WALKMAN® A40 ОД СЕРИЈА A

Сите спецификации и функции

2 Модели
2 Модели

Големина и тежина

Големина и тежина

Моќност

Моќност

Моќност

Медиуми за складирање

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Издржливост

Излез за слушалки (мини стерео приклучок)

Излез за слушалки (балансиран стандарден приклучок)

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Фусноти

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување во мрежа

Што има во пакетот

Опции на бои

Димензии (Ш x В x Д)

Тежина

Батерија - репродукц. на музика (ч)

Време на полнење (целосно полнење)

Време на полнење (брзо полнење)

Големина на меморија

Методи за пребарување на музика

Режим на музичка репродукција

Преснимување со повлекување

Резолуција на екран

Вид на екран

Забелешки за репродукција на фотографии

FM приемник

Звучни ефекти

Аудио репродукција

Забелешки за репродукција на звук

Видео репродукција

Забелешки за репродукција на видео

Отпорност на вода

Максимална излезна моќност (JEITA 16 Ω/mW)

Максимална излезна моќност (JEITA 16 Ω/mW)

Оперативен систем

Системски побарувања

Екран на допир

Дигитално поништување на шумот

Приклучоци

USB поврзување

Безжични можности

Компатибилен Bluetooth® профил

WM-PORT

16GB
NW-A45
16GB 
NW-A45

Што има во пакетот

 • ・Walkman (1) ・USB кабел (1) ・Водич за запознавање ・Упатство за користење Со Walkman плеерот не се испорачува Micro SD картичка.

Опции на бои

redgoldgreenblueblack

Димензии (Ш x В x Д)

 • Прибл. 55,9 мм x 97,5 мм x 10,9 мм 2,21 инчи x 3,84 инчи x 0,43 инчи

Тежина

 • Прибл. 98 гр. 3,5 Oz

Батерија - репродукц. на музика (ч)

 • DSD (2,8224 MHz / 1 бит) / ВКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 22 часа
 • DSD (2,8224 MHz / 1 бит) / ИСКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 25 часа
 • FLAC (192kHz / 24 бита) / ВКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 27 часа
 • FLAC (192kHz / 24 бита) / ИСКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 30 часа
 • FLAC (96 kHz / 24 бита) / ВКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 32 часа
 • FLAC (96 kHz / 24 бита) / ИСКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 39 часа
 • MP3 (128 kbps) / ВКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 37 часа
 • MP3 (128 kbps) / ИСКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 45 часа

Време на полнење (целосно полнење)

 • Прибл. 4 часа

Време на полнење (брзо полнење)

 • -

Големина на меморија

 • 16GB

Методи за пребарување на музика

 • Сите песни / изведувач / година на издавање / листа за репродукција / албум / жанр / композитор / висока резолуција / неодамнешни преноси / SensMe канали / папка

Режим на музичка репродукција

 • Репродукција со мешање / исклучено повторување / повторување 1 песна / повторување сè, Опсег на репродукција (цел опсег / избран опсег)

Преснимување со повлекување

 • Да

Резолуција на екран

 • 3,1 инч (7,8 см), WVGA (800 x 480 точки)

Вид на екран

 • Капацитивен TFT екран на допир во боја со бело LED задно осветлување

Забелешки за репродукција на фотографии

 • -

FM приемник

 • Да

Звучни ефекти

 • 6-појасен еквалајзер (исклучено / рок / поп / џез / класика / EDM / R&B хип-хоп / опуштено / прилагодено 1 / прилагодено 2), DSEE HX (вклучено / исклучено), линеаризатор на DC фаза, VPT (исклучено / студио / клуб / концертна сала / матрица), динамички нормализатор (вклучено / исклучено), ClearAudi+ (вклучено / исклучено), чиста фаза (вклучено / исклучено)

Аудио репродукција

 • AAC (.mp4, .m4a, .3gp): 6-320 kbps / 8-48 kHz
 • APE (.ape): 8, 16, 24 бита / 8-192 kHz (брзо, нормално, високо)
 • Apple Lossless (.mp4, .m4a): 16, 24 бита / 8-192 kHz
 • DSD (.dsf, .dff): 1 бит / 2,8224, 5,6448, 11,2896 MHz (се репродуцира звук што е конвертиран во Linear Pcm.)
 • FLAC (.flac): 16, 24 бита / 8-192 kHz
 • HE-AAC (.mp4, .m4a, .3gp): 32-144 kbps / 8-48 kHz
 • MP3 (.MP3): 32 - 320 kbps (поддржува променлива бит-стапка (VBR)),/ 32, 44,1, 48 kHz
 • WAV ( .wav): 16, 24, 32 бита (децимални/цели броеви) / 8-192 kHz
 • WMA (.WMA): 32 - 192 kbps (поддржува променлива бит-стапка (VBR)),/ 44,1 kHz

Забелешки за репродукција на звук

 • ・Фреквенцијата на семплирање може да не одговара на сите конвертори. ;・Датотеките заштитени со авторски права не може да се репродуцираат. ;・Нестандардните бит-стапки или бит-стапките без гаранција се вклучени во зависност од фреквенцијата на семплирање. ;・Датотеките од 4 GB (APE е 2 GB) или поголеми не може да се репродуцираат. ;・Овој производ ги препознава изворите со поголем квалитет од CD (квантизација од 44,1 kHz / 16 бита) и DAT (квантизација од 48 kHz / 16 бита) како звук со висока резолуција. Симболот „HR“ се прикажува за извори со звук со висока резолуција.

Видео репродукција

 • -

Забелешки за репродукција на видео

 • -

Отпорност на вода

 • -

Максимална излезна моќност (JEITA 16 Ω/mW)

 • 1,6-4,2 mW

Максимална излезна моќност (JEITA 16 Ω/mW)

 • -

Оперативен систем

 • Оригинален OS од Sony

Системски побарувања

 • Windows® 10 Windows® 8.1 Windows® 7 macOS™v10.8-10.12

Екран на допир

 • Капацитивен TFT екран на допир во боја со бело LED задно осветлување

Дигитално поништување на шумот

 • Дигитално поништување на шум Избор на опкружување за поништување на шум: Целосно автоматско AINC, автобус / воз, авион, канцеларија

Приклучоци

 • Слушалки: Мини стерео приклучок, WM-PORT: WM-PORT (повеќенаменски приклучок): 22 пина, Надворешна меморија: Micro SD Micro SDHC Micro SDXC

USB поврзување

 • Hi-Speed USB (компатибилност со USB 2.0)

Безжични можности

 • Bluetooth® вер. 4.2, NFC: Да

Компатибилен Bluetooth® профил

 • Компатибилни Bluetooth® профили*1 - A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) - AVRCP (Audio Video Remote Control Profile) Поддржан кодек*2: SBC*3, LDAC, aptX *1 Bluetooth® профилите се стандардизирани според намената на уредот со Bluetooth®. *2 Кодек се однесува на компресијата на аудио сигналот и форматот на конверзија. *3 SBC е кратенка за „Subband Codec“.

WM-PORT

 • WM-PORT (повеќенаменски приклучок): 22 пинови
16 GB со слушалки
NW-A45HN
16 GB со слушалки 
NW-A45HN

Што има во пакетот

 • ・Walkman (1) ・USB кабел (1) ・Водич за запознавање ・Упатство за користење ・Слушалки (1) IER-NW500N или IER-NW500NE (само за Европа и Кореја) ・Ушни влошки (1 комплет) ・Штипка (за слушалките) (1) Со Walkman плеерот не се испорачува Micro SD картичка.

Опции на бои

redblueblack

Димензии (Ш x В x Д)

 • Прибл. 55,9 мм x 97,5 мм x 10,9 мм 2,21 инчи x 3,84 инчи x 0,43 инчи

Тежина

 • Прибл. 98 гр. 3,5 Oz

Батерија - репродукц. на музика (ч)

 • DSD (2,8224 MHz / 1 бит) / ВКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 22 часа
 • DSD (2,8224 MHz / 1 бит) / ИСКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 25 часа
 • FLAC (192kHz / 24 бита) / ВКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 27 часа
 • FLAC (192kHz / 24 бита) / ИСКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 30 часа
 • FLAC (96 kHz / 24 бита) / ВКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 32 часа
 • FLAC (96 kHz / 24 бита) / ИСКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 39 часа
 • MP3 (128 kbps) / ВКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 37 часа
 • MP3 (128 kbps) / ИСКЛУЧЕНО поништување на шум: Прибл. 45 часа

Време на полнење (целосно полнење)

 • Прибл. 4 часа

Време на полнење (брзо полнење)

 • -

Големина на меморија

 • 16GB

Методи за пребарување на музика

 • Сите песни / изведувач / година на издавање / листа за репродукција / албум / жанр / композитор / висока резолуција / неодамнешни преноси / SensMe канали / папка

Режим на музичка репродукција

 • Репродукција со мешање / исклучено повторување / повторување 1 песна / повторување сè, Опсег на репродукција (цел опсег / избран опсег)

Преснимување со повлекување

 • Да

Резолуција на екран

 • 3,1 инч (7,8 см), WVGA (800 x 480 точки)

Вид на екран

 • Капацитивен TFT екран на допир во боја со бело LED задно осветлување

Забелешки за репродукција на фотографии

 • -

FM приемник

 • Да

Звучни ефекти

 • 6-појасен еквалајзер (исклучено / рок / поп / џез / класика / EDM / R&B хип-хоп / опуштено / прилагодено 1 / прилагодено 2), DSEE HX (вклучено / исклучено), линеаризатор на DC фаза, VPT (исклучено / студио / клуб / концертна сала / матрица), динамички нормализатор (вклучено / исклучено), ClearAudi+ (вклучено / исклучено), чиста фаза (вклучено / исклучено)

Аудио репродукција

 • AAC (.mp4, .m4a, .3gp): 6-320 kbps / 8-48 kHz
 • APE (.ape): 8, 16, 24 бита / 8-192 kHz (брзо, нормално, високо)
 • Apple Lossless (.mp4, .m4a): 16, 24 бита / 8-192 kHz
 • DSD (.dsf, .dff): 1 бит / 2,8224, 5,6448, 11,2896 MHz (се репродуцира звук што е конвертиран во Linear Pcm.)
 • FLAC (.flac): 16, 24 бита / 8-192 kHz
 • HE-AAC (.mp4, .m4a, .3gp): 32-144 kbps / 8-48 kHz
 • MP3 (.MP3): 32 - 320 kbps (поддржува променлива бит-стапка (VBR)),/ 32, 44,1, 48 kHz
 • WAV ( .wav): 16, 24, 32 бита (децимални/цели броеви) / 8-192 kHz
 • WMA (.WMA): 32 - 192 kbps (поддржува променлива бит-стапка (VBR)),/ 44,1 kHz

Забелешки за репродукција на звук

 • ・Фреквенцијата на семплирање може да не одговара на сите конвертори. ;・Датотеките заштитени со авторски права не може да се репродуцираат. ;・Нестандардните бит-стапки или бит-стапките без гаранција се вклучени во зависност од фреквенцијата на семплирање. ;・Датотеките од 4 GB (APE е 2 GB) или поголеми не може да се репродуцираат. ;・Овој производ ги препознава изворите со поголем квалитет од CD (квантизација од 44,1 kHz / 16 бита) и DAT (квантизација од 48 kHz / 16 бита) како звук со висока резолуција. Симболот „HR“ се прикажува за извори со звук со висока резолуција.

Видео репродукција

 • -

Забелешки за репродукција на видео

 • -

Отпорност на вода

 • -

Максимална излезна моќност (JEITA 16 Ω/mW)

 • 1,6-4,2 mW

Максимална излезна моќност (JEITA 16 Ω/mW)

 • -

Оперативен систем

 • Оригинален OS од Sony

Системски побарувања

 • Windows® 10 Windows® 8.1 Windows® 7 macOS™v10.8-10.12

Екран на допир

 • Капацитивен TFT екран на допир во боја со бело LED задно осветлување

Дигитално поништување на шумот

 • Дигитално поништување на шум Избор на опкружување за поништување на шум: Целосно автоматско AINC, автобус / воз, авион, канцеларија

Приклучоци

 • Слушалки: Мини стерео приклучок, WM-PORT: WM-PORT (повеќенаменски приклучок): 22 пина, Надворешна меморија: Micro SD Micro SDHC Micro SDXC

USB поврзување

 • Hi-Speed USB (компатибилност со USB 2.0)

Безжични можности

 • Bluetooth® вер. 4.2, NFC: Да

Компатибилен Bluetooth® профил

 • Компатибилни Bluetooth® профили*1 - A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) - AVRCP (Audio Video Remote Control Profile) Поддржан кодек*2: SBC*3, LDAC, aptX *1 Bluetooth® профилите се стандардизирани според намената на уредот со Bluetooth®. *2 Кодек се однесува на компресијата на аудио сигналот и форматот на конверзија. *3 SBC е кратенка за „Subband Codec“.

WM-PORT

 • WM-PORT (повеќенаменски приклучок): 22 пинови

Функции

Слика од Walkman® A40 од серија A

Достапно во голем избор на бои

Серијата NW-A40 се испорачува во повеќе уникатни бои и е дизајнирана за беспрекорно усогласување со вашиот стил и начин на живеење.

Слика од Walkman® A40 од серија A

Звук со висока резолуција за беспрекорен звук

Уживајте во најситните детали на звукот со квалитет подобар од CD дисковите благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, почнувајќи од сигналот па сè до звучникот, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас. 

Слика од Walkman® A40 од серија A

S-Master HX™ нуди звук со висока резолуција со максимален квалитет

Оптимизиран за звук со висока резолуција, засилувачот S-Master HX™ го намалува изобличувањето и шумот и ви овозможува да уживате во најситните детали на вашата музика.

Слика од Walkman® A40 од серија A

Репродукција на DSD

Уживајте во природниот звук и деталите на DSD форматите на звук. Многу врвни продуценти и инженери го претпочитаат овој формат на снимање, а во него ќе уживате со висококвалитетната PCM конверзија на серијата NW-A40.

Слика од Walkman® A40 од серија A

Обновете ги сите ваши компресирани фајлови

Процесорот за подобрување на дигитален звук HX (DSEE HX™) ги подобрува компресираните дигитални музички датотеки (MP3, ACC, ATRAC и WMA) до квалитет сличен на звукот со висока резолуција. Со обновување на високите звуци што се губат при компресирањето, DSEE HX™ ги репродуцира вашите дигитални музички датотеки со богат и природен звук.  

Слика од Walkman® A40 од серија A

Новиот лем создава максимална јасност

Прецизно изработените компоненти на серија NW-A40 имаат висококвалитетен лем без олово на електронската плоча. Овој подобрен лем е употребен и на чипот S-master HX™ (CXD-3778GF) што резултира со поефикасна електронска врска. Затоа при секоја репродукција ќе уживате во почист звук со подобра јасност на вокалите.

Нова електронска плоча за чист и силен бас

Електронската плоча кај серијата NW-A40 е оптимизирана за подобрување на протокот на струја. Распоредот од батеријата до блокот за звук го минимизира кружниот проток на струјата, со што го стабилизира напојувањето. Како резултат се добива појасен звук и чист и силен бас што може да се забележи во секоја песна.

Слика од Walkman® A40 од серија A

LDAC™: за пренос на содржини со звук со висока резолуција

Уживајте во вашата музика со подобар квалитет од CD квалитетот благодарение на безжичното пренесување на звук преку LDAC™. LDAC користи стандардна BLUETOOTH® врска, но пренесува со максимална стапка на пренос на податоци до 990 kbps - приближно три пати повеќе од стандардните аудио профили. Како резултат се добива подобро безжично слушање што е поблиску до замислата на изведувачот. 

Слика од Walkman® A40 од серија A

Дигитално поништување на шумот за помалку пречки

Кога се користи со компатибилни слушалки IER-NW500N, дигиталното поништување на шум кај серијата NW-A40 го намалува амбиенталниот шум од вашето опкружување. Микрофоните вградени во слушалките заедно со процесорот за дигитално поништување на шум ги отстрануваат несаканите звуци.

Слушајте го вашето опкружување со режимот за амбиентален звук

Сакате да слушате музика, но да го слушате и светот околу вас? Ако ги користите компатибилните слушалки IER-NW500N, изберете го режимот за амбиентален звук и серијата NW-A40 нема да ги блокира надворешните звуци за да бидете свесни за опкружувањето околу вас.

Слика од Walkman® A40 од серија A

Репродуцира и декодира MQA™ датотеки

Серијата NW-A40 може да репродуцира и декодира MQA™ датотеки, за да можете да слушате уште повеќе музика без загуби во квалитетот.

Кликнете тука за повеќе информации

Слика од Walkman® A40 од серија A

Функцијата USB DAC уште повеќе ја подобрува музиката што ја репродуцирате од компјутерот

Користете ја серијата NW-A40 како USB DAC (дигитално-аналоген конвертор) преку впарување со компјутер или Mac. Кога ќе ја поврзете и активирате преку испорачаниот USB кабел, серијата NW-A40 ќе ја замени стандардната обработка на звук што ја врши компјутерот со сопствена и прецизно прилагодена хардверска обработка. Отсега, независно дали сте дома или во канцеларија, во кафе бар или работите, во секое време ќе уживате во звук со врвен квалитет.

Слика од Walkman® A40 од серија A

Контрола без напор преку големиот екран на допир

Со големиот екран на допир во боја ќе имате целосна контрола. Менувајте песни, создавајте листи за репродукција и многу повеќе со допирање на практичните копчиња на екранот.

Слика од Walkman® A40 од серија A

Слушајте подолго со батеријата што трае до 45 часа

Кога се наполнети целосно ќе ви понудат репродукција на музика во период до 45 часа, поради што се совршени за патувања или за целодневно уживање во музика

Слика од Walkman® A40 од серија A

Зголемете ја меморијата преку отворот за SD картички

Дали сакате да складирате уште повеќе музика на вашиот Walkman®? Ставете SD картичка (не се испорачува) за повеќе меморија.

Слика од Walkman® A40 од серија A

NFC™ со еден допир за брзо поврзување

Технологиите NFC™ (поле за комуникации во близина) и BLUETOOTH® овозможуваат брзо и лесно поврзување со вашата музика. Само допрете го вашиот уред што поддржува NFC™ до серијата NW-A40 за брзо и непречено поврзување и започнете да проследувате.

Слика од Walkman® A40 од серија A

Практични копчиња за брза контрола

Копчињата за репродукција/пауза, избор на музика и јачина на звук на страничниот панел се обликувани и поставени за едноставно ракување.