Совршени пејзажи

Снимено со α9 од страна на Kyle Meyr - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

„Чувството на вистинска слобода можат да го понудат само најдобрите објективи. Широкоаголните модели од Sony се неверојатно брзи и издржливи и создаваат најквалитетни резултати. Мојот објектив со врвна острина и издржлив дизајн ми овозможува да фотографирам без ограничувања и да истражувам!“

                  Kyle Meyr

                  Амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 24 мм со f/1,4

Снимено со α7R III од страна на Albert Dros - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G Master за целосна слика од 24 мм со f/1,4

Напреден објектив


Врвен примарен објектив од серијата G Master со голем опсег

DDSSM (SSM со директен погон) за тивка и прецизна контрола на фокусот на објективот

Кружната решетка со 11 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Двата XA-елементи (екстремно асферични) во оптичкиот дизајн ја подобруваат високата резолуција на G Master

Дизајн отпорен на прав и влага

Прочитајте написи за овие производи

Објектив G Master за целосна слика од 16-35 мм со f/2,8

Напреден објектив


Врвен широкоаголен објектив од серијата G Master со зум и рамномерно дефокусирање

Два XA-елементи (екстремно асферични) за неверојатна резолуција

Кружната решетка со 11 ливчиња нуди прекрасно дефокусирање

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив G Master за целосна слика од 16-35 мм со f/2,8

Снимено со α7R III од страна на Ilhan Eroglu - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G за целосна слика од 12-24 мм со f/4

Снимено со α7R III од страна на Albert Dros - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

Објектив G за целосна слика од 12-24 мм со f/4

Напреден објектив


Широкоаголен објектив G со зум

Линеарен мотор за брза и прецизна контрола на фокусот на објективот

SSM со директен погон за тивка и прецизна контрола на фокусот на објективот

Анти-рефлективниот нано слој од Sony ги елиминира одблесоците и отсјајот

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив за целосна слика од 16-35 мм, f/4, OSS - Carl Zeiss

Објектив од средна категорија


Широкоаголен објектив за зумирање од 35 мм за целосна слика од ZEISS

Фиксна максимална решетка F4 низ целиот опсег на зумот

Анти-рефлективниот слој T* од ZEISS ги минимизира одблесоците

Стабилизација на слика со OSS (оптички SteadyShot)

Дизајн отпорен на прав и влага

Објектив за целосна слика од 16-35 мм со f/4 и OSS од Carl Zeiss

Снимено со α7S од страна на Alin Popescu - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

APS-C 24 мм f/1,8 Carl Zeiss

Снимено со NEX-7

APS-C 24 мм f/1,8 Carl Zeiss

Објектив од средна категорија


Светол, примарен и широкоаголен објектив Sonnar од ZEISS

Анти-рефлективниот слој T* од ZEISS ги минимизира одблесоците

Широк агол (фокусна должина од 24 мм) за пејзажи и многу повеќе

Максимална решетка F1,8

Минимално фокусно растојание од 16 см за макро снимки со сооднос од 1:4

Објектив од 16-70 мм со f/4, APS-C-сензор, OSS од Carl Zeiss

Основен објектив


Компактен објектив со стандарден зум Tessar од ZEISS

Прибл. опсег на зумирање до 4x

Фиксна максимална решетка F4

Анти-рефлективен слој T* од ZEISS

Мин. фокусно растојание: 0,35 м

Објектив од 16-70 мм со f/4, APS-C-сензор, OSS од Carl Zeiss

Снимено со NEX-6

APS-C 10-18 мм f/4 OSS

Снимено со NEX-6 од страна на Jaakko Posti - амбасадор за обработка на слика на Sony Europe

APS-C 10-18 мм f/4 OSS

Основен објектив


Широк агол со мин. фокусна должина од 10 мм

Непроменлива макс. решетка од F4 за слики без шум при слаба осветленост

Super ED-стаклото ги минимизира изобличувањата

Оптичкиот SteadyShot не дозволува заматување на рачно снимените слики

Еквивалентна фокусна должина од 35 мм: 15-27 мм

Леќа
лого

Не можете да го најдете тоа што го барате? 

Погледнете ја целата наша палета на објективи за пејзажи тука.

БЕСПЛАТНА ПРОДОЛЖЕНА ГАРАНЦИЈА ОД ЕДНА ГОДИНА*

*Важат правила и услови - само одредени модели - не може да се додаде на други продолжени гаранции. 

Учете нови работи секој ден.

Бесплатни совети и написи од амбасадорите за обработка на слика на Sony Europe.