HDR-AS50

Одете и забавувајте се!

Снимајте во секое време и на секое место со акционата камера.

АКЦИОНИ КАМЕРИ

Акциона камера HDR-AS50

HDR-AS50

Слика од Акциона камера HDR-AS50

Куќиште + водоотпорно куќиште

Достапен е нов софтвер.

Акциона камера заедно со управувач за прегледување во живо

Користете ја акционата камера со далечинскиот управувач за прегледување во живо. Далечинскиот управувач за прегледување во живо е повеќе од обичен додаток за на рака и може да се користи како практичен монтажен управувач за изборниот држач за снимање. Бидете подготвени за секоја авантура.

Паметно користење со практичен кориснички интерфејс

Избирањето и менувањето на функциите никогаш не било полесно со новиот кориснички интерфејс. Уживајте во беспрекорно поставување на камерата и пронајдете ги совршените поставки за вашите потреби при фотографирањето. Камерата може да се вклучува/исклучува и преку паметен телефон со Imaging Edge Mobile.

Далечинскиот управувач се впарува преку практичен интерфејс

Добијте врвни перформанси користејќи ги моќните функции

Користете SteadyShot™ за снимање стабилни видеоснимки, фотографирајте во темнина со чувствителност за слаба осветленост, менувајте ја покриеноста на полето со ново и прилагодливо видно поле и добијте ненадминати високи перформанси со комбинацијата од Exmor R® сензор, BIONZ X™ процесор и објектив од ZEISS®.

SteadyShot ги стабилизира видеоснимките од лична перспектива

SteadyShot ги елиминира малите вибрации предизвикани од возење велосипед и други активности. Сега можете да снимате постабилни видеоснимки од лична перспектива, а вашите фанови ќе можат да уживаат во претставата.

SteadyShot ИСКЛУЧЕНО
ИСКЛУЧЕНО
SteadyShot ВКЛУЧЕНО
ВКЛУЧЕНО
Снимајте од зори до самрак и во затемнети простории

Снимајте од зори до самрак и во затемнети простории

Отсега не треба да се грижите за фотографирањето во темнина. Со Exmor R®CMOS сензорот ќе можете да снимате неверојатни видеоснимки во природа, од изгревање до заоѓање на сонцето, па дури и да ја доловите природната атмосфера во затворените простории.

Exmor R® CMOS сензор

Exmor R™ CMOS сензор

Фотографирајте во темнина дури и кога паѓа светлина врз овој најсовремен сензор.

BIONZ X™ процесор на слика

Процесор за слика BIONZ X

Снимајте брзи движења и јасни случувања со 50 Mbps/Full HD.

Tessar™ објектив од ZEISS®

Tessar™ објектив од ZEISS®

Снимајте пејзажи и слики од висока перспектива со панорамски агли на гледање.

Прилагодливо видно поле и слобода при зумирањето

Изберете „Широк“ или „Тесен“ агол за видното поле и прилагодувајте ги поставките преку контролите за зумот додека фотографирате. Внесете врвен квалитет во извонредните видеоснимки на спортистите и режисерите.

Изберете „Тесно“ видно поле или изберете „Широко“ за панорама.

Изберете „Тесно“ видно поле или изберете „Широко“ за панорама.

Менувајте го зумот преку далечинскиот управувач со прегледување во живо или PlayMemories Mobile.

Зумот може да се менува преку паметен телефон со апликацијата Imaging Edge Mobile.

Едноставни функции за снимање возбудливи видеоснимки

  • Снимање забрзани снимки во 4K
  • Highlight Movie Maker

Интензивна забава со акционата камера и опремата

Забавувајте се со новата и цврста акциона камера. Нуркајте на длабочина до 60 м/197 ft. користејќи го испорачаното куќиште за под вода со лесен пристап до копчињата на камерата. Истражувајте насекаде со заштитата од удари, влага, 'рѓа, прав, песок. Снимајте насекаде и во секое време. Само за забава!

Акциона камера, во акција

Спецификации и функции
Цврстата и компактна акциона камера HDR-AS50 ви овозможува да снимате видеоснимки од лична перспектива со испорачаното куќиште за под вода. Обичниот стил поттикнува секојдневно снимање, а напредните функции - SteadyShot, снимање забрзани снимки во 4K и други - нудат едноставно користење и забава.
  • Подобрениот режим за Full HD 60p снима остри и јасни слики во богати бои.

  • Новиот кориснички интерфејс нуди интуитивно ракување со камерата.

  • SteadyShot го намалува заматувањето со тројно поголема ефикасност.

  • Снимајте под саканиот агол со прилагодливо видно поле и зумирање.

Вид на објектив
Tessar од ZEISS®
Тип на сензор
Exmor R® CMOS сензор со задно осветлување од 7,77 мм (тип 1/2,3)
Отпорност на вода
Со испорачано куќиште за под вода (MPK-UWH1)
Отпорност на прав
Со испорачано куќиште за под вода (MPK-UWH1)
Отпорност на удари
Со испорачано куќиште за под вода (MPK-UWH1)
Влезни и излезни приклучоци
Повеќе/микро USB приклучок

Што има во пакетот

Комплет батерии на полнење (NP-BX1), Микро USB кабел, Водич за запознавање, Куќиште за под вода (MPK-UWH1), Тока за прикачување

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина