Слика од Пренослив безжичен звучник со BLUETOOTH®/Wi-Fi
Слика од Пренослив безжичен звучник со BLUETOOTH®/Wi-Fi
Слика од Пренослив безжичен звучник со BLUETOOTH®/Wi-Fi
Слика од Пренослив безжичен звучник со BLUETOOTH®/Wi-Fi
Слика од Пренослив безжичен звучник со BLUETOOTH®/Wi-Fi

Функции

Звук со висока резолуција 

Од изворот до звучниците, Sony обедини повеќе технологии за да ви овозможи врвно аудио доживување. Дигиталниот засилувач и специјализираните високотонци ги репродуцираат сите детали од фајловите со звук со висока резолуција, за да можете да ја слушнете секоја нота така како што ја замислил изведувачот. За MP3 фајловите, софтверот за дигитална обработка ја зголемува резолуцијата на компресираната музика за враќање на изгубените детали. 

2.2-канален систем за моќен звук 

Уживајте во моќен звук со 2.2-кан. систем на звучници. Двата звучника со среден опсег нудат чисти и јасни вокали и сложени мелодии. Двата моќни сабвуфери и пасивниот радијатор создаваат моќен бас. Уживајте во јасна музика, независно од јачината на звукот. 

Засилете го басот со вуфер и пасивен радијатор

Добијте моќни бас звуци од компактен звучник. Пасивниот радијатор и сабвуферот реагираат на движењето на воздухот низ звучникот, создавајќи вештачки простор во кутијата на звучникот. Овој простор овозможува поголем проток на воздух низ звучниците, овозможувајќи им дури и на помалите уреди да создаваат беспрекорен звук – особено при ниски фреквенции. 

ClearAudio+™ ја збогатува вашата музика 

Clear Audio+™ е ексклузивна технологија која ја надополнува експертизата на Sony за обработка на дигитални сигнали. Таа веќе неколку генерации го усовршува звукот, а создава богато и висококвалитетно доживување при слушањето. 

LDAC™: за пренос на содржини со звук со висока резолуција

LDAC поддржува повеќе стапки на пренос во зависност од безжичното опкружување. Ќе ви овозможи да уживате во содржини со звук со висока резолуција чиј исклучителен квалитет е сличен со звукот со висока резолуција, користејќи максимална стапка на пренос: 990 kbps (приближно три пати повеќе податоци од стандардниот Bluetooth® звук). LDAC овозможува подобро безжично слушање на сета ваша музика, така како што замислил изведувачот.

DSEE HX ги обновува вашите музички фајлови 

Надминете го CD квалитетот. DSEE HX ја користи нашата технологија DSEE за да ги подобри компресираните аудио фајлови на ниво кое е поблиску до звукот со висока резолуција. Со обновување на деталите од оригиналната снимка кои се губат при процесот на компресија, DSEE HX нуди богато аудио доживување со неверојатен квалитет. 

Ослободете ја вашата музика со можноста за слушање во повеќе простории

Овозможете ѝ на музиката да ве следи во домот со опцијата за слушање во повеќе простории од Sony | Music Center Link, контролирана преку апликацијата Sony | Music Center. Таа ви овозможува да групирате одредени звучници во вид на лента и звучници од Sony. Со групниот режим може да уживате во истата музика преку повеќе звучници истовремено, а со единечниот режим може да уживате во различна музика преку повеќе звучници.

Слушање со еден допир за моментално репродуцирање музика

Технологијата NFC (поле за комуникации во близина) ја елиминира потребата од поврзување со кабли и сложените постапки за поставување. Само допрете го вашиот паметен телефон или друг уред* со NFC до ознаката N на куќиштето и почнете да слушате музика. Немате NFC? Нема проблем. Уредите можете да ги впарите и рачно во поставките за Bluetooth®. 

Едноставен начин за испраќање музика кон вашите звучници

Chromecast built-in ви овозможува да ги проследувате омилените апликации за музика од личниот уред кон звучниците. Само допрете го копчето за проследување во апликацијата за музика во вашиот телефон или таблет-уред со Android, iPhone, iPad, Mac®, лаптоп со Windows или Chromebook и изберете звучник или група звучници за да започнете.

Уживајте во музиката со Sony | Music Center 

Преземете ја апликацијата Sony | Music Center за вашиот паметен телефон или таблет-уред и преземете ја контролата врз вашата музичка збирка. Поврзете се лесно преку Bluetooth® или Wi-Fi® и добијте непречен пристап до сите омилени песни, без разлика дали се зачувани во вашиот компјутер, сервер или омилена онлајн услуга за музика. Исто така, апликацијата може да се користи за прилагодување на поставувањата за звукот за да се обезбеди одличен и балансиран звук и контрола на слушањето во повеќе простории. 

Поврзување преку USB-A, USB-B и HDMI (ARC)

Поврзете ги сите ваши омилени уреди со безжичниот звучник преку два вида на USB приклучоци и HDMI (ARC). Приклучокот USB-A е идеален за поврзување и проследување на звук со висока резолуција и MP3 датотеки. Вториот приклучок USB-B е наменет за поврзување со компјутери и овозможува дигитална репродукција директно од вашата музичка збирка без какви било загуби во сигналот од компјутерот.

Дизајн со дефинирана контура 

Мазната површина и правите линии ја усогласуваат оваа елегантна убавина со заднината, а сепак го привлекуваат вниманието со својата минималистичка префинетост. Нагласениот периметар е препознатлив знак за дизајнот со дефинирана контура.

Спецификации

Уживајте во извонреден звук во дневната соба со овој безжичен звучник со Bluetooth®. Репродуцирајте звук со висока резолуција од вашиот музички плеер со еден допир или поврзете го со вашиот телевизор на едноставен начин преку HDMI (ARC). Со Sony | Music Center можете безжично да синхронизирате повеќе звучници за да добиете богат опкружувачки звук и моќен стерео звук во заднина во повеќе простории.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Проследувајте музика на едноставен начин преку Chromecast built-in и Spotify Connect

  • Апликацијата за мобилни уреди Sony | Music Center нуди едноставна контрола и репродукција на музика преку повеќе звучници

  • 2.2 канали и два пасивни радијатори за беспрекорен звук

  • Поврзување со телевизори преку HDMI (ARC) со Dolby Digital/ DTS формат

ГОЛЕМИНА НА ЗВУЧНИК
Сабвуфер: Прибл. 62 мм во дијаметар x2, Целосен опсег: Прибл. 45 мм во дијаметар x 2
ВЛЕЗНИ И ИЗЛЕЗНИ ПРИКЛУЧОЦИ
Етернет, влезен мини стерео приклучок, USB A, USB B, HDMI (ARC)
ОПСЕГ НА ПРЕНОС НА ФРЕКВЕНЦИИ
20 Hz – 20.000 Hz (со семплирање од 44,1 kHz)
WI-FI
CHROMECAST BUILT-IN
да
SPOTIFY CONNECT
ДА

Што има во пакетот

AC адаптер за напојување, Упатство за употреба, Гарантен лист

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина