Рециклирање и поголемо уживање при слушањето

Зголемувањето на употребата на рециклирана пластика е дел од еколошкиот план на Sony за искористување на животната средина еднакво на нула. Sony воведува нова пластика што придонесува за употреба на рециклирани материјали во аудио производите за висококвалитетен звук.

Соочување со предизвиците за звук

Sony користи рециклирана пластика во се поголем број на категории на производи. Причината за тоа е нашата мисија за создавање на неверојатно доживување за нашите корисници. Големите очекувања на нашите корисници за перформансите на аудио производите нè мотивираа да создадеме нова рециклирана пластика со високи перформанси за звук. 

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Страст за технологија-поголема примена на рециклирана пластика

Инженерите од Sony ги имаа предвид и квалитетот на звукот и животната средина при создавање на овој материјал. Погледнете интервју со учесниците во тој процес и дознајте ги факторите што настанаа како резултат на оваа иновација.

Подобрување на квалитетот на звукот со употреба на 65% рециклирани материјали

Една од рециклираните пластики што ги користи Sony се одликува со сооднос на користење рециклирани материјали од 65%. Врз основа на тоа, новата рециклирана пластика го задржува тој висок сооднос и ги подобрува перформансите за звук преку тестирање нови комбинации и соодноси на адитиви.

Пита-графикон за составот на рециклираната пластика од Sony.
Слика од составот на рециклираната пластика

Пита-графикон A=рециклиран материјал, B+C=нов основен материјал.

Структура на новосоздадената рециклирана пластика од Sony.
Структура на новосоздадената рециклирана пластика

Зголемена фотографија што прикажува дека има структура слична на нерециклираната пластика.

Гарантирана отпорност на удари

За производите за кои се предвидуваат различни начини на користење е потребна соодветна отпорност на удари. Новиот материјал за рециклирана пластика нуди отпорност слична на нерециклираната пластика.

Материјал за рециклирана пластика.
Сигурен материјал, како најважен елемент

Со ограничување на рециклираните материјали за новата рециклирана пластика со специфични елементи користени при производството, обезбедивме стабилна залиха, продуктивност и квалитет за новата рециклирана пластика што нуди врвни перформанси за звук.

Друга страница за технологија од Sony