Слика од DT 11–18мм F4,5–5,6
Слика од DT 11–18мм F4,5–5,6
Слика од DT 11–18мм F4,5–5,6
Опфатете повеќе во секоја слика

DT 11–18мм F4,5–5,6 широк зум (SAL1118)

SAL1118 целосно се вклопува во категоријата "широк зум", нудејќи фокусни должини кои се незаменливи за фотографирање на пејзажи, затворени простории и архитектура.

APS-C A-mount

Компатибилност со објективи од 35мм за целосна слика или фото апарати од APS-C формат со A-приклучок.

Кажете им збогум на заматувањата

Користете го фото апаратот со објектив од Sony кој има SteadyShot™ INSIDE и уживајте во рамномерни резултати без заматување при рачно фотографирање, дури и при зумирање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи овозможуваат врвен контраст, резолуција и веродостојност на боите.

Прецизно и брзо фокусирање

Внатрешниот механизам за фокусирање укажува на тоа дека цилиндарот на објективот не се движи, овозможувајќи покомпактен дизајн и намалени минимални фокусни растојанија.

Спецификации и функции

  • Висок контраст низ целиот опсег на зумирање

  • Кружната решетка нуди прекрасен дефокусирачки ефект

  • Асферични елементи на објективот и ED стакло за поголема јасност

  • Внатрешно фокусирање за брзо функционирање на автоматскиот фокус

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 16,5–27мм

Минимално фокусно растојание
0,25 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,125x
Пречник на филтерот (мм)
77мм
Тежина
360 гр. (12,7 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH0009: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина