CFEXPRESS-МЕМОРИСКИ КАРТИЧКИ

Мемориска картичка CFexpress од тип A од серија CEA-G

CEA-G80T / CEA-G160T / CEA-G320T / CEA-G640T
Слика од Мемориска картичка CFexpress од тип A од серија CEA-G

80GB|160GB|320GB|640GB

Слика од Мемориска картичка CFexpress од тип A од серија CEA-G
Слика од Мемориска картичка CFexpress од тип A од серија CEA-G
Слика од производот
Слика од производот
Складирање со голема брзина за иновативни креатори

Новиот стандард за картичките CFexpress од тип A им овозможува на компактните фотоапарати перформанси со исклучително голема брзина за создавање врвни видеоснимки. Тој ги максимира можностите на фотоапаратите од серијата α и на најновите процесори за обработка на слика. Ако барате подобри перформанси за израз, оваа компактна картичка е за вас.

Нова генерација перформанси

CFexpress-картички од тип A - нов стандард за компактно складирање

Забрзајте ги вашите работни процеси за професионално снимање и фотографирање со мемориските картички CFexpress Type A од Sony - идеални за напредни камери како FX6, FX3, α1, α7S III и α7 IV. Првите картички CFexpress Type A во светот кои нудат извонредна брзина, приближно двапати повеќе од најдобрите SDXC-картички, во слично компактно куќиште. Нудејќи брзини на запишување до 700 MB/s и професионално ниво на издржливост, картичките CFexpress Type A од Sony отвораат многу нови можности за снимање.

Слика за пример
Исклучително брз одзив

Значително подобрени можности при континуирано фотографирање динамички случувања како моторни трки и диви животни во некомпресиран RAW-формат. Брзините на запишување до 700 MB/s ги надминуваат и најдобрите SDXC-картички, овозможувајќи брзо чистење на меѓумеморијата, за континуирано фотографирање со брз одзив.

Слика од користење
Сигурна видеографија

Картичките CFexpress Type A од Sony се оптимизирани за континуирано запишување податоци со голем опсег на проток и се идеални за снимање видео со висока бит-стапка, како 4K со 120p, со FX6, FX3, α1 и α7S III, каде што сигурноста е најважна. Заради поголема сигурност и стабилност при снимањето видео, тие ја имаат ознаката VPG (Video Performance Guarantee) 400.

Слика од користење
Извонредно ефикасен работен процес

Забрзајте го работењето со оптимизираниот читач на картички MRW-G2 и големите брзини на читање до 800 MB/s за пренос на податоци и правење резервни копии. Работете непречено со фотографии со висока резолуција и видеоснимки со висока бит-стапка и остварете ги замислените проекти.

Издржлива. Сигурна. Подготвена.

Заедно со професионална опрема како што се FX6, FX3, α1, α7S III и α7 IV, мемориските картички CFexpress Type A се совршени за непредвидливоста на спортот и локациите каде што снимате или опасностите при надворешните експедиции. Дизајнирани се за долга професионална употреба во најлоши опкружувања - од планини прекриени со снег до песочни пустини - за да можете да снимате, менувате и складирате безгрижно.

Слика за пример
За места со најтешки услови

Со дизајн од картичките TOUGH од Sony, картичките CFexpress од тип A нудат 10x поголема отпорност на виткање од стандардните CFexpress-картички. Нивната издржливост е тестирана со сила од 150 њутни и ги штити податоците дури и при паѓање од висина до 7,5 метри - 5 пати повеќе од стандардните барања за CFexpress-картичките од тип A. 

Слика за пример
За употреба во најлоши услови

Мемориските картички CFexpress од тип А ќе работат беспрекорно при екстремни температури, статички електрицитет и интензивни UV-сончеви или рендгенски зраци. Со заштитата IP57 од пропуштање прав и влага, податоците се безбедни дури и при пад на плажа или при случајно вртење во машина за перење алишта.

Илустрација
Скенирајте ја и следете ја вашата меморија

Со тек на време, флеш меморијата се аби и повеќе не снима податоци. Кога се користи со читачот на картички MRW-G2, Media Scan Utility на Sony автоматски ја скенира мемориската картичка CFexpress од тип А и ве информира за да интервенирате пред да ѝ измине работниот век.

Вратете ги изгубените датотеки

Избегнете катастрофа со софтверот за обновување датотеки наменет за сопственици на мемориски картички од Sony што овозможува обновување на случајно избришани датотеки и оштетени фотографии и видеоснимки во разни најчесто користени формати.

Слика од користење

Спецификации и функции

Екстремна брзина, сигурност и компактност за професионалци на кои им се потребни највисоки перформанси во најекстремни услови. Мемориските картички CEA-G80T, CEA-G160G, CEA-G320T и CEA-G640T ги заштитуваат снимките и го забрзуваат работниот процес на фотографите, видеографите и ентузијастите.
  • Компактно куќиште; димензии 20 x 28 x 2,8 мм (Ш x В x Д)

  • Достапни со капацитет од 80 GB, 160 GB, 320 GB и 640 GB

  • Голема брзина на запишување до 700 MB/s за секвенцијално фотографирање со висока резолуција; VPG (гаранција за перформанси за видео) 400

  • Подобрен работен процес со екстремно висока брзина на читање до 800 MB/s

  • TOUGH, со ознака IP57, за професионална сигурност

Брзина на пренос (запишување)
700 MB/s
Брзина на пренос (читање)
800 MB/s
Интерфејс
PCI Express Gen3 x1
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина