DVD СИСТЕМ ЗА ДОМАШНО КИНО

Сите спецификации и функции

DAV-TZ140

Големина и тежина

Големина на главен уред (Ш x В x Д)
340 x 56 x 325 мм
Тежина на главен уред
2,1 кг
Големина на преден звучник (ШxВxД)
83 x 119 x 100 мм
Тежина на преден звучник
0,35 кг.
Големина на централ. звучник(ШxВxД)
83 x 119 x 100 мм
Тежина на централен звучник
0,43 кг
Големина на опкружувачки звучник (ШxВxД)
83 x 119 x 100 мм
Тежина на опкружувачки звучник
0,39 кг
Големина на сабвуферот (Ш x В x Д)
160 x 315 x 295 мм
Тежина на сабвуфер
3кг

Општи карактеристики

Излезна моќност
300W
Вид на форма
5.1
BRAVIA Sync HDMI®-CEC
ДА
Зголемување на резолуцијата до 1080p
ДА
S-Master дигитален засилувач
24 бита
Фреквентен појас (FM / AM)
FM
Однапред избрани станици (FM / AM)
20 (FM)
Пребарување со автоматско скенирање
ДА
ОДЛОЖЕНО ИСКЛУЧУВАЊЕ
ДА
Авт. исклучување(авт. подготвеност)
ДА

Репродукција на видео / звук /слики

DVD
ДА
CD
ДА
Видео
ДА
Музика
ДА
Фотографија
ДА

Аудио декодирање

LPCM (2-кан. / 5.1-кан. / 7.1-кан.)
ДА (2-кан.)
Dolby® Digital
ДА
Dolby® Prologic
ДА

Режим на звук

Режим на звук за филмови
ДА
Режим на звук за музика
ДА

Поставување на опкружувачки звук

2-канален стерео звук
ДА
Dolby® Pro Logic®
ДА

Интерфејс

Влезни и излезни приклучоци
HDMI излез (1), USB влез (1), Аналоген аудио влез: Пински приклучок (1), Композитен видео излез(1)

Функции

Моќен кино опкружувачки звук

Пренесете го звукот од кино салите во домот благодарение на 5.1-каналниот опкружувачки звук, надополнет со микро сателитски звучници и компактен сабвуфер

Гледајте DVD филмови во High Definition

DVD филмовите изгледаат и звучат подобро со зголемување на резолуцијата преку HDMI®, при што сликата и звукот се приближуваат кон High Definition квалитетот.

Репродуцирајте филмови, музика и фотографии од USB

USB приклучокот ви овозможува репродуцирање на голем број фајлови директно од мемориски уред или хард диск.

Далечински управувач кој е едноставен за користење

Контролирајте го вашиот телевизор и системот за домашно кино со помош на далечинскиот управувач. Копчињата кои често се користат се поголеми за практичен пристап.

Внесете реалистичност во вашите филмови

Благодарение на поддршката за Dolby® Digital и Dolby® Prologic - ќе можете да уживате во реалистичен филмски звук.

Репродуцирајте CD дискови и DVD дискови

Репродуцирајте CD дискови со звук кој ја исполнува просторијата и зачувајте ги на USB уред за репродукција додека се движите.

Домашно кино кое заштедува простор

Компактниот плеер, звучници и сабвуфер ќе изгледаат одлично во секоја дневна соба.

Домашно кино кое ќе одговара на вашиот стил

Заштедете простор и задржете го одличниот изглед на дневната соба со звучниците кои се поставуваат на ѕид и лесно се монтираат.