Сензор

Тип на сензор
Exmor R® CMOS сензор од тип 1/2,3 (7,82мм)
Број на точки (ефективни)
Прибл. 18,2 милиони точки

Објектив

Вид на објектив
Vario-Sonnar® T* објектив од ZEISS®, 11 елементи во 10 групи (5 асферични елементи)
F-број (максимална решетка)
F3,5 (Ш) - 6,4 (Т)
Фокусна должина
f=4,25-118 мм
АГОЛ НА ГЛЕДАЊЕ (ЕКВИВАЛЕНТ НА ФОРМАТОТ ОД 35 MM) (ФОТОГРАФИЈА)
84 степ. - 3 степ. 30 мин. (24-720 мм)
Опсег на фокусирање (од предниот дел на објективот)
Автоматски: AF (Ш: Прибл. 5 см (0,16 ft.) до бесконечност, T: Прибл. 250 см (8,20 ft.) до бесконечност) / автоматска програма: AF (Ш: Прибл. 5 см (0,16 ft.) до бесконечност, T: Прибл. 250 см (8,20 ft.) до бесконечност)
Оптички зум
28x
Јасно зумирање на слики (фотографија)
18 М прибл. 60x / 10 М прибл. 80x / 5,0 М прибл. 113x / VGA прибл. 459x / 13 М(16:9) прибл. 60x / 2,1 М(16:9) прибл. 153x
Јасно зумирање на слики (видео)
4K: прибл. 45x,HD: прибл. 60x
Дигитален зум (фотографија)
18 М прибл. 120x / 10 М прибл. 161x / 5,0 М прибл. 226x / VGA прибл. 459x / 13 М(16:9) прибл. 120x / 2,1 М(16:9) прибл. 306x
Дигитален зум (видео)
Прибл. 120x

Екран

Тип на екран
7,5см (тип 3,0) (4:3) / 921.600 точки / Xtra Fine / TFT LCD
Прилагодлив агол
Нагоре прибл. за 180 степени
Избирач на екран (визир/LCD)
Автоматски/EVF
Зголемување со помош при MF
7,7x, 15,3x
Екран на допир
Да

Визир

Вид на екран/Број на точки
Електронски визир (OLED) од тип 0,2, 638.400 точки
Покриеност на поле
100%, 4K-видеоснимка: Прибл. 97%
Зголемување
Прибл. 0,5x со 50мм објектив при бесконечност, -1м-1(диоптер) (еквивалент од 35 мм)
Точка на окото
Прибл. 20 мм од окуларот, 19,2 мм од рамката на окуларот при -1 м-1(диоптер) (CIPA-стандард)
Прилагодување на диоптерот
-4,0 до +3,0м-1
Контрола на јасноста
Автоматски, рачно (5 чекори)

Камера

Дел за обработка на сликата
Да (BIONZ X)
Steadyshot
Оптички
„Steadyshot“ (filmams)
Да (интелигентен активен режим, оптички тип со електронска компензација, тип што спречува вртење)
Вид на фокусирање
AF со откривање на контраст
Режим на фокусирање
AF за единечни снимки, континуиран AF (само видеоснимки), DMF, рачен фокус
Површина на фокусирање
Широкоаголно, централно, флексибилна точка (S/M/L), проширена флексибилна точка
АВТОМАТСКИ ФОКУС СО ЗАКЛУЧУВАЊЕ
да
Режим за мерење на светлината
Повеќе примероци, центрирано, во точка, цел екран просеч., најдобро
Компензација на експозицијата
+/- 3,0 EV, 1/3 EV чекор
ISO чувствителност (фотографија)(препорачан индекс на експозиција)
Автоматски (ISO80-3200, може да се избере со горна / долна граница), 80/100/200/400/800/1600/3200 (може да се прошири до ISO6400), NR за повеќе слики: автоматски (ISO80-3200 исто како во избраниот опсег во автоматскиот режим), 100/200/400/800/1600/3200/6400/12800
ISO чувствителност (видео)
Автоматски (ISO80-3200, може да се избере со горна / долна граница), 80/100/200/400/800/1600/3200 (може да се прошири до ISO6400)
Минимално осветлување (видео)
Автоматски: 9 лукси (брзина на блендата 1/30)
Режими на балансот на белата боја
Автоматски, дневна светлина, сенка, облачно, светилка, флуор.: Топли бели тонови; флуоресцентно: Ладни бели тонови;флуоресцентно: дневни бели тонови, флуор.: дневна светлина, блиц, темп. на бои/филтер, прилагодено1, прилагодено2, прилагодено3, прилагодено поставување
Детално прилагодување на WB
G7-M7 (57 чекори), A7-B7 (29 чекори)
Брзина на блендата
iAuto (4" - 1/2000) / автоматска програма (1" - 1/2000) / приоритет на решетка (8" - 1/2000) / приоритет на бленда (30" - 1/2000) / рачно (30" - 1/2000)
Решетка
iAuto(F3,5-F6,3(Ш)) / автоматска програма(F3,5-F6,3(Ш) ) / рачно(F3,5-F8,0(Ш)) / приоритет на решетка(F3,5-F8,0(Ш)) / приоритет на бленда(F3,5-F6,3(Ш))
Контрола на сликата
Контраст, заситеност, острина, креативен стил, простор на бои, квалитет (RAW / RAW и JPEG (екстра фино, фино, стандардно) / JPEG (екстра фино, фино, стандардно)
Намалување на шумот
NR при високи ISO-вредности: нормално/ниско, NR за повеќе слики: автоматски, ISO100-12800
Функции со динамички опсег
Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво 1-5), автоматски висок динамички опсег: Исклучено, разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1,0-6,0 EV, чекор од 1,0 EV)
Режим за снимање
Автоматски (интелигентен автоматски режим/врвен автоматски режим), автоматска програма, приоритет на решетка, приоритет на брзина на бленда, рачна експозиција, MR (повикување на меморија)1,2, режим за видео (автоматска програма, приоритет на решетка, приоритет на брзина на бленда, рачна експозиција), режим на панорама, избор на сцени
Избор на сцени
Портрет, макро, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, рачно снимање во самрак, ноќен портрет, режим против заматување на движењата, режим за миленичиња, гастрономски, огномет, висока чувствителност
Брзина на континуирано фотографирање (максимум) (со макс. точки за снимање)
Конт. со приоритет на брзина Прибл. 10 fps, Конт. фотографирање прибл. 3 fps
Тајмер
Исклучено / 10 сек. / 5 сек. / 2 сек. / 3 последователни снимки со 10 сек., 5 сек., или 2 сек., / 5 последователни снимки со 10 сек., 5 сек., или 2 сек.
Режими на придвижување
Единечно фотографирање, континуирано фотографирање, континуирано фотографирање со приоритет на брзина, тајмер, тајмер (конт.), континуирано групирање, единечно групирање, групирање со баланс на белата боја, DRO-групирање
Панорама (фотографирање)
Режим на панорама
Ефект на слика
[Фотографија]: фотоапарат - играчка, модерни бои, правење постери, ретро фотографија, меки и осветлени тонови, делумни бои, еднобојни слики со висок контраст, мек фокус, HDR-слика, богати црно-бело тонови, минијатурен ефект, водени бои, цртеж; [Видео]: фотоапарат - играчка, модерни бои, правење постери, ретро фотографија, меки и осветлени тонови, делумни бои, еднобојни слики со висок контраст.
Креативен стил
Стандардно, живописно, портрет, пејзаж, зајдисонце, црно-бело, сепија
Број на препознаени сцени
[Фотографија]: врвен автоматски режим: 44 / iAuto: 33; [Видео]: 44

Блиц

Режим на блиц
Исклучен блиц / автоматски блиц / блиц за пополнување / бавна синхронизација / задна синхронизација
Вид на блиц
Вграден, со рачно извлекување
AF осветлување
Автоматски / исклучено
Снимање на група
Да
Опсег на блиц
ISO автоматски: Прибл. 0,3 м до 5,4 м (11 13/16 инчи до 17 стапки и 8 19/32 инчи)(Ш) / прибл. 2,5 м до 3,0 м (8 стапки 2 27/64 инчи до 9 стапки 10 7/64 инчи)(Т)

Снимање

Компатибилни медиуми за снимање
Memory Stick Micro, Memory Stick Micro (Mark2), microSD-мемориска картичка, microSDHC-мемориска картичка, microSDXC-мемориска картичка
Формат на снимање
[Фотографија]: JPEG (компатибилност со DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.31, MPF Baseline), RAW (формат ARW 2.3 од Sony), [Видео]: компатибилност со XAVC S, AVCHD формат вер. 2.0
Формат за снимање (звук во видео)
XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital(AC-3) 2-кан.(Dolby Digital Stereo Creator)
Простор на бои (фотографија)
sRGB, Adobe RGB
DCF/DPOF
DCF/DPOF/EXIF/MPF
Фотографија, Број на снимени точки (големина на слика)
Режим 3:2: 16 М(4.896×3.264)/8,9 М(3.648×2.432)/4,5 М(2.592×1.728), режим 4:3: 18 М(4.896×3.672)/10 М(3.648×2.736)/5 М(2.592×1.944)/VGA(640×480), режим 16:9: 13 М(4.896×2.752)/7,5 М(3.648×2.056)/2,1 М(1.920×1.080), режим 1:1: 13 М(3.664×3.664)/7,5 М(2.736×2.736)/3,7 М(1.920×1.920), режим на панорама: широкоаголно(12.416×1.856/5.536×2.160), стандардно (8.192×1.856/3.872×2.160)
Режим за снимање видео (NTSC)
PAL/NTSC избирач: [NTSC] AVCHD: 24 М FX(1.920x1.080/60i)/ 17 М FH(1.920x1.080/60i), XAVC S 4K: 30p 100 М(3.840x2.160/30p)/ 30p 60 М(3.840x2.160/30p)/ 24p 100 М(3.840x2.160/24p)/ 24p 60 М (3.840x2.160/24p), XAVC S HD: 60p 50 M(1.920x1.080/60p)/ 60p 25 М(1.920x1.080/60p)/ 30p 50 М(1.920x1.080/30p)/ 30p 16 М(1.920x1.080/30p)/ 24p 50 М(1.920x1.080/24p)/ 120p 100 М(1.920x1.080/120p)/120p 60 M(1.920x1.080/120p)
Режим за снимање видео (PAL)
Избор на PAL/NTSC: [PAL] AVCHD: 24 М FX(1.920x1.080/50i)/ 17 M FH(1.920x1.080/50i), XAVC S 4K: 25p 100 М(3.840x2.160/25p)/ 25p 60 M(3.840x2, 160/25p), XAVC S HD: 50p 50 M(1.920x1.080/50p)/ 50p 25 М(1.920x1.080/50p)/ 25p 50 М(1.920x1.080/25p)/ 25p 16 М(1.920x1.080/25p)/ 100p 100 М(1.920x1.080/100p)/ 100p 60 М(1.920x1.080/100p)
Снимање преку прокси сервер
Да

Интерфејс

Влезни и излезни приклучоци
Повеќенаменски/микро USB приклучок, Hi-Speed USB (USB2.0), микро HDMI
NFC
Компатибилност со NFC форум Type 3 Tag, далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир
WI-FI
Да(IEEE802.11b/g/n(фреквенција од 2,4GHz))
Bluetooth®
Да (вер. 4.1)

Моќност

Извор на напојување
DC 3,6 V (испорачана батерија)/ DC 5,0 V (испорачан AC адаптер)
Систем на батерии
NP-BX1
Потрошувачка (режим на камера)
Прибл. 1,5 W со LCD-екран и прибл. 1,8 W со визир (CIPA-стандард)
Полнење преку USB/Напојување преку USB
Да (со испорачан AC адаптер и испорачана батерија)
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА (ФОТОГРАФИИ)(CIPA) 
Монитор:прибл. 370 / прибл. 185 мин., монитор (кога автоматското исклучување на мониторот е поставено на 2 сек.): прибл. 460 / прибл. 230 мин., визир: прибл. 300 / прибл. 150 мин.
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА (РЕАЛНО СНИМАЊЕ НА ВИДЕО)(CIPA) 
Монитор:прибл. 55 мин., Визир: прибл. 55 мин.
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА (КОНТИНУИРАНО СНИМАЊЕ НА ВИДЕО)(CIPA) 
Монитор:прибл. 95 мин., Визир: прибл. 100 мин.

Други

Функции за снимање
AF на очи, откривање на лице, регистрирање на лице, бленда со функција за насмевки, линии во вид на решетка, зумирање во чекори/брзо зумирање, дигитална либела, групирање со баланс на белата боја, DRO-групирање, помош при MF, изострување, црни и бели ленти, приказ на обележувачи, реф. ниво на микрофонот, помош при зумирање, поставување за мое мени, тајмер за автопортрети
Функции за репродукција
BRAVIA Sync(контрола за HDMI), индексен приказ на 9/25 слики, автоматска ориентација, слајд шоу, премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, функција за снимање движења, снимање фотографии, автоматско ротирање на сликата, континуирано фотографирање и групирање
TRILUMINOS™ Colour
Да
Репродукција на 4K слика
Да
Работна температура
0 степени C. - +40 степени C. / 32 степени F. - 104 степени F.

Отпечати

Отпечати
Exif печатење; усогласување на отпечатени слики (PIM3)

Големина и тежина

ДИМЕНЗИИ (Ш X В X Д) (ПРИБЛ.)
102,0 мм x 58,1 мм x 35,5 мм(4 1/8 инчи × 2 3/8 инчи x 1 7/16 инчи)
ТЕЖИНА (УСОГЛАСЕНОСТ СО CIPA)
Прибл. 242 гр. (8,6 oz) (батеријата и мемориската картичка се вклучени)/прибл. 216 гр. (7,7 oz) (само куќиште)

Што има во пакетот

  • Батерија на полнење NP-BX1, AC-адаптер, микро USB-кабел, лента за околу зглоб, упатство за користење
Placeholder

Функции

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Најмалиот компактен фотоапарат во светот со широк опсег на зумирање

Опфаќајќи голем опсег од 24 мм за широк агол до 720 мм за телефото, HX99 е совршен фотоапарат за секоја намена од фотографирање за време на патувањата до секојдневно фотографирање. Објективот ZEISS® Vario-Sonnar T* создава слики со извонреден квалитет низ целиот опсег на зумирање, а функцијата за јасно зумирање на слики овозможува дополнително зголемување на објектот (до 1440 мм), задржувајќи ја високата резолуција. [1] 24 мм [2] 720 мм [3] 1440 мм

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Exmor R™ и BIONZ X™ создаваат слики со извонреден квалитет

Сензорот за слика на HX99 - CMOS-сензор со 18,2 милиони точки (ефективни) и задно осветлување - го користи напредниот процесор за обработка на слика BIONZ X™ за да создаде извонреден квалитет на слика, дури и за врвни текстури и детали. Со опсег од ISO80-6400 (проширен), дури и недоволно осветлените сцени може да изгледаат прекрасно, додека подобрувањата на репродукцијата на бои создаваат природни тонови на кожата.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Снимање 4K-видеоснимки со обработка на сите точки

HX99 е првиот фотоапарат од серијата HX што има можност за снимање 4K-видеоснимки (QFHD, 3840 x 2160 точки). Снимањето висококвалитетни 4K-видеоснимки се постигнува со сензор за обработка на сите точки без соединување на точките - собирајќи приближно 1,6x повеќе податоци од тоа што е потребно. Овој ефект на семплирање создава слики со извонредна резолуција и помали нивоа на заматување.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Брз и интелигентен AF за доловување на одлучувачки моменти

Фотоапаратот користи брз и интелигентен AF што нуди неверојатно прецизен автоматски фокус со откривање на контраст и брзина од 0,09 секунди. Тој фокусира преку минимизирање на непотребното движење на објективот, предвидување на опсегот за AF и забрзување на движењето на објективот, поради што се подобрува одзивот за да можете да ги снимите дури и најкратките моменти.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

AF на очи за снимање совршени портрети

Софистицираната функција AF на очи на фотоапаратот може да се активира за автоматско откривање и фокусирање на очите на главните објекти во вашите фотографии. Оваа функција брзо и прецизно ги открива очите дури и во тешки услови како, на пример, кога објектот гледа надолу или кога лицата се осветлени одзади или се недоволно осветлени.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Континуирано фотографирање со брзина до 10 слики во секунда

Може брзо и континуирано да фотографирате со брзина од 10 слики во секунда и максимален капацитет до 155 слики. Континуираните фотографии може и да се прикажат, избришат и заштитат во групи.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Стабилизација на слика со оптички SteadyShot™

Функцијата оптички SteadyShot на фотоапаратот е дизајнирана за рачно фотографирање и фотографирање со телефото зум, дури и при големо зголемување, но и за стабилизирање на сликата и ефикасно намалување на тресењето на фотоапаратот со помош на жироскопи со високи перформанси и специјален алгоритам. Бидејќи ова е оптичка функција, стабилизацијата на сликата се врши без да се намали резолуцијата. [1] SteadyShot ИСКЛУЧЕН [2] SteadyShot ВКЛУЧЕН

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

OLED Tru-Finder™ е лесен за ракување и нуди јасна слика

OLED Tru-Finder со голем контраст е многу посветол за разлика од стандардните електронски визири. Тој дава преглед во реално време и информации за снимањето, така што тоа што го гледате на екранот го добивате и на снимките. Визирот лесно се вовлекува за преносливост, безбедност и практичност.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Прстен за контрола за напредно фотографирање

Практичниот прстен за контрола што се монтира на објективот ви овозможува рачна контрола во професионален стил како што е избирање брзина на бленда, решетка и многу повеќе за да добиете поголема креативна контрола - така што нема потреба да ја ограничувате вашата визија поради компактната големина на фотоапаратот.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Фокусирање и бленда на допир

Со фокусирањето на допир можете само да го допрете LCD-екранот во точката на сликата на која сакате да се фокусирате, така што може интуитивно да ги фокусирате дури и објектите кои се наоѓаат на рабовите на кадарот без потреба повторно да го обликувате, како за фотографиите, така и за видеоснимките. Блендата може да се управува и со допирање на LCD-екранот.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

AF со подлога на допир

Кога го користите визирот, користете AF на подлогата на допир за рамномерно и лесно да го поместувате фокусот, со едноставно лизгање на вашиот прст врз LCD-екранот.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

LCD-екран што се врти за 180° за флексибилно обликување на кадарот

Екранот од 3,0 инчи со висока резолуција и можност за вртење е совршен за снимање автопортрети и обликување на кадарот при фотографирање под низок агол. Можете да го користите во различни положби на фотографирање за поголема флексибилност при доловување креативни композиции.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Помош при зумирање

Ако го изгубите фокусот врз објектот во движење додека го обликувате кадарот со зум, функцијата за помош при зумирање ви овозможува повторно да го пронајдете. Програмирајте ја оваа функција на копчето C (прилагодено), а потоа само притиснете и задржете го за да го активирате автоматското оддалечување, пронајдете и доловете го вашиот објект повторно и потоа отпуштете го копчето. Фотоапаратот брзо го враќа зумот на првичната фокусна должина за да можете да продолжите да го фотографирате објектот.

Снимање на RAW-формат

За да им овозможи на корисниците поголема контрола над крајниот изглед на нивните фотографии, HX99 нуди опција за снимање фотографии во RAW-формат. Со овој формат се зачувуваат сите податоци од сензорот, така што експозицијата, светлината, балансот на белата боја и другите аспекти на сликата може лесно да се прилагодат со употреба на софтвер за уредување слики.

Снимање HD-видеоснимки на динамички објекти со висока стапка на слики

Кога снимате видеоснимки може да доловувате предмети што се движат брзо со висока стапка на слики во HD со максимум 120p (NTSC) или 100p (PAL). Тоа ќе ви овозможи да создадете импресивни снимки со забавени движења за време на уредувањето. Високата бит-стапка до 100 Mbps овозможува детални слики.

Снимање податоци преку прокси сервер за полесно, побрзо уредување и споделување

Освен видеоснимка со 4K резолуција, фотоапаратот снима и датотека со ниска бит-стапка за прокси сервери која е помала и поедноставна за користење. Ова го олеснува вчитувањето и споделувањето на сликите веднаш по снимањето, овозможувајќи поедноставна онлајн комуникација.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

AF со заклучување за напредни можности за фотографирање

AF со заклучување ги доловува и продолжува да ги следи подвижните објекти. Тој автоматски ја прилагодува големината на кадарот каде што се врши AF за да ја усогласи со големината на објектот, ги подобрува перформансите за следење и ви овозможува да ги искористите сите прилики за фотографирање.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Поцврсто држење за постабилни снимки

Држачот на фотоапаратот е дизајниран за да подобро одговара во вашата дланка, со што се овозможува полесно држење за подобра стабилност и покрај компактната големина на фотоапаратот. Тој овозможува постабилно обликување на кадарот при рачно фотографирање и помало тресење на фотоапаратот за стабилно фотографирање дури и кога се држи со една рака.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Внатрешен блиц на извлекување

Вграденитот и рачен блиц на извлекување на фотоапаратот овозможува различни режими на фотографирање со блиц. Бавната синхронизација е корисна за снимање амбиентални ноќни портрети, задната синхронизација ви овозможува креативно изразување на движењето и поставувањето за автоматски блиц автоматски одредува дали е потребен блиц.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Мое мени на ваш начин

Со Мое мени можете да регистрирате елементи од менито за моментално активирање и да прилагодувате менија. Екранот на менито е редизајниран, така што сега може да доделите најмногу 30 функции на копчињата за да го прилагодите интерфејсот на фотоапаратот според вашите потреби за фотографирање.

Практични функции за оценување и подредување на самата локација

Оценете и заштитете ги вашите фотографии на терен преку практично копче со прилагодена функција. Оценките од 1 до 5 ѕвезди може да се прегледаат при увезување на сликите во вашиот компјутер преку апликацијата PlayMemories Home™ или преку новиот софтвер Imaging Edge од Sony за брзо подредување на дури и големи датотеки со слики.

Нов LCD режим за заштеда на енергија

Кога напојувањето во куќиштето на фотоапаратот е ВКЛУЧЕНО, LCD-екранот може автоматски да се ИСКЛУЧИ (2, 5 или 10 секунди по последното ракување) за да се заштеди енергија.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Споделување и далечинско управување со еден допир

Со далечинскиот управувач со еден допир, паметните телефони или таблет-уреди може да функционираат како монитори и далечински управувачи. Споделувањето со еден допир овозможува лесно префрлување на фотографии или видеоснимки во уреди со Android™ што поддржуваат NFC™ заради лесно вчитување и споделување. Инсталирајте ја апликацијата Imaging Edge Mobile од продавницата за апликации на вашиот уред, а потоа допрете го уредот до фотоапаратот за да ги поврзете. Компатибилноста со QR-кодови овозможува поврзување со уреди без NFC.

Дознајте повеќе

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Вметнувајте гео-ознаки во вашите фотографии преку Bluetooth®

Со врската за информации за локацијата преку Bluetooth® можете лесно да вметнувате гео-ознаки во вашите фотографии - совршена функција за вашите патувања. Впарете го вашиот фотоапарат со компатибилен паметен телефон преку апликацијата Imaging Edge Mobile и ќе можете да ги снимате податоците за вашата локација во секоја фотографија.

Дознајте повеќе

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги вашите фотографии со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Remote“ за контрола и следење на фотографирањето во живо преку компјутерот; „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии од големи колекции на слики; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Дознајте повеќе

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Слика од Компактен фотоапарат HX99 со зум од 24-720 мм

Capture One (за Sony)

Capture One Express (за Sony) е бесплатен и награден софтвер за уредување слики што нуди обработка на RAW со врвен квалитет на слика, лесно управување на датотеките со слики и моќни алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер.