SRS-RA3000 

Звук што ја исполнува просторијата

Удобно сместени на креветот со добра книга во рака или готвење во кујната со звук што ја исполнува просторијата и создава врвно аудио доживување во кое може да уживате секаде во домот со овој компактен и безжичен звучник.

БЕЗЖИЧНИ ЗВУЧНИЦИ

Врвен безжичен звучник SRS-RA3000 со амбиентален звук што ја исполнува просторијата

SRS-RA3000
SRS-RA3000 во црна боја

whiteblack

Погледнете го SRS-RA3000 
Што е амбиентален звук што ја исполнува просторијата?

Без разлика дали читате, готвите, работите или разговарате со пријателите, амбиенталниот звук што ја исполнува просторијата ќе ви биде совршен придружник. Исто како музиката што се репродуцира во вашиот омилен бар, со смирувачки и пријатен звук што патува хоризонтално и вертикално за да создаде совршена атмосфера во секоја просторија од домот.

Стандарден звук што ја исполнува просторијата
СТАНДАРДЕН ЗВУК ШТО ЈА ИСПОЛНУВА ПРОСТОРИЈАТА
Амбиентален звук што ја исполнува просторијата
АМБИЕНТАЛЕН ЗВУК ШТО ЈА ИСПОЛНУВА ПРОСТОРИЈАТА
Како амбиенталниот звук ја исполнува просторијата

Амбиенталниот звук што ја исполнува просторијата обединува повеќе технологии за создавање музика што ќе ве опкружи од еден до друг ѕид и од подот до таванот.

Паметен и лесен за користење

Овозможувајќи лесно поставување и практично користење, RA3000 ќе се вклопи беспрекорно во вашиот живот и во вашиот дом.

Лого за Bluetooth®
Безжичен звук со технологијата Bluetooth®

Впарете го звучникот со паметен телефон или таблет-уред преку технологијата Bluetooth® и започнете да ја проследувате вашата музичка збирка.

Икона за Wi-Fi
Поврзување преку Wi-Fi

Користете Wi-Fi-врска за да пристапите до омилените услуги за проследување од интернет преку вашиот звучник и контролирајте ја листата за репродукција преку вашиот телефон.

Лого за Spotify Connect™
Компатибилност со Spotify Connect™

Репродуцирајте од Spotify директно преку звучникот користејќи ја апликацијата Spotify Connect™ во вашиот уред за целосна далечинска контрола.

Лого за Chromecast built-in
Chromecast built-in

Проследувајте музика, онлајн радио и podcast содржини од вашиот паметен телефон, таблет-уред или лаптоп кон вашиот аудио уред. Само допрете го копчето за проследување.

Музика во повеќе простории

RA3000 може лесно да се приклучи во група звучници преку апликацијата Google Home. Потоа ќе можете да репродуцирате различни песни во различни простории или истата музика низ целата ваша куќа, користејќи ја апликацијата или гласовниот помошник.

Слика што прикажува дека се репродуцира истата музика во целата куќа
ИСТА МУЗИКА
Слика што прикажува дека се репродуцира различна музика во собите
РАЗЛИЧНА МУЗИКА
Слика од гласовната контрола
Гласовна контрола

Дали имате уред со вграден Google Assistant или Alexa? Ако имате, тогаш ќе можете да го користите за контрола на RA3000 со вашиот глас. Треба само да го додадете RA3000 во вашата група звучници преку апликацијата Google Home или Amazon Alexa, а потоа да изговорите еден збор - независно дали сакате да репродуцирате музика, да ја промените јачината на звукот или многу други функции.

Прилагодувајте ги поставките со апликацијата Sony | Music Center

Преземете ја апликацијата Sony | Music Center во вашиот паметен телефон и контролирајте ја музиката безжично. Освен избирање листи за репродукција или поставување следна песна, ќе можете и да прилагодувате поставки како EQ.

Лого на Sony | Music Center
Автоматско прилагодување на јачината на звукот
Автоматско прилагодување на јачината на звукот

Некои песни се репродуцираат премногу гласно, а некои премногу тивко, поради што е потребно континуирано прилагодување на јачината на звукот. RA3000 го решава овој проблем преку анализа на сите песни и нивна автоматска репродукција со доследна јачина на звукот - не треба да правите ништо.

Се поврзува безжично со вашиот телевизор

Сакате да го подобрите звукот од телевизорот? Компатибилните телевизори BRAVIA® ќе испраќаат звук безжично до RA3000 преку Bluetooth®. Помалото доцнење ќе придонесе за прецизна синхронизација на звукот што го слушате со сликата што ја гледате на екранот.

Се поврзува безжично со вашиот телевизор
Каде ќе го ставите вашиот SRS-RA3000?

Одликувајќи се со компактна големина и мали димензии, RA3000 може да се постави секаде. Благодарение на неговата отпорност на влага, може да го користите дури и во кујната и бањата. Независно каде ќе го ставите, автоматската калибрација и контрола на јачината на звукот овозможуваат оптимални перформанси за звук.

SRS-RA3000 во бањата
Отпорност на влага

RA3000 е отпорен на влага за да го користите во потенцијално влажни опкружувања, како кујната или бањата.

Автоматска калибрација на звукот

Без разлика каде ќе го поставите вашиот RA3000, треба само да го вклучите и да пуштите музика, а тој ќе изврши автоматска калибрација за оптимални перформанси на звукот, користејќи внатрешен микрофон и уникатен алгоритам од Sony. Не е потребно рачно мерење или непријатен звук за тестирање - само совршено позициониран амбиентален звук што ја исполнува просторијата.

Автоматска калибрација на звукот

Спецификации и функции

Збогатете го секојдневниот живот со најдобрата музика во заднина. SRS-RA3000 е компактен безжичен звучник што нуди амбиентален звук што ја исполнува просторијата, лесен е за користење и практичен за поставување секаде во домот.
  • Амбиентален звук што ја исполнува просторијата

  • Immersive Audio Enhancement

  • Лесно проследување музика преку Wi-Fi или Bluetooth®

  • Автоматската јачина на звукот овозможува доследни нивоа на јачина за сите песни

  • Автоматска калибрација на звукот за лесно поставување

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат