Слика од E 70-350 F4,5-6,3 G OSS
Слика од E 70-350 F4,5-6,3 G OSS
Слика од E 70-350 F4,5-6,3 G OSS
Адаптер за објективи со A-прикл. за фотоапарати со E-прикл.

Компактен адаптер за објективи со елегантна и цилиндрична форма што им овозможува на корисниците на објективи со A-приклучок да ги искористат неверојатните перформанси за AF што ги нудат најновите фотоапарати со E-приклучок.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Слика за пример
AF со откр. фаза и E-приклучок за објективи со SSM, SAM и A-приклучок

Овој напреден адаптер овозможува објективите со SSM и SAM и A-приклучок да се користат со најновите фотоапарати со E-приклучок, со максимална поддршка за AF со откривање на фаза во фокусната рамнина со широка површина, вклучувајќи функции како AF на очи во реално време (луѓе и животни), следење во реално време и многу повеќе. Погледнете во „Компатибилност“ подолу за да дознаете повеќе информации за компатибилноста.

Слика за пример
AF/AE со следење и брзина до 11 fps за објективите со SSM и SAM

Кога се користи со фотоапаратите со E-приклучок, овој адаптер ги прави објективите со SSM и SAM и A-приклучок компатибилни со функцијата AF/AE со следење на куќиштата со E-приклучок, дури и при брзина до 11 fps. Погледнете во „Компатибилност“ подолу за да дознаете повеќе информации за компатибилноста.

Слика од користење
Прецизен AF и AF/AE со следење за објективите со SSM, SAM и без мотор

LA-EA5 ги поддржува сите објективи со A-приклучок, вклучувајќи и модели како Sonnar T* 135 мм F1,8 ZA и Planar T* 85 мм F1,4 ZA без вградени мотори. Нуди максимална поддршка за AF со откривање на фаза во фокусната рамнина, AF на очи во реално време (луѓе и животни), следење во реално време и континуирано следење со AF/AE со 11 слики во секунда. Погледнете во „Компатибилност“ подолу за повеќе информации за компатибилноста.

Слика од користење
Компактен цилиндричен дизајн и удобно ракување

Новиот мотор за AF и моторот за решетката се спакувани во цилиндричен адаптер за монтирање со високи перформанси. Адаптерот има иста големина како дијаметарот на A-приклучокот за да нема испакнувања под приклучокот кога се користи со компактни куќишта со E-приклучок, овозможувајќи удобно држење и ракување дури и кога на фотоапаратот е прикачен вертикален држач.

Компатибилност на адаптерот за целосна слика од 35 мм со A-приклучок LA-EA5

За одредени фотоапарати може да биде потребно ажурирање на софтверот заради максимална функционалност.

Спецификации и функции

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт