Слика од Sonnar T* E 24mm F1.8 ZA
Слика од Sonnar T* E 24mm F1.8 ZA
Примарен објектив од ZEISS® со извонредни перформанси

Врвниот примарен објектив од 24 мм (еквивалент за целосна слика од 35 мм) има максимална решетка од F1,8 и нуди извонредна острина и контраст низ целиот кадар, како и прекрасно дефокусирање на површините кои не се фокусирани. Максималното зголемување од 0,25x создава неверојатни слики одблиску со размер од 1:4, а внатрешниот мотор за придвижување нуди рамномерно и тивко автоматско фокусирање.

Компатибилност со Sonnar T* E 24 мм F1,8 ZA
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Примерок фотографии
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. Слојот T* придонесува за извонредно прикажување и контраст.
[1] Асферична леќа [2] Стакло ED (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL24F18Z
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 20 пара линии / мм [8] 40 пара линии / мм [9] Радијални вредности [10] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Светол примарен и широкоаголен Sonnar објектив од ZEISS®

  • ZEISS® T* анти-рефлективен слој за минимизирање на одблесоците

  • Широк агол (фокусна должина од 24мм) за пејзажи и многу повеќе

  • Големата максимална решетка од F1,8 овозможува прекрасно дефокусирање

  • Минимално фокусно растојание од 16cm за макро снимки од 1:4

Минимално фокусно растојание
0,16 м (0,52 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,25x
Пречник на филтерот (мм)
49мм
Тежина
225 гр. (8 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH114: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина