SRS-XB20

За добрите времиња

Прославете ги добрите времиња со безжичниот звучник SRS-XB20. Засилете ги вашите песни и погледнете како стилското осветлување на звучникот привлекува внимание. 

Засилете ги ритамите со EXTRA BASS™

Притиснете го копчето EXTRA BASS за да започнете. Двата пасивни радијатори заедно со стерео звучниците со целосен опсег ги засилуваат ниските тонови за да го засилат басот - независно од компактната големина.

Обојте го вашето опкружување

Погледнете како вашиот стилски безжичен звучник се истакнува со линиската светилка во една боја.

Во секое време, на секое место

SRS-XB20 е компактен, безжичен и се преместува лесно. Благодарение на долгото траење на батеријата и површината која е отпорна на вода, може да го ставите каде што ќе посакате.  

Водоотпорен
Водоотпорен дизајн

Без разлика дали слушате музика во домот или надвор од него, опуштете се бидејќи безжичниот звучник е отпорен на вода IPX5. 

Век на траење на батеријата
Траење на батеријата до 12 часа

Репродуцирајте музика по цел ден со батеријата што трае до 12 часа. Гласовната функција ќе ве известува за преостанатата енергија во батеријата и за потребата од полнење. 

Компактен дизајн
Мал и лесен дизајн

Благодарение на компактната големина на звучникот, може да го подигнете, да го ставите во торба и да го носите насекаде. 

Уживајте во гласна музика со безжичниот Party Chain

Уживајте во истата песна со безжичниот Party Chain (проследување забава). Поврзете најмногу 10 безжични звучници преку технологијата Bluetooth® и синхронизирајте ја музиката и осветлувањето за да можат сите да танцуваат по истиот ритам.

Поврзете дополнителен звучник за стерео звук што ќе ја исполни просторијата

Поврзете два безжични звучници за да добиете поширок стерео звук.

SongPal
Едноставна контрола со Sony | Music Center

Управувајте со музиката брзо и едноставно преку паметниот телефон со Sony | Music Center (претходно нарекувана SongPal). Инсталирајте ја апликацијата и преземете ја контролата врз музиката, светилките и многу повеќе.

Подобар звук преку Bluetooth®

LDAC пренесува приближно три пати повеќе податоци (со максимална стапка на пренос: 990 kbps) од стандардниот Bluetooth® звук, за врвно уживање во безжичното слушање.

NFC
Слушање со еден допир со NFC

Едноставно допрете го вашиот паметен телефон кој поддржува NFC до звучникот и веднаш започнете да слушате музика.

Поврзување со повеќе уреди
Поврзување со повеќе уреди

Поврзете најмногу три уреди и избирајте омилени песни за репродукција. 

Sony Design

СЕРИЈА EXTRA BASS™

Спецификации и функции

Прославете ги добрите времиња со безжичниот звучник SRS-XB20. Засилете ги вашите песни и погледнете како стилското осветлување на звучникот привлекува внимание.
  • EXTRA BASS за длабок и моќен звук

  • Линиска светилка во една боја

  • Траење на батеријата до 12 часа

  • Отпорност на вода за безгрижно користење

  • Уживајте во гласна музика со безжичниот Party Chain

Вид на звучникот
целосен опсег
Димензии на звучник
Сателитски звучник: 42мм
Траење на батеријата
Прибл. 12 ч.
Влезни и излезни приклучоци
микро USB, Мини стерео приклучок (влез)
Фреквентен опсег на пренос
20 Hz - 20.000 Hz (семплирање со 44,1 kHz)

Што има во пакетот

Кабел за USB

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина