Слика од Vario-Tessar T* FE 16-35мм F4 ZA OSS
Слика од Vario-Tessar T* FE 16-35мм F4 ZA OSS
Широкоаголен објектив за зумирање со квалитет и контраст од ZEISS®

Овој Vario-Tessar објектив за зумирање од 16-35 мм со E-приклучок за целосна слика од ZEISS® нуди исклучителни перформанси во компактно и лесно пакување. Разновидниот опсег на зумирање заедно и вградената оптичка стабилизација на сликата го прават одличен избор за фотографирање, сцени во затворени простории, групни снимки, пејзажи и многу повеќе, особено со куќиште за целосна слика од серијата α7. Фиксната максимална решетка од F4 ја олеснува контролата врз експозицијата и длабочината на полето.

Компатибилност со Vario-Tessar T* FE 16-35 мм F4 ZA OSS
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со E-приклучок
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со E-приклучок и APS-C сензор
Примерок фотографии
Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. Слојот T* придонесува за извонредно прикажување и контраст.
[1] Напредна асферична леќа(AA) [2] Асферична леќа [3] ED-стакло (мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL1635Z
MTF табела

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.
[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 16 мм / макс. решетка [4] При 16 мм / решетка F8 [5] При 35 мм / максимална решетка [6] При 35 мм / решетка F8 [7] Просторна фреквенција [8] 10 пара линии / мм [9] 20 пара линии / мм [10] 40 пара линии / мм [11] Радијални вредности [12] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Широкоаголен објектив за зумирање од 35 мм за целосна слика од ZEISS®

  • Фиксната максимална решетка F4 низ целиот опсег на зумот

  • ZEISS® T* анти-рефлективен слој за минимизирање на одблесоците

  • Вградена OSS (оптички SteadyShot) стабилизација на слика

  • Дизајн кој е отпорен на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,28 м (0,92 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,19x
Пречник на филтерот (мм)
72мм
Тежина
518 гр. (18,3 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH134: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина