Слика од E PZ 16-50мм F3,5-5,6 OSS
Објектив на вовлек. со моториз. зум

E PZ 16–50мм F3,5–5,6 OSS (SELP1650)

Овој лесен објектив од средна класа, кој е одличен за патувања, се вовлекува до 29,9мм. Исто така, се одликува со моќен зум за рамномерно и тивко зумирање без напор.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Снимајте рамномерни слики без заматување

Вградената оптичка SteadyShot™ стабилизација на сликата сместена во објективот обезбедува рамномерни незаматени фотографии и видео записи при рачното снимање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи овозможуваат врвен контраст, резолуција и веродостојност на боите.

Моторизиран зум за контрола без напор

Без разлика дали фотографирате или снимате, моторизираниот зум ви нуди максимална креативна контрола. За уште поголема практичност, кај одредени фотоапарати со E-приклучок може да се контролира преку регулаторот за зум.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

[1] Асферична леќа [2] ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SELP1650
MTF табела

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 16 мм [4] При 50 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии/мм [7] 30 пара линии/мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Исклучително рамномерен моторизиран зум

  • Пократок од 30мм кога е вовлечен

  • Вградена OSS (оптички SteadyShot) стабилизација на слика

  • Асферични елементи на објективот и ED стакло

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 24–75мм

Минимално фокусно растојание
0,25-0,3 м (0,82-1 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,215x
Пречник на филтерот (мм)
40,5 мм
Тежина
116 гр. (4,1 oz.)

Што има во пакетот

Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина