DSC-RX1 и RX1R

Целосен кадар.
Големина на дланка.

Sony го претставува првиот компактен дигитален фотоапарат во светот со сензор од 35 мм за целосна слика Со професионалниот квалитет на слика, компактноста и вечниот дизајн, серијата RX1 е компактен фотоапарат со неограничени можности.

ВРВНИ КОМПАКТНИ

Професионален компактен фото апарат со сензор од 35мм RX1R

DSC-RX1 / DSC-RX1R
Слика од Професионален компактен фото апарат со сензор од 35мм RX1R

RX1 (со нископропусен филтер)|RX1R (без нископропусен филтер)

Неверојатни фотографии

Без разлика дали снимате модни слики, портрети од пријателите или нешто слично, ZEISS® објективот кај серијата RX1 и Exmor® CMOS сензорот од 35мм со 24MP за целосна слика овозможуваат секоја слика да има неверојатно остри детали, рамномерна градација на бои и прекрасни ефекти на дефокусирање кои најдобро го истакнуваат вашиот објект.

Exmor® сензор од 35мм за целосна слика со 24MP

Останатите фото апарати ве приморуваат да изберете помеѓу квалитет на слика или преносливост, но RX1 ви ги нуди и двете опции. Неговиот Exmor® CMOS сензор од 35 мм со 24MP за целосна слика е истиот сензор кој се користи во SLT-A99 од Sony

Професионален ZEISS® објектив

Легендарната експертиза на ZEISS® нуди софистициран објектив со фиксна фокусна должина и максимална решетка од F2,0 за да можете да снимите сè, почнувајќи од случајни улични снимки до испланирани композиции во природата.

Моќен процесор за обработка

Брзиот процесор за слика BIONZ™ од Sony ја доловува секоја нијанса од сцената дури и при фотографирање со брзина од 5 fps, додека неговата конверзија во 14-битен RAW формат ви ги зголемува можностите за уредување на сликите по снимањето.

Три напредни технологии, еден неверојатен пакет

Sony го создаде објективот, сензорот и процесорот за обработка со прецизност која ја надминува прецизноста на апаратите со заменливи објективи. Со користење на фиксен објектив, овие три елементи се прецизно прилагодени да се надополнуваат меѓусебно.

Искористете ја светлината

Софистицираниот објектив од Zeiss® со голема решетка (F/2,0 максимум) е исклучително осветлен, а сепак има компактна големина.

Фотографирајте во мрак

Гледајте сè преку OLED (XGA) Tru-Finder™ со 100% видно поле.

Професионална обработка

Можноста за снимање на врвни детали во 14-битен RAW формат им нуди прецизна контрола на фотографите која им е потребна за прилагодување на контраст, експозиција, заситеност, баланс на белата боја и други параметри без загуби.

Додајте галантерија. И инспирација.

Eден приклучок, многу можности

Надополнете го вашиот RX1 со напредна галантерија која се прикачува на неговиот приклучок за повеќе интерфејси - стандарден приклучок кој е надграден со паметно префрлување на податоци. Благодарение на приклучокот за повеќе интерфејси, можете да уживате во голем број опции за префрлување податоци со додатоци од Sony или, пак, користете широка палета на галантерија од трети страни.

Погледнете ја приказната

Погледнете избрана галантерија

Зголемена прецизност

Прстенот за решетката на објективот ви нуди едноставна контрола.

Задржете ја острината

Стратешки поставеното копче за фокусирање овозможува брзо избирање на режим.

Голем и осветлен

Големиот и осветлен екран ја прикажува вашата сцена прекрасно во секакви услови.

Од прегледување на снимање, за секунда

Поставете пет копчиња за активирање на вашите најчесто користени функции.

Најдобра резолуција

Јасен избор за фотографите со големи очекувања

Добијте поголема острина и максимална резолуција од сензорот кога стандардниот оптички нископропусен филтер кој се вградува во RX1 не е присутен во RX1R.

RX1R, со отстранет оптички нископропусен филтер
RX1R, со отстранет оптички нископропусен филтер
RX1, со оптички нископропусен филтер
RX1, со оптички нископропусен филтер
Музика на допир
RX1R

RX1R ви ги нуди сите напредни функции и технологии кои ги нуди и RX1, со исклучок на филтерот за израмнување на рабови. Тоа ви овозможува да ја искористите огромната резолуција и острина за која е дизајниран фото апаратот.

Слободни мелодии
RX1

Благодарение на неговиот оптички нископропусен филтер (за израмнување на рабови), RX1 нуди непроменети остри слики преку автоматско минимизирање на ефектот "moiré" и недоследностите во боите.

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™
Функции Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги фотографиите со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Capture One
Capture One за Sony

Capture One Express (за Sony) е бесплатен софтвер што нуди обработка на RAW, лесно управување и алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер. 

iMovie
Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Спецификации и функции

  • Exmor® CMOS сензор за целосна слика со 24,3MP

  • Sonnar T* објектив од 35мм со f2,0 од ZEISS®

  • Целосна рачна контрола за креативно фотографирање

  • SteadyShot го намалува заматувањето дури и при слаба осветленост

  • Можност за репродукција на прекрасни HD филмови

Тип на сензор
35мм, целосна слика (35,8мм x 23,9мм) Exmor® CMOS сензор, сооднос на екран од 3:2
Број на точки (ефективни)
Прибл. 24,3 милиони точки
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Оценки и награди

Корисниците велат