Нови перспективи од ремек-делото со 14 мм и F1,8

Овој примарен објектив со голема решетка нуди G Master-квалитет со иновативен и компактен дизајн. Напредната технологија нуди врвна резолуција и одлично дефокусирање дури и при максималната решетка F1,8. Додајте брз и прецизен AF и извонредна преносливост и ќе добиете објектив што може да долови нови перспективи од секојдневните сцени.

  • SEL14F18GM

    НОВО


Уникатен примарен објектив
G Master со 14 мм и F1,8

Галерија со фотографии од FE 14 мм F1,8 GM

Слика од ентериер на голема библиотека со добро осмислен дизајн со многу прави дрвени греди на таванот, со одлична резолуција низ целиот екран Слика од ентериер на голема библиотека со добро осмислен дизајн со многу прави дрвени греди на таванот, со одлична резолуција низ целиот екран

Прекрасна резолуција низ целата слика дури и со F1,8

Слика од SEL14F18GM држен во десна рака Слика од SEL14F18GM држен во десна рака

Извонредно широки перспективи со голема решетка преку неверојатно компактен објектив

Фотографија со ѕвезди на која е прикажан Млечниот Пат врз море Фотографија со ѕвезди на која е прикажан Млечниот Пат врз море

Резолуција и компактна практичност за импресивни ноќни неба

Слика од мал цвет на карпа во шумата, во фокус, со заматување во преден и заден план Слика од мал цвет на карпа во шумата, во фокус, со заматување во преден и заден план

Рамномерно дефокусирање во извонредно широки слики

Слика од човек кој скока од многу низок агол од подот Слика од човек кој скока од многу низок агол од подот

Брз, прецизен и тивок AF за фотографии и видеоснимки

 

Врвен примарен објектив од серијата G Master со извонредно широк агол

 

 

XA-елементи, супер ED-стакло и две ED-стакла за висока резолуција низ целата површина на сликата

 

 

Извонредно широки перспективи со голема решетка преку неверојатно компактен објектив

 

Линеарните XD-мотори се одликуваат со одличен одзив и мали вибрации за брз, прецизен и тивок AF

 

Копче за задржување на фокусот и други функции за потребите за професионално фотографирање

 

ДИМЕНЗИИ

Слика од SEL14F18GM

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.