WALKMAN® A20 ОД СЕРИЈА A

Сите спецификации и функции

2 Модели
2 Модели

Големина и тежина

Големина и тежина

Моќност

Моќност

Медиуми за складирање

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Софтвер

Фусноти

Што има во пакетот

Опции на бои

Димензии (Ш x В x Д)

Тежина

Батерија - репродукц. на музика (ч)

Време на полнење (целосно полнење)

Големина на меморија

USB поврзување

WM-PORT

Безжични можности

Влезни и излезни приклучоци

Резолуција на екран

Вид на екран

Големина на екранот (инчи)

MP3

WMA (DRM)

AAC-LC (без DRM)

Linear PCM

Фото репродукција

MPEG4

WMV 9

FM приемник

Звучни ефекти

Аудио репродукција

Видео репродукција

Системски побарувања

Дигитално поништување на шумот

16GB
NW-A25HN
16GB 
NW-A25HN

Што има во пакетот

 • Кабел за USB
 • Кратко упатство за почеток
 • Слушалки (1) MDR-NW750N или MDR-NW750NE
 • Упатство за употреба
 • Ушни влошки (1 комплет)
 • Штипка (за слушалки)

Опции на бои

redpinkgreengrayblack

Димензии (Ш x В x Д)

 • 4,4 x 10,9 x 0,9 см

Тежина

 • 66 гр.

Батерија - репродукц. на музика (ч)

 • 30 часа (звук со висока резолуција)
 • 50 часа (MP3)

Време на полнење (целосно полнење)

 • 4 часа

Големина на меморија

 • 16GB

USB поврзување

 • ДА

WM-PORT

 • ДА

Безжични можности

 • Bluetooth®
 • NFC

Влезни и излезни приклучоци

 • Hi-Speed USB (компатибилност со USB 2.0)
 • microSDHC
 • microSD влез
 • WM-PORT
 • Микро SDXC
 • Стерео мини приклучок

Резолуција на екран

 • 320x240 (QVGA), 262.144 бои

Вид на екран

 • TFT екран во боја со LED задно осветлување со бела боја

Големина на екранот (инчи)

 • 2,2" (5,6 см)

MP3

 • ДА

WMA (DRM)

 • ДА

AAC-LC (без DRM)

 • ДА

Linear PCM

 • ДА

Фото репродукција

 • JPEG
 • PNG

MPEG4

 • ДА

WMV 9

 • ДА

FM приемник

 • ДА

Звучни ефекти

 • ClearAudio+
 • Clear Bass
 • Clear Stereo
 • DSEE HX
 • VPT (студио/клуб/концертна сала/матрица)
 • Динамички нормализатор
 • Еквалајзер (5 фреквентни опсези)
 • Чиста фаза

Аудио репродукција

 • AAC (без DRM)
 • AIFF
 • ALAC
 • FLAC
 • HE-AAC
 • Linear PCM
 • mp3
 • MP4
 • WMA (не DRM)

Видео репродукција

 • AVC (H.264/AVC)
 • MPEG4
 • WMV 9

Системски побарувања

 • Mac OS® X (v10.6 или понов)
 • Microsoft Windows® 8
 • Windows Vista® (SP2 или понов)
 • Windows® 7 (SP1 или понов)

Дигитално поништување на шумот

 • Изберете опкружување за поништување на шумот: Целосно автоматско AINC, автобус/воз, авион, канцеларија
64GB
NW-A27HN
64GB 
NW-A27HN

Што има во пакетот

 • Кабел за USB
 • Кратко упатство за почеток
 • Слушалки (1) MDR-NW750N или MDR-NW750NE
 • Упатство за употреба
 • Ушни влошки (1 комплет)
 • Штипка (за слушалки)

Опции на бои

black

Димензии (Ш x В x Д)

 • 4,4 x 10,9 x 0,9 см

Тежина

 • 66 гр.

Батерија - репродукц. на музика (ч)

 • 30 часа (звук со висока резолуција)
 • 50 часа (MP3)

Време на полнење (целосно полнење)

 • 4 часа

Големина на меморија

 • 64GB

USB поврзување

 • ДА

WM-PORT

 • ДА

Безжични можности

 • Bluetooth®
 • NFC

Влезни и излезни приклучоци

 • Hi-Speed USB (компатибилност со USB 2.0)
 • microSDHC
 • microSD влез
 • WM-PORT
 • Микро SDXC
 • Стерео мини приклучок

Резолуција на екран

 • 320x240 (QVGA), 262.144 бои

Вид на екран

 • TFT екран во боја со LED задно осветлување со бела боја

Големина на екранот (инчи)

 • 2,2" (5,6 см)

MP3

 • ДА

WMA (DRM)

 • ДА

AAC-LC (без DRM)

 • ДА

Linear PCM

 • ДА

Фото репродукција

 • JPEG
 • PNG

MPEG4

 • ДА

WMV 9

 • ДА

FM приемник

 • ДА

Звучни ефекти

 • ClearAudio+
 • Clear Bass
 • Clear Stereo
 • DSEE HX
 • VPT (студио/клуб/концертна сала/матрица)
 • Динамички нормализатор
 • Еквалајзер (5 фреквентни опсези)
 • Чиста фаза

Аудио репродукција

 • AAC (без DRM)
 • AIFF
 • ALAC
 • FLAC
 • HE-AAC
 • Linear PCM
 • mp3
 • MP4
 • WMA (не DRM)

Видео репродукција

 • AVC (H.264/AVC)
 • MPEG4
 • WMV 9

Системски побарувања

 • Mac OS® X (v10.6 или понов)
 • Microsoft Windows® 8
 • Windows Vista® (SP2 или понов)
 • Windows® 7 (SP1 или понов)

Дигитално поништување на шумот

 • Изберете опкружување за поништување на шумот: Целосно автоматско AINC, автобус/воз, авион, канцеларија

Функции

Слика од Walkman® A20 од серија A

Звук со висока резолуција за беспрекорен звук

Уживајте максимално во дигиталната музика со звукот со висока резолуција. Снимајќи ја музиката со повисока стапка отколку кај CD дисковите, поради што се зголемуваат аудио примероците во секунда и прецизноста на бит-стапката на секој примерок, звукот со висока резолуција овозможува беспрекорна репродукција на музиката која се изведува. Уживајте во секој здив и дискретно движење за навистина емотивно доживување.

Слушалките со поништување на шум се фокусираат на вашата музика

Серијата NW-A20 содржи ексклузивни слушалки со поништување на шум , за да можете да ги елиминирате останатите звуци околу вас. Изберете некоја од многубројните поставки во зависност од вашето опкружување и уживајте повеќе во музиката со поништувањето на шумот кое го елиминира амбиенталниот шум, за подобро доживување при слушањето.

Слика од Walkman® A20 од серија A

DSEE HX ги обновува вашите музички фајлови

Надминете го CD квалитетот. DSEE HX ја користи нашата технологија DSEE за да ги подобри компресираните аудио фајлови на ниво кое е поблиску до звукот со висока резолуција. Со обновување на деталите од оригиналната снимка кои се губат при процесот на компресија, DSEE HX нуди богато аудио доживување со неверојатен квалитет.

Слика од Walkman® A20 од серија A

Дигитален засилувач S-Master HX: беспрекорна чистота на звукот

Уживајте во најдобриот звук со висока резолуција со дигиталниот засилувач S-master HX. Користејќи едноставна и целосно дигитална патека на сигналот, S-Master HX ги репродуцира деталите и фреквентниот опсег кои се потребни за форматите во висока резолуција. За разлика од обичните засилувачи, тој го задржува дигиталниот сигнал сѐ до излезот преку звучникот, елиминирајќи го изобличувањето — за звук со висока резолуција, таков како што замислил изведувачот.

Слика од Walkman® A20 од серија A

ClearAudio+ ја збогатува вашата музика

Ексклузивно за Sony, ClearAudio+ автоматски ги прилагодува поставките за звук за збогатено аудио доживување. Обединувајќи ги технологиите за дигитална обработка на сигнали, ClearAudio+ може да ги оптимизира аудио форматите за да обезбеди непроменлив, јасен и висококвалитетен звук, без разлика каква музика ви се допаѓа.

Слика од Walkman® A20 од серија A

Проследување преку Bluetooth® со највисок квалитет: LDAC

Создаден од Sony, Bluetooth® LDAC кодекот нуди ново ниво на проследување музика. Тој поддржува до три пати поголема бит-стапка од обичното проследување преку Bluetooth®. Стапки на семплирање до 96kHz и поефикасно кодирање за безжичен звук со CD квалитет.

Слика од Walkman® A20 од серија A

Слушање со еден допир за моментално репродуцирање музика

Технологијата NFC (поле за комуникации во близина) ја елиминира потребата од поврзување со кабли и сложените постапки за поставување. Само допрете го вашиот паметен телефон или друг уред* со NFC до ознаката N на куќиштето и почнете да слушате музика. Немате NFC? Нема проблем. Уредите можете да ги впарите и рачно во поставките за Bluetooth®. *Погледнете компатибилни уреди

Пронајдете компатибилни уреди

Слика од Walkman® A20 од серија A

Поголема издржливост на батеријата за подолго слушање

Никогаш не останувајте без енергија кога сте во движење. NW-A20 има доволно енергија за репродукција на MP3 до 50 часа или, пак, за репродукција на звук со висока резолуција до 30 часа, така што не треба да се грижите дали ќе најдете полнач додека сте во движење.

Слика од Walkman® A20 од серија A

Повеќе формати за музика

Серијата NW-A20 поддржува формати за звук со висока резолуција, како и популарните формати MP3, WAV, AIFF, WMA, AAC, HE-ACC, FLAC и ALAC.