SRS-XB30

Забава на повисоко ниво 

Разиграјте ја забавата со безжичниот звучник SRS-XB30. Засилете ги ритамите со EXTRA BASS™ и подобрете ја атмосферата со трепкачки светилки.  

Почувствувајте ја музиката со EXTRA BASS  

Притиснете го копчето EXTRA BASS за да започнете. Двата пасивни радијатори заедно со стерео звучниците со целосен опсег ги засилуваат ниските тонови за да го засилат басот - независно од компактната големина.

Внесете позитивна енергија со трепкачките светилки 

Развеселете ја атмосферата со линиска светилка во повеќе бои и трепкачка светилка.

Во секое време, на секое место

SRS-XB30 е компактен, безжичен и се преместува лесно. Благодарение на долгото траење на батеријата и површината која е отпорна на вода, може да го ставите каде што ќе посакате.  

Водоотпорен
Водоотпорен дизајн

Без разлика дали слушате музика во домот или надвор од него, опуштете се бидејќи безжичниот звучник е отпорен на вода IPX5. 

Век на траење на батеријата
Траење на батеријата до 24 часа

Репродуцирајте музика деноноќно со батеријата што трае до 24 часа. Гласовната функција ќе ве известува за преостанатата енергија во батеријата и за потребата од полнење. 

Компактен дизајн
Мал и лесен дизајн

Благодарение на компактната големина на звучникот, може да го подигнете, да го ставите во торба и да го носите насекаде. 

Уживајте во гласна музика со безжичниот Party Chain

Уживајте во истата песна со безжичниот Party Chain (проследување забава). Поврзете најмногу 10 безжични звучници преку технологијата Bluetooth® и синхронизирајте ја музиката и осветлувањето за да можат сите да танцуваат по истиот ритам.

Поврзете дополнителен звучник за стерео звук што ќе ја исполни просторијата

Поврзете два безжични звучници за да добиете поширок стерео звук.

SongPal
Едноставна контрола со Sony | Music Center

Управувајте со музиката брзо и едноставно преку паметниот телефон со Sony | Music Center (претходно нарекувана SongPal). Инсталирајте ја апликацијата и преземете ја контролата врз музиката, светилките и многу повеќе.

Подобар звук преку Bluetooth®

LDAC пренесува приближно три пати повеќе податоци (со максимална стапка на пренос: 990 kbps) од стандардниот Bluetooth® звук, за врвно уживање во безжичното слушање.

NFC со еден допир
Слушање со еден допир со NFC

Едноставно допрете го вашиот паметен телефон кој поддржува NFC до звучникот и веднаш започнете да слушате музика.

USB
Поврзување преку USB

Поврзете го вашиот паметен телефон преку USB за полнење на батеријата. 

Поврзување со повеќе уреди
Поврзување со повеќе уреди

Поврзете најмногу три уреди и избирајте омилени песни за репродукција. 

Sony Design

СЕРИЈА EXTRA BASS™

Спецификации и функции

Развеселете ги сите со безжичниот звучник SRS-XB30. Засилете ги ритамите со EXTRA BASS и подобрете ја атмосферата со трепкачки светилки.
  • EXTRA BASS за длабок и моќен звук

  • Линиска светилка во повеќе бои и трепкачка светилка

  • Траење на батеријата до 24 часа

  • Отпорност на вода за безгрижно користење

  • Уживајте во гласна музика со безжичниот Party Chain

Вид на звучникот
целосен опсег
Димензии на звучник
Сателитски звучник: Прибл. 48 мм
Траење на батеријата
прибл. 24 часа
Влезни и излезни приклучоци
USB A приклучок, Мини стерео приклучок (влез)
Фреквентен опсег на пренос
20 Hz - 20.000 Hz (семплирање со 44,1 kHz)

Што има во пакетот

AC адаптер за напојување

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина