Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Слика од Фото апарат RX10 со објектив од 24–200мм со F2,8
Достапен е нов софтвер за DSC-RX10.
Исклучителна оптика, совршена компресија

Погледнете го животот во ново светло

Отворете ги очите со DSC-RX10. Осветлен објектив за зумирање со голема решетка, извонредно чувствителен сензор и други неверојатни функции за разгорување на вашата страст за создавање.

20x зум, ZEISS® оптика
Зумирајте уште повеќе

Објектив со 8,3x зум од ZEISS® со решетка од F2,8 низ целиот опсег на зумирање.

Процесор BIONZ X
Нова генерација на процесор за обработка на слика

Новиот револуционерен процесор за обработка на слика BIONZ X™ го максимизира квалитетот на сликата и верно ги репродуцира текстурите и деталите во реално време, исто како што ги гледа човечкото око, благодарение на обработката со голема брзина.

Exmor R® сензор со 20,2MP
Погледнете повеќе во секоја сцена

Снимајте детали со 20,2 MP со Exmor R® сензорот со задно осветлување.

Изразете ја вашата перспектива

За секоја сцена, за секоја снимка. Уживајте во остри резултати во секое време со моќниот Vario-Sonnar® T објектив од ZEISS® со фиксна решетка од F2,8.

Опсег на зумирање од 24-200мм
Повеќе простор за зумирање по желба

Огромниот опсег на зумирање од 24-200 мм ви овозможува да фотографирате слики одблиску.

Решетка од F2,8
Подобрете го вашиот вид

Уживајте во максимална решетка од F2,8 низ целиот опсег на зумирање.

Оптика од ZEISS®
Побрз и порамномерен AF

Уживајте во побрзо и поостро фокусирање со SSM со директен погон.

Посегнете по неверојатно висок квалитет на слика

Големиот Exmor R® CMOS сензор со 20,2 милиони точки од тип 1.0, заедно со брзиот процесор за слика BIONZ X, снимаат светли и јасни фотографии со намален шум.

Снимајте детални слики
Извонредната чувствителност создава јасна разлика

Exmor R® CMOS сензорот со 20,2 милиони точки од тип 1.0 доловува јасни детали.

Процесор за слика BIONZ X
Нова генерација на процесор за обработка на слика

Процесорот за обработка на слика BIONZ X ги репродуцира деталите реалистично.

Фокусирајте побрзо за да го доловите моментот

Брзо фокусирање дури и при телефото опсег

Брзиот AF е неверојатно рамномерен благодарение на SSM (мотор со суперсонични бранови) со директен погон кој располага со прецизно изработени положби за фокусирање кои се дизајнирани за минимизирање на растојанието што треба да го измине објективот при фокусирање, поради што се намалува и времето на фокусирање.

Функција за AF на очи
Нов AF на очи за доловување на душата на субјектот

Новата функција за AF на очи ги открива и ги фокусира очите на субјектот.

Флексибилно избирање на површина за фокусирање
Пофлексибилно избирање на површина за фокусирање

Изберете помеѓу три концентрични и флексибилни спортски кадри за да добиете прецизно фокусирање.

Функција за AF со заклучување
AF со заклучување и интелигентна прецизност

Прецизно фокусирање дури и на подвижните објекти.

Функции за проширување на креативните граници

Изобилството на моќни функции со подобри перформанси и опции помагаат во снимањето на подвижни слики со извонредна резолуција и неверојатна острина со минимален шум.

Снимајте во Full HD резолуција
Снимајте повеќе во Full HD

Sony го искористува целосниот потенцијал на снимањето Full HD видео.

Снимање на звук со професионален квалитет
Звук од професионален калибар и многу повеќе

Снимајте прецизен звук кој може професионално да се продуцира.

Јасен излезен сигнал
За јасен излезен сигнал

Проследувајте јасен и некомпресиран излезен сигнал до надворешен монитор/рекордер. Проследувајте јасен и некомпресиран излезен сигнал до надворешен монитор/рекордер.

Оптимизирање на ракувањето со интегритет

DSC-RX10 е дизајниран за ракување без напор и е доволно цврст за долго и напорно користење.

Бидете во тек со мобилниот тренд

Полесно поврзување со паметни телефони и таблет уреди

Преземете ја апликацијата Imaging Edge Mobile во вашиот паметен телефон, а потоа користете NFC за брзо да воспоставите Wi-Fi-врска со вашиот фотоапарат.

Едноставно поврзување со апликации за мобилни уреди
Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™
Функции Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги фотографиите со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Capture One
Capture One за Sony

Capture One Express (за Sony) е бесплатен софтвер што нуди обработка на RAW, лесно управување и алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер. 

iMovie
Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Спецификации и функции
  • Exmor R® CMOS сензор од тип 1.0" со 20,2MP

  • Процесор BIONZ X за врвни детали и намалување на шум

  • Vario-Sonnar T* објектив од ZEISS® со f2,8 и 8,3x зум

  • Едноставно споделување и контрола со Wi-Fi® и NFC со еден допир

  • Целосна рачна контрола за креативно фотографирање

Тип на сензор
Exmor R® CMOS сензор од тип 1,0" (13,2 x 8,8мм)
Број на точки (ефективни)
20.2MP
ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)
ISO 125-25600

Што има во пакетот

Батерија на полнење (NP-FW50), AC адаптер (AC-UB10), Микро USB кабел, Лента за на рамо, Капаче за објектив, Капаче за приклучок, Сенило, Капаче за окулар, Упатство за употреба

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина