F2,8
Слика од RX10 II со објектив од 24–200 мм со F2,8

Функции

Exmor RS® CMOS сензор од тип 1,0 со 20,2 MP (ефективни)

Првиот CMOS сензор за слика од тип 1,0 со подредена структура и DRAM чип во светот овозможува забавено снимање до 40x и неверојатна брзина на блендата до 1/32000 која ја надминува човечката перцепција. Проширеното електронско коло има поголем капацитет за обработка на сигнали и над пет пати поголема брзина на читање од стандардните модели.

BIONZ X™ за врвни детали и текстура

Дигиталните фотоапарати ја претвораат светлината која ја доловува нивниот сензор во дигитални слики. Бидејќи процесорот кој овозможува конверзија е подеднакво важен како објективот и сензорот, RX10 II е опремен со процесорот BIONZ X со голема брзина за да добиете поприродни детали, пореалистични слики, градации со побогати тонови и помал шум при фотографирањето и снимањето.

Осветлен Vario-Sonnar T* објектив за зумирање од ZEISS® со F2,8

Vario-Sonnar T* објектив за зумирање од ZEISS® нуди непроменлива голема решетка од F2,8 низ целиот опсег на зумирање од 24–200 мм . Овој објектив е составен од 7 асферични елементи и доловува прекрасни снимки одблиску и ги претвора видеоснимките и фотографиите во ремек-дела. Прстенот за рачно прилагодување во професионален стил функционира како контролор за решетката и за зумирање (со вклучен/исклучен звук при работа за тивко користење) итн.

Директно снимање на 4K видеоснимки преку фотоапаратот

RX10 II може да снима 4K видеоснимки со голема прецизност директно на мемориската картичка вметната во куќиштето и ги елиминира ефектите на заматување. Предната интеграција во голем размер која се справува со огромен обем на податоци преку обработка на сите точки со поголема брзина му овозможува на фотоапаратот да го елиминира изобличувањето на сликите со објекти во движење предизвикано од вртењето на блендата.

Снимање забавени движења до 40x

Изберете HFR со вртливото копче за режим за да можете лесно да снимате забавени видеоснимки кои содржат моменти од движења кои траат само дел од секундата. Изберете стапка на слика за фотографирање од 960/1000 fps, 480/500 fps или 240/250 fps (NTSC/PAL), за да ја достигнете брзината на објектите во движење. Квалитетот на сликата е приближно Full HD при 240/250 fps, а HD при 480/500 fps во режим со приоритет на квалитетот. Режимот за активирање ви овозможува и да снимате 2 или 4 секунди пред да го притиснете копчето за ВИДЕО, за да можете да го доловите одлучувачкиот момент.

Бленда која спречува изобличувања со брзина од 1/32000 сек.

Блендата која спречува изобличувања со брзина до 1/32000 сек. го минимизира изобличувањето на сликата предизвикано од вртењето на блендата. Извонредната брзина на блендата ви овозможува и да снимате фотографии со дефокусирање на заднината користејќи поголема вредност за решетката дури и во услови со екстремна светлина со максимум EV19 .

Брзо и прецизно автоматско фокусирање со брзина до 0,09 сек.

Перформансите за AF на RX10 II достигнуваат брзини до 0,09 секунди. За да ви помогне да ги доловите краткотрајните моменти без исклучок, приспособливиот објектив го користи брзиот и сигурен мотор со суперсонични бранови (SSM) со директен погон за јасно и прецизно прилагодување на фокусот кое е надополнето со брз и интелигентен автоматски фокус.

Континуирано фотографирање со максимум 14 fps и намалено затемнување

Благодарение на новиот сензор за слика со неверојатно голема брзина - и покрај неговиот голем број точки од 20,2 MP - фотоапаратот се одликува со зголемена брзина на читање која придонесува за континуирано фотографирање со максимум 14 fps . Тој ви овозможува да доловите прекрасни краткотрајни моменти или изрази на лицето.

Осветлен XGA OLED Tru-Finder за фотографирање со инспирација

Електронскиот визир (EVF) со голем контраст нуди висока резолуција еквивалентна на 2359k точки. Неверојатната резолуција и автоматското осветлување овозможуваат приказ на најмалите детали за прецизно обликување на кадарот.

Ракување и функции во професионален стил

Добијте контрола во професионален стил со прстенот за рачно користење и приклучокот за повеќе интерфејси (MI) наменет за идни надградби со различна галантерија за напредни фотографи. Цврстото куќиште од легура од магнезиум и сите работни делови, вклучувајќи ги вртливите и стандардните копчиња, се отпорни на прав/влага и се идеални за надворешна употреба во неповолни услови.

Поврзувајте се со паметни телефони и таблет-уреди со еден допир

Префрлувајте слики или видеоснимки за секунда во вашиот паметен телефон или таблет-уред со Android™, со само еден допир на фотоапаратот - користејќи го софтверот Imaging Edge Mobile што се презема од интернет и вградените Wi-Fi и NFC™ (поле за комуникации во близина). Исто така, со еден допир може да ја активирате апликацијата Smart Remote Embedded, за далечинска контрола на фотоапаратот преку мобилен уред и активирање/запирање на снимањето.

Дознајте повеќе

Поддршка за PlayMemories Camera Apps (PMCA)

Уживајте во фотоапарат кој со тек на времето добива нови функции. Изберете некоја апликација од сè побројните PlayMemories Camera Apps , за далечинска контрола, ефекти на слики и видеоснимки и многу повеќе. Инсталацијата е едноставна преку вашиот компјутер или Wi-Fi® врската на фотоапаратот.

Погледнете ги деталите

Изберете снимање видеоснимки во XAVC S формат со професионален квалитет или AVCHD формат

Специјално наменет за сериозни фотографи, форматот XAVC S овозможува мала компресија за снимање висококвалитетни видеоснимки и минимален шум дури и во сцени исполнети со движења. Достапен е и форматот AVCHD за лесно уредување и споделување. Овој фотоапарат го користи кодекот 4K кој поддржува снимање на 4K , видеоснимки со брзина до 100M bps, а овозможува и снимање Full HD слики.

Различни функции за видео што поддржуваат користење со професионален стил

Во достапните функции за видео спаѓаат профил на слики (го одредува карактерот на видеоснимките со менување на основните параметри како хромогени ефекти и прилагодување на градацијата), S-Log2 гама (го проширува динамичкиот опсег при снимањето за да ја намали појавата на премногу осветлени и темни делови), TC/UB, контрола на снимање, двојно снимање на видео итн.

Фотографирајте речиси насекаде со големиот опсег на ISO чувствителност

Чувствителноста може да се зголеми до ISO 12800, за да добиете поостри слики при премногу слаба осветленост. Дозволете му на режимот за автоматско ISO да ги одреди автоматски најсоодветните поставки или, пак, намалете ја чувствителноста рачно до ISO 80. Фотоапаратот ќе ви овозможи и да поставите долна граница за брзината на блендата при автоматско ISO.

Практична креативност со прилагодливите копчиња

Прилагодливото (C) копче ви овозможува да програмирате една од 40-те достапни функции за да ги прилагодите можностите на фотоапаратот кон вашиот стил на фотографирање. Ако доделите често користена функција или претпочитани поставки на ова копче, тогаш ќе можете веднаш да ги активирате. Ќе добиете практичен пристап до вашиот избор на дофат на прстите - за побрзо и поинтуитивно ракување со фотоапаратот.

Двојното снимање ви овозможува да фотографирате додека снимате видеоснимки

Снимајте фотографии со 17 MP додека снимате видео. Фотоапаратот ви овозможува да снимате прекрасни и висококвалитетни фотографии дури и кога снимате видео. Новата функција за активирање на автоматско двојно снимање му овозможува на фотоапаратот да снима фотографии автоматски додека снима видео. Изберете високи/стандардни/ниски поставки за фреквенцијата за активирање на автоматското двојно снимање.

Разновидните функции на блендата сега се подобрени

Функциите поврзани со блендата се подобрени. На пример, функцијата за тајмер сега поддржува фотографирање со групирање, така што сега може да ја користите оваа моќна функција дури и во ситуации кога не можете сами да ја активирате блендата. Бројот на снимки со групирање на експозиција е зголемен на девет.

Надгледување со осветлен приказ

Оваа функција која ја зголемува светлината на сликата, на пример, може да се додели на прилагодливо копче за лесен пристап при фотографирање ѕвездено небо или друга темна сцена.

Функциите за помош при MF и изострување нудат подобро фокусирање

Овие функции ќе ви помогнат да го прилагодите фокусот по ваша желба. Функцијата за помош при рачен фокус (MF) ја зголемува површината на која фокусирате за да ви обезбеди попрецизно прилагодување, а функцијата за изострување ги нагласува најострите или најдобро фокусираните области со бои по ваш избор и ви помага да одлучите дали е потребно дополнително прилагодување на фокусот.

AF со заклучување за напредни можности за фотографирање

Само притиснете го копчето за блендата до половина за да активирате AF со заклучување . Тој автоматски ја прилагодува големината на кадарот каде што се врши AF за да ја усогласи со големината на објектот, да ги подобри перформансите за следење и да ги искористи сите прилики за фотографирање.

Поддршка за Remote Camera Control

Кога фотоапаратот е поврзан со компјутер, тогаш можете да користите Remote Camera Control за да снимате слики или да ги менувате поставките на фотоапаратот преку компјутерот што е поврзан преку USB приклучок. Сè што треба да направите е да ја преземете апликацијата Remote Camera Control во верзија која ја поддржува вашиот компјутер.

Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги вашите фотографии со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете ја функцијата „Remote“ за далечинска контрола на фотографирањето; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии од големи колекции на слики; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Дознајте повеќе

Спецификации

Благодарение на новиот CMOS сензор со подредена структура и прикачена меморија кој овозможува најсовремен 4K квалитет, неверојатно голема брзина на бленда од 1/32000, забавено снимање и многу повеќе, RX10 II е создаден за сериозни фотографи кои се во движење. Објективот со голема решетка, зумирањето со можност за проширување и други моќните функции се наследени од RX10.
  • CMOS сензор за слика од тип 1,0 со 20,2 MP , подредена структура и DRAM чип

  • Vario-Sonnar T* објектив од 24-200 мм со решетка од 2,8 од ZEISS®

  • Процесор BIONZ X за врвни детали и намалување на шум

  • 4K , Ultra HD за четири пати повеќе детали од Full HD

  • Забавено снимање до 40x

Тип на сензор
Exmor RS® CMOS сензор од тип 1,0 (13,2 мм x 8,8 мм)
Број на точки (ефективни)
20,2 MP
ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)
Автоматски: (ISO 100-12800, може да се избере со горна/долна граница), 100 / 125 / 160 / 200 / 250 / 320 / 400 / 500 / 640 / 800 / 1000 / 1250 / 1600 / 2000 / 2500 / 3200 / 4000 / 5000 / 6400 / 8000 / 10000 / 12800 (може да се прошири до ISO64/80); Намалување на шум за повеќе слики: Автоматски (ISO 100-12800), 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400 / 12800 / 25600

Што има во пакетот

Комплет батерии на полнење NP-FW50, AC адаптер (AC-UB10C/UB10D), Микро USB кабел, Појас за преку рамо,Капаче за објектив, Капаче за приклучок, Сенило, Капаче за окулар, Упатство за употреба

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Награди

Награди