BLU-RAY DISC-ПЛЕЕРИ

4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X700 со звук со висока резолуција

UBP-X700
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X700 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X700 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X700 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X700 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X700 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X700 со звук со висока резолуција
Внесете реалистичност во филмовите со 4K HDR

Седнете на најдоброто место во куќата со овој 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер. Напреден опкружувачки звук, 4K-детали и живописни слики со висок динамички опсег што создаваат визуелно доживување какво што досега не било возможно, за потполно да се препуштите на уживањето.

Добијте повеќе од филмовите со 4K Ultra HD™

Уживајте во филмови со четирипати поголема резолуција од стандардниот Blu-ray™ (Full HD), со новите 4K Ultra HD Blu-ray™-дискови и услуги за проследување во 4K.

4K Ultra HD-слика од венециски канал
4K ULTRA HD
Full HD-слика од венециски канал
FULL HD
Лого за HDR
HDR10

Сигналите HDR10 нудат светлина што е до 100x поголема од стандардниот (SDR) сигнал, при што масивно ја зголемуваат максималната светлина и ги задржуваат длабоките и детални црни тонови за да добиете потполно ново доживување при гледањето.

Лого за Dolby Vision
DOLBY VISION™

Внесете реалистичност во сцените со прекрасни светли тонови, подлабоки црни тонови и живописни бои. Dolby Vision™ е решение за HDR што создава прекрасно доживување како во кино во вашиот дом. 

BT.2020 - слика од салата
BT.2020
BT.709 - слика од салата
BT.709
Сите бои на природата

Поддршката за новиот простор на бои BT.2020 нуди многу поширока палета на бои од стандардните ТВ сигнали. Извонредно широкиот простор на бои им овозможува на креаторите на содржини да создадат позаситени и пореални бои, од длабоки сини тонови до природни зелени и живописни црвени тонови.

Неверојатни 4K-детали за сите содржини што ги гледате

UBP-X700 се одликува со напредно зголемување на резолуцијата до 4K за сите содржини што ги гледате. Сите предмети се изоструваат и подобруваат во реално време за да уживате во детални слики - совршено за најновите телевизори со висока резолуција.

Градска сцена чија резолуција е зголемена до 4K
РЕЗОЛУЦИЈА ЗГОЛЕМЕНА ДО 4K 
Градска сцена во 2K-резолуција
СЛИКА ВО 2K-РЕЗОЛУЦИЈА
Побогата слика на секој екран

Гледајте филмови во 4K HDR дури и на телевизори што не поддржуваат HDR и уживајте во дополнителни сенки и осветлени детали. Нашата конверзија од HDR во SDR на интелигентен начин го прилагодува извонредно широкиот опсег на светлина во SDR-слика, задржувајќи го неверојатниот квалитет на слика дури и кај SDR-телевизорите.

1: Општ SDR-конвертор | 2: SDR-конвертор на Sony

Репродуцирајте сè

UBP-X700 репродуцира многу повеќе од 4K Ultra HD Blu-ray™-дискови. Гледајте, слушајте и проследувајте речиси сè што ќе посакате, вклучувајќи ги повеќето видеоснимки и аудио формати со висока резолуција и многубројни популарни услуги за проследување.

Формати на дискови компатибилни со UBP-X700
Врвен читач на дискови

Репродуцирајте ги сите ваши збирки од CD, DVD и Blu-ray™ на практичен начин со еден универзален плеер.

Формати на звук компатибилни со UBP-X700
Компатибилен со дигитална музика

UBP-X700 поддржува широк избор на музички формати, од AAC и PCM до DSD 11,2 MHz.

Формати на видео компатибилни со UBP-X700
Проследувајте, гледајте и репродуцирајте 

Репродуцирајте филмови преку USB или преку вашата домашна мрежа. UBP-X700 ги поддржува најпопуларните видови на видеодатотеки за да можете да ги гледате вашите омилени филмови и домашни видеоснимки.

Графикон на звук со висока резолуција

3,2x повеќе пренесени податоци

Добијте го најдоброто од секоја песна

Исто како и конверзијата на HD видеоснимки во 4K, така и песните со звук со висока резолуција имаат далеку подобар квалитет отколку MP3 песните, па дури и CD дисковите, овозможувајќи ви да го слушнете секој здив, секој ритам, секоја нота.

Проследувајте филмови и телевизиски канали во 4K 

Уживајте во брзо и стабилно проследување од различни услуги. UBP-X700 нуди проследување на видео со резолуција до 4K благодарение на технологијата Wi-Fi со MIMO.

Поврзете ја целата опрема 

Поврзете ја вашата AV-опрема со UBP-X700 со приклучоци за етернет, HDMI и коаксијален SPDIF.

1: етернет | 2: HDMI | 3: коаксијален

Дизајнирано за заедничко слушање 

Подобрете ја вашата забава. Впарете го UBP-X700 со вашиот звучник во вид на лента за да добиете прекрасно доживување со опкружувачки звук. 

Беспрекорно ракување

Со интуитивно мени и интерфејс, апликациите и функциите се организирани на едноставен и интелигентен начин за да можете секогаш да го пронајдете тоа што го барате. 

Интерфејс на телевизорите BRAVIA

Спецификации и функции

Седнете на најдоброто место во куќата со овој 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер. Уживајте во кино и ТВ-серии со висок динамички опсег.
  • Погледнете ја беспрекорната визуелна острина на 4K Ultra HD Blu-ray™

  • Репродуцирајте секакви дискови и формати на датотеки

  • Неверојатна слика со зголемување на резолуцијата до 4K со 60p

  • Слушајте музика со различни формати

  • Два HDMI излези за поделба на A/V и појасен звук

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина