Уживајте во вашата музика максимално со
WF-C700N

Овие потполно безжични слушалки за во уво со поништување на шум не само што се неверојатно лесни и водоотпорни согласно стандардот IPX4, тие можат и да ја подобрат целата ваша музика - за да потонете во неа без ограничувања. Овој водич ќе ви понуди совети за поставување, инструкции за функциите, поддршка и грижа за производот по купувањето.

Откријте што може да направите со вашите нови слушалки.
Запознавање
Прво користење на вашите слушалки

При првото вклучување на слушалките, режимот за впарување се активира автоматски. Потоа има три начини за впарување на WF-C700N со вашиот уред.

fast pair
Google Fast Pair

Ставете ги слушалките во режим на впарување во близина на вашиот телефон со Android и Fast Pair ќе ги поврзе со еден допир. 

swift pair
Swift Pair

Кога ќе го изберете режимот за впарување, на уредите со Windows 11 или Windows 10 во близина ќе се прикажат инструкции за впарување.

рачно впарување
Рачно впарување

Кога слушалките се ставени во отворена футрола за полнење, притиснете и задржете врз копчето на задната страна на футролата 5-7 секунди. Индикаторот ќе почне да трепка во сина боја.

headphones connect
Извлечете максимум од вашите
слушалки WF-C700N со Sony| Headphones Connect

Преземете Sony | Headphones Connect за да ги прилагодите поставките, како поврзување со повеќе уреди*, режим за амбиентален звук и многу повеќе. Многу од поставките спомнати на оваа страница може да се прилагодат по ваша желба преку апликацијата. За да пристапите до сите достапни функции во апликацијата мора да се најавите или да направите сметка.

*Потребно е ажурирање на фирмверот. Ќе стане достапно на лето 2023 година.

Лесно ракување со копчињата

Избирајте помеѓу различни поставки, како поништување на шум и режим за амбиентален звук, со едно притиснување. Репродукција, пауза, контрола на јачината на звукот и многу повеќе.

лесно ракување со копчињата
Каква функција имаат копчињата?

Левото копче на WF-C700N ви овозможува да избирате помеѓу поништување на шум и режим за амбиентален звук со едно притиснување. Со десното копче може да репродуцирате, паузирате или прескокнувате песни.

Двете копчиња нудат лесен пристап до гласовниот помошник на вашиот телефон и примање повици без користење на рацете.

Јачината на звукот може да ја зголемите со притиснување на десното копче 4 пати или повеќе, или да ја намалите со притиснување на левото копче 4 пати или повеќе. За контролата на јачина на звук може да биде потребно ажурирање на фирмверот.*

*Ќе стане достапно на лето 2023 година

Поврзување со повеќе уреди

Поврзете ги вашите слушалки со два уреди со Bluetooth® истовремено, за да можете да чекате дојдовни повици на едниот уред и да слушате музика од другиот уред.

Забелешка: За функцијата е потребно ажурирање на софтверот, што ќе стане достапно на лето 2023 година. Фирмверот може да го ажурирате преку апликацијата Headphones Connect.

Функции на звук
Приспособлива контрола на звук 

Приспособливата контрола на звук е паметна функција која открива што се случува околу вас и ги прилагодува поставките за поништување шум или амбиентален звук за да овозможи идеално доживување при слушањето.

приспособлива контрола на звук
Активирање и прилагодување приспособлива контрола на звук

Отворете ја апликацијата Headphones Connect и вклучете ја за да го користите нејзиниот зададен режим за откривање.

Ако сакате да го приспособите, тогаш прилагодете ги поставките за поништување шум или снимање надворешни звуци во апликацијата.

оптимизирајте
Оптимизирано менување на поставките

Оваа функција учи како ги користите слушалките кога е активна приспособливата контрола на звукот и ги менува поставките во оптимално време.

Активирајте ја функцијата и следете ги пораките за да се најавите на вашата сметка на Headphones Connect.

Поставки врз основа на движења

Апликацијата Headphones Connect открива што се случува околу вас и што правите. Потоа автоматски ги прилагодува поставките како поништување на шум и амбиентален звук. На пример, ако трчате, нивото на амбиентални звуци може да се зголеми, или да се намали ако седнете во кафе-бар.

врз основа на движења
Како да почнете да користите поставки врз основа на движења

Во Headphones Connect, на картичката Статус, изберете ја стрелката за десно покрај функцијата за приспособлива контрола на звук.

Вклучете Приспособлива контрола на звук, потоа кликнете на иконата во вид на запчаник покрај „Откривање движења“. Така ќе се прикажат зададените поставки за секое движење: стоење, одење, трчање и транспорт.

Може да ги задржите зададените поставки или да ги промените, на пример, да го зголемите нивото на амбиентален звук кога пешачите за да слушате сè околу вас.

Поништување шум и фокусирање гласови

Изолирајте се од светот и слушајте тоа што сакате - ништо или само гласови.

Како да го прилагодите поништувањето на шумот

Не пропуштајте ги омилените звуци, независно каде се наоѓате. Приспособливата контрола на звукот го поништува надворешниот шум, а воедно ги пропушта гласовите за да не пропуштите важни известувања, на пример, при секојдневните патувања.

поништување на шумот
Однапред поставени параметри за амбиентален звук

Засилувањето на амбиенталниот звук со 20-те однапред поставени параметри ви овозможува да слушате поприроден амбиентален звук, дури и кога ги носите слушалките. Треба само да го поместите лизгачот во поставките за контрола на амбиенталниот звук.

Фокусирање гласови

Користете и „Фокусирање гласови“ за да ги подобрите гласовите и да го намалите шумот за да можете да разговарате без да ги извадите слушалките. За да го направите тоа, треба да го означите полето „Фокусирање гласови“.

Менување на поставките според локацијата

Поставете ги слушалките да ги менуваат поставките по ваша желба за местата што редовно ги посетувате.

Квалитет на звукот

Прилагодете ги поставките на еквалајзерот и поставките за проследување и зголемување на квалитетот за да уживате во подобро доживување при слушањето.

Прилагодете го звукот по ваша желба

Пронајдете звук што е совршен за вас и содржините што ги слушате со помош на еквалајзерот, поставките за висококвалитетен Bluetooth® и подобрување на звукот со DSEE. Во апликацијата „Sony | Headphones Connect“, одете во [Sound] (Звук) за да пристапите до овие функции и да ги прилагодите.

Јасни повици

Сигурни повици во секое време со функции за одговарање без користење на рацете и намалување на шумот од ветер.

јасен повик
Како се оптимизира квалитетот на повиците

Лесно воспоставување повици без користење на рацете благодарение на вградениот микрофон. Нема да мора ни да го вадите мобилниот телефон од џеб.

Мрежестата структура околу микрофонот го минимизира шумот предизвикан од ветер за време на повиците, за вашиот глас секогаш да се слуша јасно, дури и на отворен простор.

Уживајте во звук од сите страни

Дознајте како да уживате во ново аудиодоживување со револуционерниот 360 Reality Audio.

Слушалки со сертификат за 360 Reality Audio

360 Reality Audio нуди прекрасно музичко доживување со кое вашите слушалки WF-C700N создаваат сферично звучно поле од 360 степени - за да уживате во музика од сите страни. Отворете ја апликацијата Sony | Headphones Connect за да започнете.

Како да слушате 360 Reality Audio

Почнете да слушате 360 Reality Audio и дознајте како да проследувате песни со 360 Reality Audio од телефонот.

Практични функции

Дознајте како работат функциите за гласовен помошник, брзо полнење и употреба на една слушалка.

Гласовен помошник

Дознајте како да користите гласовен помошник со вашите слушалки WF-C700N. Треба само да кажете „Hey Google, what is the weather today?“ за да одлучите дали да го понесете палтото пред да излезете.

гласовен помошник
Како да го користите гласовниот помошник

На десната слушалка, притиснете го и задржете го копчето за да ја активирате функцијата за гласовен помошник. Така ќе активирате Google Assistant (Android) или Siri (iPhone) и ќе добиете помош без да ја исклучите вашата музика.

Брзо полнење

Енергија за цел ден и брзо полнење.

брзо полнење
Колку брзо се полни?

Слушајте до 15 часа* благодарение на практичната футрола за полнење - добијте 7,5 часа од слушалките и уште 7,5 часа од футролата за полнење.

Ако се брзате, со брзото полнење од 10 минути ќе добиете максимум еден час за репродукција.

* со ВКЛУЧЕНО поништување на шум   

Една слушалка

Идеално за вршење повеќе процеси истовремено.

една слушалка
Слушајте музика додека разговарате

Ако сакате да слушате музика додека разговарате со некого до вас, отстранете само една слушалка од футролата за полнење и користете ја како вообичаено.

Грижа по купувањето и поддршка
Чистење на вашите слушалки

Дознајте како да ги чистите вашите слушалки WF-C700N правилно, без да ги оштетите.

чистење
Чистење на вашите слушалки

Чистете ги слушалките редовно за да бидат во оптимална состојба. Ако слушалките или футролата за полнење се валкани, избришете ги со мека сува крпа.

Ако слушалките со микрофон се многу валкани, натопете крпа со раствор од неутрален детергент и исцедете ја добро пред да ја искористите за чистење на слушалките. Не користете разредувач, бензен или алкохол бидејќи можат да ја оштетат површината на слушалките или да предизвикаат други штети. 

Ажурирања на фирмверот

Ажурирајте ги вашите слушалки со најновите верзии на фирмверот.

Каде да го пронајдам најновото ажурирање на фирмверот

Ако ја користите апликацијата Sony | Headphones Connect, таа ќе ве извести кога ќе има ново ажурирање за преземање.

Ажурирајте го фирмверот на слушалките со најновата верзија за да ги добиете сите подобрувања и корекции на грешки.

Ако сè уште не сте ја преземале апликацијата Headphones Connect, тогаш преземете ја преку линковите или QR-кодовите подолу.

ажурирања на фирмверот

Често поставувани прашања

Имате прашање што сакате да го одговориме? Прво погледнете тука и дознајте повеќе за најчесто поставуваните прашања од други корисници на слушалките WF-C700N.

водич за помош
Водич за помош

Дознајте сè што треба да знаете за WF-C700N.

поддршка и новости
Поддршка и новости

Добивајте информации за најновите ажурирања на фирмверот, вести и известувања.