Слика од 70-200мм F2,8 G SSM II
Слика од 70-200мм F2,8 G SSM II
Слика од 70-200мм F2,8 G SSM II
Слика од 70-200мм F2,8 G SSM II
Извонредни слики со прекрасно дефокусирање

Со фиксна максимална решетка од F2,8 во разновидниот опсег на зумирање од 70 мм за средно телефото до 200 мм за телефото, овој објектив е соодветен за многубројни ситуации како фотографирање спорт, портрети, пејзажи и многу повеќе. Тој нуди извонредна острина и јасност низ целиот опсег на зумирање, со прекрасно дефокусирање на заднината доколку е потребно. Дизајнот кој е отпорен на прав и влага придонесува за непроменети и сигурни перформанси кога фотографирате на отворено.

Компатибилност со 70-200 мм F2,8 G SSM II
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Примерок фотографии
Конфигурација на објективи

Беспрекорниот дизајн на G објективот од Sony го нагласува одличниот баланс помеѓу високата резолуција и прекрасното заматување на заднината кое ја подобрува визијата на уметникот.

MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Спецификации и функции

  • G објектив со телефото зум

  • SSM (суперсоничен мотор) за брзо и тивко автоматско фокусирање

  • Елементите од ED стакло ефикасно ја намалуваат хроматската аберација

  • Анти-рефлексивниот нано слој ги намалува одблесоците и отсјајот

  • Отпорност на прав и влага

Минимално фокусно растојание
1,2 м (4 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,21x
Пречник на филтерот (мм)
77мм
Тежина
1340 гр. (47,3 oz.) (без приклучок за статив)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH120: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат