Слика од Мемориска картичка CFast 2.0 од серија G
Слика од Мемориска картичка CFast 2.0 од серија G
Слика од Мемориска картичка CFast 2.0 од серија G
Слика од Мемориска картичка CFast 2.0 од серија G

Картичките CFast од серија G се дизајнирани да ги задоволат потребите на професионалните фотографи и видеографи.

Фотографиите бараат поголема брзина за секвенцијално фотографирање, вклучувајќи го и форматот RAW, а картичките CFast нудат брзина на запишување до 510 MB/s. Работниот процес треба да биде ефикасен, а картичките CFast од серија G на Sony со брзина на читање до 530 MB/s го намалуваат времето потребно за пренос на RAW-датотеки, 4K-видеозаписи и слики со висока резолуција во компјутер. Погледнете ја листата на компатибилни модели.

Мемориски картички CFast со високи перформанси

Мемориски картички CFast со високи перформанси

Дизајнирани да ги задоволат потребите на професионалните фотографи и видеографи. Картичките CFast 2.0 од серија G се достапни со капацитет од 32 GB (CAT-G32), 64 GB (CAT-G64) и 128 GB (CAT-G128) за да ги задоволат сè поголемите можности на врвните DSLR-фотоапарати и 4K-фотоапаратите наменети за снимање.

Добијте поголема брзина.

Брзини на запишување водечки во индустријата

Брзини на запишување водечки во индустријата

Професионалните фотографии бараат поголема брзина за секвенцијално фотографирање со поголема резолуција, вклучувајќи го и форматот RAW. Нудејќи брзина на запишување до 510 MB/s, серијата G на Sony поддржува брзо секвенцијално фотографирање на RAW-слики со висока резолуција за да ги максимизира перформансите на врвните DSLR-фотоапарати како што е 1DX Mark 2 од Canon.

Голема брзина на читање за ефикасен работен процес

Голема брзина на читање за ефикасен работен процес

Ефикасниот работен процес им е неопходен на фотографите и видеографите кои работат во опкружувања со тешки услови и со кратки рокови. Нудејќи брзина на читање од 530 MB/s, картичките CFast од серија G на Sony го намалуваат времето потребно за пренос на RAW-датотеки, 4K-видеозаписи и слики со висока резолуција во компјутер.

Сигурно снимање на 4K-видеозаписи со поддршка за VPG130

И …акција!

Сигурно снимање на 4K-видеозаписи со поддршка за VPG130   

Картичките CFast поддржуваат VPG130 за снимање 4K-видеозаписи. Овој нов медиум гарантира минимална константна брзина на запишување од 130 MB/s и затоа е идеален за стабилно снимање на 4K-видеозаписи од професионална класа, како на пример, со режимот Cinema RAW light со видеокамери како C200 од Canon.

Патувајте безбедно.

Дизајниран за цврстина и сигурност

Дизајниран за цврстина и сигурност

Картичките CFast успешно поминаа тестови за паѓање, вибрации, потреси и издржливост, поради што се совршени за фотографирање во различни локации. Тие функционираат сигурно во голем температурен опсег и имаат голема отпорност на статички електрицитет.

Софтвер за преземање File Rescue

Софтвер за преземање File Rescue

Фотографирајте сигурно со софтверот File Rescue и ограничената гаранција од пет години.

Дали поседувате соодветен уред?

Дали поседувате соодветен уред?

Проверете во кои фотоапарати може да ги користите картичките CFast од серија G на Sony.

Спецификации и функции
Мемориската картичка CFast 2.0 од серија G од Sony нуди брзина и капацитет за професионални корисници. Фотографирање, емитување или материјали како во кино - брзината на запишување до 510 MB/s овозможува секвенцијално фотографирање во RAW-формат, а брзината на читање до 530 MB/s овозможува брзо префрлување на 4K-видеоснимки. Поддршката за VPG130 нуди минимална брзина на запишување од 130 MB/s за снимање видеоснимки со врвен квалитет. Опсег на капацитети за складирање од 32 GB до 128 GB.
  • Голема брзина на запишување до 510 MB/s - идеална за континуирано секвенцијално фотографирање во RAW-формат со компатибилни фотоапарати

  • Макс. брзина на пренос од 530 MB/s што поддржува префрлување големи датотеки, како 4K-видеоснимки или фотографии со голема резолуција

  • Достапни со капацитет од 32 GB, 64 GB и 128 GB

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина