Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X500 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X500 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X500 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X500 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X500 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X500 со звук со висока резолуција
Слика од 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер | UBP-X500 со звук со висока резолуција
Внесете реалистичност во филмовите со 4K HDR

Седнете на најдоброто место во куќата со овој 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер. Напреден опкружувачки звук, 4K-детали и живописни слики со висок динамички опсег што создаваат визуелно доживување какво што досега не било возможно, за потполно да се препуштите на уживањето.

Добијте повеќе од филмовите со 4K Ultra HD™

Уживајте во филмови со четирипати поголема резолуција од стандардниот Blu-ray™ (Full HD), со новите 4K Ultra HD Blu-ray™-дискови.

4K Ultra HD-слика од венециски канал
4K ULTRA HD
4K Ultra HD-слика наспроти слика во Full HD од венециски канал
FULL HD
Лого за HDR
HDR10

Сигналот HDR10 со компатибилен екран нуди светлина до 100x поголема од стандардниот (SDR) сигнал, масивно ја зголемува максималната светлина и ги задржува длабоките и детални црни тонови за потполно ново доживување при гледањето.

BT.2020 - слика од салата
BT.2020
Слика од BT.2020 наспроти слика од салата од BT.709
BT.709
Сите бои на природата

Поддршката за новиот простор на бои BT.2020 нуди многу поширока палета на бои од стандардните ТВ сигнали. Извонредно широкиот простор на бои им овозможува на креаторите на содржини да создадат позаситени и пореални бои, од длабоки сини тонови до природни зелени и живописни црвени тонови.

Неверојатни 4K-детали за сите содржини што ги гледате

UBP-X500 се одликува со напредно зголемување на резолуцијата до 4K за сите содржини што ги гледате. Сите предмети се изоструваат и подобруваат во реално време за да уживате во детални слики - совршено за најновите телевизори со висока резолуција.

Градска сцена чија резолуција е зголемена до 4K
РЕЗОЛУЦИЈА ЗГОЛЕМЕНА ДО 4K 
Градска сцена со зголемување на резолуцијата во 4K и во 2K
СЛИКА ВО 2K-РЕЗОЛУЦИЈА
Побогата слика на секој екран

Гледајте филмови во 4K HDR дури и на телевизори што не поддржуваат HDR и уживајте во дополнителни сенки и осветлени детали. Нашата конверзија од HDR во SDR на интелигентен начин го прилагодува извонредно широкиот опсег на светлина во SDR-слика, задржувајќи го неверојатниот квалитет на слика дури и кај SDR-телевизорите.

1: Општ SDR-конвертор | 2: SDR-конвертор на Sony

Репродуцирајте сè

UBP-X500 може да репродуцира многу повеќе од 4K Ultra HD Blu-ray™-дискови. Гледајте и слушајте речиси сè што ќе посакате, вклучувајќи ги повеќето видеоснимки и аудио формати со висока резолуција.

Звук со Bисока Pезолуција

3,2x повеќе пренесени податоци

Добијте го најдоброто од секоја песна

Исто како и конверзијата на HD-видеоснимки во 4K, така и песните со звук со висока резолуција имаат далеку подобар квалитет отколку MP3-песните, па дури и CD-дисковите, овозможувајќи ви да го слушнете секој здив, секој ритам и секоја нота.

Формати на дискови компатибилни со UBP-X500
Врвен читач на дискови

Репродуцирајте ги сите ваши збирки од CD, SACD, DVD и Blu-ray™ на практичен начин со еден универзален плеер.

Формати на звук компатибилни со UBP-X500
Компатибилен со дигитална музика

UBP-X500 поддржува широк избор на музички формати, од AAC и PCM до DSD.

Формати на видео компатибилни со UBP-X500
Гледајте и репродуцирајте 

Репродуцирајте филмови преку USB. UBP-X500 ги поддржува најпопуларните видови на видеодатотеки за да можете да ги гледате вашите омилени филмови и домашни видеоснимки.

Дизајнирано за заедничко слушање 

Подобрете ја вашата забава. Впарете го UBP-X500 со вашиот звучник во вид на лента за да добиете прекрасно доживување со опкружувачки звук. 

Спецификации и функции

Седнете на најдоброто место во куќата со овој 4K Ultra HD Blu-ray™-плеер. Уживајте во филмовите и ТВ-сериите со висок динамички опсег.
  • Погледнете ја беспрекорната визуелна острина на 4K Ultra HD Blu-ray™

  • Репродуцирајте секакви дискови и формати на датотеки

  • Неверојатна слика со зголемување на резолуцијата до 4K со 60p

  • Слушајте музика со различни формати

  • HDMI® излез за едноставно поврзување

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат