Слика од Пренослив безжичен звучник XB22 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB22 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB22 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB22 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB22 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB22 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB22 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB22 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB22 со EXTRA BASS™
Слика од Пренослив безжичен звучник XB22 со EXTRA BASS™
Уживајте во весела музика каде и да одите

Земете го SRS-XB22 со вас и продолжете да се забавувате на секое место и во секое време. EXTRA BASS™ со режимот ЗВУК ВО ЖИВО и светилките за забава создаваат совршен и пренослив музички фестивал.

Лого за EXTRA BASS™️
Засилете ги песните со EXTRA BASS™️

Разиграјте ја забавата со вашиот звучник со EXTRA BASS™. Двата пасивни радијатори и двата звучници со целосен опсег ги засилуваат ниските тонови за да го засилат басот.

Слушајте ја музиката како да се изведува во живо

Притиснете го копчето ЗВУК ВО ЖИВО и слушајте ја вашата музика на сосема нов начин. Внесете енергија во забавата со уникатен тродимензионален звук и создавајте атмосфера како на концерт каде и да сте.

Како работи режимот за ЗВУК ВО ЖИВО

Звучниците на SRS-XB22 се внимателно дизајнирани за да ви овозможат реално тродимензионално доживување. Сините линии покажуваат како звучниците поставени под агол со новата технологија DSP ја распространуваат музиката на поголема површина, создавајќи атмосфера како на концерт каде и да се наоѓате.

Забава на повисоко ниво
Слика одблиску од Конус на звучникот од влакна засилени со мика
Конус на звучникот од влакна засилени со мика

Цврстиот и лесен конус на звучникот, изработен од влакна засилени со мика (MRC), го зголемува квалитетот на звукот.

Два звучници од 48 мм
Два звучници од 42 мм

Звучникот од 42 мм создава моќен звук и бас.

Мали димензии, голема забава

Компактниот SRS-XB22 може лесно да го складирате во вашата торба - за да продолжите со забавата каде и да одите.

Детали за линиската светилка на SRS-XB22
Осветлете ја забавата со трепкачка светилка во боја

Без светилки за забава нема забава. SRS-XB22 има трепкачки линиски светилки што се синхронизираат со ритамот.

Звучници поврзани безжично едни со други
Уживајте во гласна музика со безжичниот Party Chain

Уживајте во истата песна од повеќе звучници. Поврзете најмногу 100 звучници преку BLUETOOTH®, а музиката и светилките ќе се синхронизираат за да можат сите да танцуваат по истиот ритам. Поставете случајна шема или поставете ги светилките да трепкаат во круг

Лого на Sony | Music Center
Контролирајте ја забавата со апликацијата Sony | Music Center

Контролирајте ја забавата од подиумот за танцување со апликацијата Sony | Music Center - избирајте омилени листи за репродукција, поставувајте следна песна, менувајте ги шемите за осветлување и режимите за звук.

SRS-XB22 поставен вертикално во песок
Потполно отпорен на прав

Благодарение на ознаката IP67, звучникот може да го носите на плажа (солената вода не претставува проблем), во шума, во пустина или секаде каде што ќе посакате - SRS-XB22 ќе продолжи да репродуцира музика, без разлика колку прав има на површината.

Звучникот SRS-XB22 паднат во вода
Водоотпорен е и може целосно да се мие

Звучникот има ознака IP67 и може да се потопи во вода, а може слободно и да го миете.

Цврстиот звучник SRS-XB22 паѓа на под
Создаден за луда забава

Темелно го тестиравме SRS-XB22 за удари за да бидеме сигурни дека ќе ги издржи неизбежните потреси, паѓања и гребнатини што се дел од секојдневната употреба.

Икона за батерија што трае 12/10 часа
Долгo траење на батеријата

Батеријата што трае до 12 часа му овозможува на SRS-XB22 да ве забавува многу долго. Дури и кога е вклучен режимот EXTRA BASS™, може да се забавувате до 10 часа.

Спецификации и функции

Уживајте повеќе во забавата со преносливиот безжичен звучник SRS-XB22. Уживајте во сопствен мини концерт со звук со EXTRA BASS™ и режимот ЗВУК ВО ЖИВО и подобрете ја атмосферата со Party Booster и трепкачки светилки.
  • Звук со EXTRA BASS™ и режим за ЗВУК ВО ЖИВО

  • Звучни ефекти со Party Booster

  • Збогатете ја забавата со трепкачки светилки

  • Отпорност на вода и прав (ознака IP67)

  • Траење на батеријата до 12 часа (EXTRA BASS™: до 10 часа )

ВИД НА ЗВУЧНИК
Целосен опсег
ГОЛЕМИНА НА ЗВУЧНИК
Сателитски звучник: 42мм
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА
Прибл. 12 часа (стандарден режим / исклучено осветлување) Прибл. 10 часа (режим EXTRA BASS / вклучено осветлување)
ВЛЕЗНИ И ИЗЛЕЗНИ ПРИКЛУЧОЦИ
Мини стерео приклучок (влез), микро USB
ОПСЕГ НА ПРЕНОС НА ФРЕКВЕНЦИИ
20 Hz - 20.000 Hz (семплирање со 44,1 kHz)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина