Снимање видеоблогови

За видеоблоговите се потребни оптимални перформанси за снимање со компактен и лесен систем. Тука може да погледнете избор на фотоапарати од Sony што се идеални за сите прилики за снимање видеоблогови. Снимајте видеоблогови со Sony!

Моќни

Моќни и преносливи

Фотоапаратите од Sony ги нудат најновите функции во компактно и лесно куќиште. Од RX0 II па сè до најновите фотоапарати Alpha - сите ќе ви понудат 4K UHD-квалитет на слика, функции за забавени движења во Full HD, прекрасни бои и батерија што трае долго. Исто така, Sony создава висококвалитетни и лесни широкоаголни објективи; никогаш повеќе нема да треба да избирате помеѓу големина и перформанси!

Автоматско фокусирање со сигурни перформанси

Една од најдобрите работи за снимање видеоблогови е тоа што може да се фокусирате на содржините, а не на техничкиот аспект на фотоапаратот. Затоа во повеќе фотоапарати вградивме брз и хибриден систем за автоматски фокус што сигурно и прецизно го следи вашето лице при снимањето (режим за откривање на лице). Sony имплементираше нов AF-систем врз основа на AI во A6400 што овозможува следење на целите субјекти со едно притиснување. Конечно можете спокојно да се снимате - вашиот фотоапарат од Sony секогаш ќе се фокусира на вас.

Почетници

Одлучивте да започнете да снимате видеоблогови и
треба да го купите вашиот прв фотоапарат? Разгледајте го нашиот избор
на фотоапарати подолу.

DSC-RX100M3

Напреден фото апарат со сензор од тип 1.0 RX100 III

▪ Full HD со 60/24p
▪ Брз и хибриден AF за видео (25 AF-точки)
▪ Екран што се врти за 180 степени + електронски ND-филтер

DSC-RX100M5

RX100 V е компактен фотоапарат од врвна класа со сензор од тип 1,0 и AF со извонредни перформанси

▪ 4K со 30/24p
▪ Брз и хибриден AF за видео (315 AF-точки)
▪ Екран што се врти за 180 степени + електронски ND-филтер

ILCE-5100 / ILCE-5100L / ILCE-5100Y

α5100 фото апарат со E-приклучок и APS-C сензор

▪Full HD со 60/24p
▪ Брз и хибриден AF за видео (179 AF-точки)
▪ Екран што се врти за 180 степени

Напредни корисници и професионалци

Дали сакате да го подобрите квалитетот на сликата на вашиот канал за видеоблогови? Разгледајте го нашиот избор на фотоапарати подолу.

ILCE-6400 / ILCE-6400L / ILCE-6400M

Фотоапарат α6400 со E-приклучок и APS-C-сензор

▪ 4K со 30/24p + забавени движења во Full HD со 120p
▪ Брз и хибриден AF за видео (425 AF-точки) + следење во реално време
▪ Екран што се врти за 180 степени + влез за микрофон

ILCE-7M3 / ILCE-7M3K

α7 III со сензор од 35 мм за целосна слика

▪ 4K со 30/24p + забавени движења во Full HD со 120p
▪ Брз и хибриден AF за видео (693 AF-точки)
▪ Професионални функции за видео + влез за микрофон/слушалки

ILCE-7SM2

α7S II фотоапарат со E-приклучок и сензор за целосна слика

▪ 4K со 30/24p + забавени движења во Full HD со 120p
▪ Брз и хибриден AF за видео (169 AF-точки)
▪ Професионални функции за видео + влез за микрофон/слушалки

Специфични видеоблогови

Ако ви требаат специјални функции за вашите видеоблогови, тогаш погледнете го нашиот избор на фотоапарати подолу.

DSC-RX0M2

Врвен, издржлив и мал фотоапарат RX0 II

▪ 4K со 30/24p + забавени движења во Full HD со 120p
▪ Брз и хибриден AF за видео (25 AF-точки)
▪ Цврст и водоотпорен + влез за микрофон

FDR-X3000 / FDR-X3000R

4K-акциона камера FDR-X3000 со Wi-Fi и GPS

▪ 4K со 30/24p + забавени движења во Full HD со 120p
▪ B.O.S.S (стабилизација со механизам за стабилизирање)
▪ Цврст и водоотпорен

FDR-AX53

4K Handycam® AX53 со Exmor R® CMOS сензор

▪ 4K со 30/24p + забавени движења во Full HD со 120p
▪ B.O.S.S (стабилизација со механизам за стабилизирање)
▪ 20x оптички зум + долга издржливост на батеријата