Уште подобро слушање преку целиот ден со слушалките WH-CH720N 

Новите слушалки WH-CH720N се лесни и удобни и ќе ве забавуваат цел ден без шум. Прочитајте како брзо да ги поставите, дознајте за главните функции и оптимизирајте го звукот за да добиете уникатно доживување.

Погледнете што може да направите со вашите нови слушалки


Запознавање
Прво користење на вашите слушалки

При првото вклучување на слушалките, режимот за впарување се активира автоматски. Има три начини за впарување на WH-CH720N со вашиот уред.

Лого за Google Fast Pair
Google Fast Pair

Ставете ги слушалките во режим на впарување во близина на вашиот телефон со Android и Fast Pair ќе ги поврзе со еден допир. 

Лого за Swift Pair
Swift Pair

Кога ќе го изберете режимот за впарување, на уредите со Windows 11 или Windows 10 во близина ќе се прикажат инструкции за впарување.

Слика одблиску од слушалка во црна боја каде што се гледа положбата на копчињата за контрола
Рачно впарување

Притиснете го и задржете го копчето за вклучување 5 секунди. Индикаторот ќе почне да трепка по двапати и ќе ја слушнете пораката „впарување“.


Слика од сини слушалки WH-CH720N ставени на маса со телефон, тетратка и чаша кафе, со лого за Headphones Connect во горниот десен агол на сликата
Извлечете максимум од
слушалките WH-CH720N со Sony | Headphones Connect

Преземете Sony | Headphones Connect за да ги прилагодите поставките, како поврзување со повеќе уреди, режим за амбиентален звук и многу повеќе. Многу од поставките спомнати на оваа страница може да се прилагодат по ваша желба преку апликацијата.

За да пристапите до сите достапни функции во апликацијата мора да се најавите или да направите сметка.

Поврзување со повеќе уреди

Поврзете ги вашите слушалки со два уреди со Bluetooth® истовремено, за да можете да чекате дојдовни повици на едниот уред и да слушате музика од другиот уред. 

Функции за звук
Приспособлива контрола на звук 

Со приспособливата контрола на звукот, апликацијата Headphones Connect открива што се случува околу вас и ги прилагодува поставките за поништување шум или контрола на амбиенталниот звук.

Две слики од апликацијата Headphones Connect што ги прикажуваат поставките за приспособлива контрола на звукот
Активирање и прилагодување приспособлива контрола на звук

Отворете ја апликацијата Headphones Connect и вклучете ја за да го користите нејзиниот зададен режим за откривање. 

Ако сакате да го приспособите, тогаш прилагодете ги поставките за поништување шум или снимање надворешни звуци во апликацијата.

Две слики од Headphones Connect што прикажуваат поставки за „Optimise switch suited for you“ и известување за најава
Оптимизирано менување на поставките

Оваа функција учи како ги користите слушалките кога е активна приспособливата контрола на звукот и ги менува поставките во оптимално време.

Активирајте ја функцијата и следете ги пораките за да се најавите на вашата сметка на Headphones Connect.

Поставки врз основа на движења

Апликацијата Headphones Connect открива што се случува околу вас и што правите. Потоа автоматски ги прилагодува поставките како поништување на шум и амбиентален звук. На пример, ако трчате, нивото на амбиентални звуци може да се зголеми, или да се намали ако седнете во кафе-бар.


Две слики од приспособливата контрола на звук во Headphones Connect што прикажуваат како да овозможите „Откривање движења“ и да го промените амбиенталниот звук
Како да почнете да користите поставки врз основа на движења

Во Headphones Connect, во поставката за приспособлива контрола на звук, овозможете „Откривање движења“ за да почнете со зададените поставки за откривање.

Може да ги задржите зададените поставки или да ги промените, на пример, да го зголемите нивото на амбиентален звук кога пешачите за да слушате сè околу вас.Поништување шум и фокусирање гласови

Изолирајте се од светот и слушајте тоа што сакате - ништо или само гласови.

Како да го прилагодите поништувањето на шумот

Не пропуштајте ги омилените звуци, независно каде се наоѓате. Приспособливата контрола на звукот го поништува надворешниот шум, а воедно ги пропушта гласовите за да не пропуштите важни известувања, на пример, при секојдневните патувања.

Две слики за приспособливата контрола на звук во Headphones Connect што прикажуваат како да овозможите „Откривање движења“ и да го прилагодите поништувањето на шумот
Однапред поставени параметри за амбиентален звук

Засилувањето на амбиенталниот звук со 20-те однапред поставени параметри ви овозможува да слушате поприроден амбиентален звук, дури и кога ги носите слушалките. Треба само да го поместите лизгачот во поставките за контрола на амбиенталниот звук.

Фокусирање гласови

Користете и „Фокусирање гласови“ за да ги подобрите гласовите и да го намалите шумот за да можете да разговарате без да ги извадите слушалките. За да го направите тоа, треба да го означите полето „Фокусирање гласови“.

Намалување на шумот од ветер 

Слушалките имаат и структурата за намалување на шумот предизвикан од ветер што автоматски го намалува шумот предизвикан од ветер за време на телефонските повици и кога репродуцирате музика со режимот за амбиентален звук/поништување на шум.

Менување на поставките според локацијата

Поставете ги слушалките да ги менуваат поставките по ваша желба за местата што редовно ги посетувате.


Квалитет на звукот

Прилагодете ги поставките на еквалајзерот и поставките за проследување и зголемување на квалитетот за да уживате во подобро доживување при слушањето.

Прилагодете го звукот по ваша желба

Пронајдете звук што е совршен за вас и содржините што ги слушате со помош на еквалајзерот, поставките за висококвалитетен Bluetooth® и подобрување на звукот со DSEE. Во апликацијата „Sony | Headphones Connect“, одете во [Sound] (Звук) за да пристапите до овие функции и да ги прилагодите.

Кристално јасни повици

Слушајте и бидете слушнати јасно со технологијата за прецизно откривање гласови и намалување на шумот од ветер.

Слика од црни слушалки WH-CH720N на машка глава, означени се микрофонот насочен нанапред и микрофонот за повици

[1] Микрофон насочен нанапред
[2] Микрофон за повици

Како се оптимизира квалитетот на повиците

Прецизното откривање гласови користи два микрофони со просторно филтрирање што се завртени кон вашата уста.

Структурата за намалување на шумот предизвикан од ветер го минимизира шумот предизвикан од ветер за време на повиците за да разговарате јасно, дури и кога разговарате надвор на ветровито време.

Уживајте во звук од сите страни

Дознајте како да уживате во ново аудиодоживување со револуционерниот 360 Reality Audio.

Опкружете се со звук од сите страни со 360 Reality Audio

360 Reality Audio нуди прекрасно музичко доживување со кое вашите слушалки WH-CH720N создаваат сферично звучно поле од 360 степени - за да уживате во музика од сите страни. Отворете ја апликацијата Sony | Headphones Connect за да започнете.

Како да слушате 360 Reality Audio

Почнете да слушате 360 Reality Audio и дознајте како да проследувате песни со 360 Reality Audio од телефонот.

Практични функции

Дознајте како работат функциите за гласовен помошник и брзо полнење.

Гласовен помошник

Дознајте како да користите гласовен помошник со вашите слушалки WH-CH720N. Треба само да кажете „Hey Google, what is the weather today?“ за да одлучите дали да го понесете палтото пред да излезете.


Две слики од Headphones Connect што прикажуваат како да активирате гласовен помошник од системската картичка и да го изберете саканиот гласовен помошник
Како да поставите гласовен помошник

Отворете ја апликацијата Headphones Connect и активирајте го гласовниот помошник од картичката за системот. Потоа изберете го гласовниот помошник што го користите (Google, Alexa, Siri) за да започнете.

Брзо полнење

Енергија за цел ден и брзо полнење.

Слика од црни слушалки WH-CH720N ставени на клупа со клуч, торба и чаша кафе
Колку брзо се полни?

Ако се брзате, брзото полнење ќе ви помогне многу. Со брзо полнење од 3 минути ќе добиете до 60 минути за репродукција.

Грижа по купувањето и поддршка
Чистење на вашите слушалки

Дознајте како да ги чистите вашите слушалки WH-CH720N правилно, без да ги оштетите. 


Слика од бели слушалки WH-CH720N ставени на кревет со шминки, накит и торба со шминки
Чистење на вашите слушалки

Ако слушалките се валкани, избришете ги со мека и сува крпа. Ако слушалките се многу валкани, натопете крпа со растворен неутрален детергент и исцедете ја добро пред да ги исчистите слушалките. Не користете разредувач, бензен или алкохол бидејќи можат да ја оштетат површината на слушалките или да предизвикаат други штети.

Ажурирања на фирмверот

Ажурирајте ги вашите слушалки со најновите верзии на фирмверот.

Каде да го пронајдам најновото ажурирање на фирмверот

Ако ја користите апликацијата Sony | Headphones Connect, таа ќе ве извести кога ќе има ново ажурирање за преземање.

Ажурирајте го фирмверот на слушалките со најновата верзија за да ги добиете сите подобрувања и корекции на грешки.

Ако сè уште не сте ја преземале апликацијата Headphones Connect, тогаш преземете ја преку линковите или QR-кодовите подолу.

Приказ од апликацијата Headphones Connect што прикажува каде да пронајдете ажурирања на фирмверот

Често поставувани прашања

Имате прашање што сакате да го одговориме? Прво погледнете тука и дознајте повеќе за најчесто поставуваните прашања од други корисници на слушалките WH-CH720N.

Илустрирано лого од хартија и пенкало
Водич за помош

Дознајте сè што треба да знаете за WH-CH720N.

Илустрирано лого од човек кој носи слушалки
Поддршка и новости

Добивајте информации за најновите ажурирања на фирмверот, вести и известувања.