СТАКЛЕН ЗВУЧНИК LSPX-S3

Убава атмосфера, кристално чист звук

Уживајте во совршено споен и кристално јасен звук преку органско стакло. Создадете убав амбиент со прилагодливото осветлување кое нуди и смирувачки ефект на свеќа.

Направете пријатна атмосфера со звук и осветлување

Независно дали се будите наутро или ја осветлувате дневната соба, стилскиот и модерен дизајн ќе се вклопи беспрекорно во сите опкружувања. 

Стаклен звучник LSPX-S3 од Sony ставен на работна маса покрај човек кој работи.
Стаклен звучник LSPX-S3 од Sony ставен на трпезариска маса, свири музика за двајца на масата.
Кристално чист звук со органско стакло

Технологијата Advanced Vertical Drive на LSPX-S3 користи три механизми за придвижување што го допираат едниот крај на органското стакло кое вибрира и го распространува звукот во сите насоки.

Стаклен звучник LSPX-S3 од Sony прикажан странично, со пресек што го открива внатрешниот звучник кој го засилува басот.
Повеќе бас со режимот за засилување на басот

Ако сакате посилен бас, тогаш изберете го „Режимот за засилување на басот“ во апликацијата Music Center за да го засилите басот.

Стаклен звучник LSPX-S3 од Sony прикажан странично, со пресек што го открива високотонецот кој го распространува звукот во просторијата.
Јасни високи тонови за распространување на звукот

Независно каква музика сакате, високотонецот со цевка од органско стакло ќе ви понуди јасни високи тонови и ќе распространи квалитетен звук низ целата ваша просторија.

Распространет звук

Ставете го стаклениот звучник каде било во собата. Целата цевка од органско стакло вибрира и создава исклучително јасен звук што се распространува во насока од 360 степени за да слушате јасен звук каде и да сте.

Стаклен звучник LSPX-S3 од Sony ставен на клуб маса помеѓу двајца кои разговараат меѓусебно.
LSPXS3_L_RoomFilling
Осветлете ја ноќта

Во режимот на светлина од свеќа, светлината трепери исто како свеќа, а достапни се и два различни начини на осветлување: „Bright“ за општа употреба и „Delicate“ за вечерно релаксирање.

Стаклен звучник LSPX-S3 од Sony ставен на маса покрај човек кој чита, со нежно осветлување.
Направете совршена пријатна атмосфера

LSPX-S3 генерира нежна светлина што трепери како вистинска свеќа и затоа е совршен за создавање соодветен амбиент за одмарање или романтика во домот. Може да го синхронизирате и осветлувањето за да трепка според музиката.

Елегантен и дискретен дизајн 

Овој стилски звучник беспрекорно се вклопува во домовите благодарение на неговиот дискретен дизајн. Завршната обработка со минерална сребрена боја му придодава метален, полиран и минерален изглед на звучникот.

Четири слики од стаклениот звучник LSPX-S3 од Sony, прикажан од повеќе агли.
Млада жена го држи стаклениот звучник LSPX-S3 од Sony, прикажува колку е пренослив.
Носете го насекаде

Стаклениот звучник е пренослив за да можете да го носите со вас насекаде и да ја збогатите секоја просторија со светлина, музика и амбиент. 

Впарете уште еден звучник за да добиете стерео звук

Ако поврзете два стаклени звучници ќе можете безжично да уживате во јасно разделен стерео звук. Стерео режимот, пак, му овозможува на секој звучник да функционира како лев или десен канал.

Два стаклени звучници LSPX-S3 од Sony што работат синхронизирано, прикажан е режимот за слушање во повеќе простории.
Стаклен звучник LSPX-S3 од Sony и паметен телефон, прикажано е како апликацијата може да управува со звучникот.
Преземете ја контролата со апликацијата Sony l Music Center

Преземете ја апликацијата Sony l Music Center за iOS или Android за далечинска контрола на светлината и музиката или за поставување тајмер за заспивање.

Погледнете како тоа функционира
Три чинии со различни материјали снимени од горна страна: дрво и растителни влакна, парчиња провидно стакло и разнобојни парчиња пластика
Високо ниво на одржливост

Нашите производи имаат стилски дизајн и не се штетни за животната средина. Пластиката сочинува 5 проценти или помалку од пакувањето на LSPX-S3, што е доказ за посветеноста на Sony да го намали влијанието на своите производи и работење врз животната средина.

Спецификации и функции

Лампата LSPX-S3 нуди одличен звук, прекрасна амбиентална светлина и многу дополнителни функции, поради што е најдобар придружник во домот. Независно дали се забавувате во дневната соба или се релаксирате пред да заспиете, може да изберете неколку различни режими за осветлување, вклучувајќи и амбиентална светлина од свеќа. А благодарение на звукот што пулсира преку органското стакло, може да уживате во омилената музика каде и да сте.
  • Високотонец со цевка од органско стакло за јасни високи тонови и звук од 360 степени

  • Вграден звучник од 46 мм за балансиран звук со среден опсег

  • Пасивен радијатор за јасни ниски тонови

  • 32 нивоа на светлина и два режими за светлина од свеќи, трепери како вистинска свеќа

ВИД НА ЗВУЧНИК
Високотонец: Цилиндар од органско стакло
ГОЛЕМИНА НА ЗВУЧНИК
Дијаметар на звучникот(вуфер): Прибл. 46 мм диј.
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА
Прибл. 8 часа
ОПСЕГ НА ПРЕНОС НА ФРЕКВЕНЦИИ
Да
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина