Слика од Vario-Sonnar T* 24-70 мм F2,8 ZA SSM II
Слика од Vario-Sonnar T* 24-70 мм F2,8 ZA SSM II
Зумирајте со перформанси на примарен објектив

Популарниот објектив за зумирање Vario-Sonnar T* од 24-70 мм со F2,8 од ZEISS® е усовршен за да обезбеди подобри перформанси. Овој објектив веќе се смета дека спаѓа во класата на примарни објективи во однос на квалитетот на сликата, но новото издание дополнително го намалува заматувањето за подобрување на јасноста. Обработката која ја врши објективот е подобрена заради побрзо следење на предметите, а отпорен е и на прав и влага.

Компатибилност со Vario-Sonnar T* 24-70 мм F2,8 ZA SSM II
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Примерок фотографии
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS® кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. T* слојот од ZEISS® придонесува за извонредно прикажување и контраст.

MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Спецификации и функции

  • Стандарден објектив за зумирање со F2,8 од ZEISS®

  • T* слој од ZEISS® за контролирање на одблесоците и отсјајот

  • SSM за рамномерно и тивко фокусирање

  • Кружна решетка со 9 ливчиња за рамномерно дефокусирање

  • Отпорност на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,34 м (1,12 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,25x
Пречник на филтерот (мм)
77мм
Тежина
974 гр. (34,4 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH101: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина