Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Слика од Walkman® A20 од серија A
Нов стил на изразување

Серијата NW-A20 со препознатлив стил, префинети материјали и извонредна завршна обработка е прекрасна за гледање и претставува задоволство при ракувањето. Испорачаните слушалки ѝ одговараат совршено.

Слушајте ги само важните звуци
Фокусирајте се на музиката со слушалките со поништување на шум

Уживајте повеќе во звукот со ексклузивните слушалки што се испорачуваат со серијата NW-A20. Поништувањето на шумот и звукот со висока резолуција ги елиминираат пречките од светот околу вас, за ништо да не се испречи помеѓу вас и вашата музика.

Добијте го најдоброто од секоја песна

Исто како и конверзијата на видеоснимки со стандардна резолуција во HD, така и песните со звук со висока резолуција имаат подобар квалитет отколку MP3 песните и CD дисковите, овозможувајќи ви да го слушнете секој здив, секој ритам, секоја нота.

Како функционира звукот со висока резолуција

Звукот со висока резолуција се однесува на група дигитални процеси кои овозможуваат кодирање и репродукција на музика со повисоки стапки на семплирање од оние кај CD дисковите.

Звук со Bисока Pезолуција

3,2x повеќе пренесени податоци

DSEE HX
DSEE HX

Слушнете го она што досега не сте можеле. DSEE HX ја подобрува вашата постоечка музика до квалитет со висока резолуција.

S-Master HX
S-Master HX

Дигиталниот засилувач S-Master HX го елиминира изобличувањето и шумот низ широк опсег на фреквенции.

ClearAudio+
ClearAudio+

Уживајте во чист бас, остри високи тонови и доследни нивоа на јачина на звукот кај сите песни со ClearAudio+.

Проследување преку Bluetooth® со највисок квалитет

Уживајте во проследување на висококвалитетна музика со LDAC - нашиот врвен безжичен кодек. Со 3x поголема бит-стапка од стандардниот Bluetooth®, можете да уживате во извонредно доживување при слушањето на сета ваша музика.

Музика без граници

Со подобрената издржливост на батеријата, поддршката за многу кодеци и капацитет за складирање со можност за проширување, можете да ги носите сите омилени песни насекаде.

Складирање
Бесконечни листи за репродукција

Отворот за дополнителна меморија на серијата NW-A20 ви овозможува да користите микро SD картичка, за никогаш да не ви снема музика.

Дополнителен простор до 128 GB

Дуплирајте го просторот со микро SD

Век на траење на батеријата
Слушање до 50 часа

Подобрената издржливост до 50 часа го намалува времето на полнење и го зголемува времето на слушање.

Сè што е потребно е еден допир

NFC технологија

Воспоставете врска преку Bluetooth® за поврзување со безжични слушалки и звучници со NFC. Само допрете ги до ознаката N на куќиштето и поврзете се безжично со еден допир.

NFC
Голема поддршка на кодеци
Репродуцирајте различни формати на фајлови

Серијата NW-A20 поддржува многубројни видови на компресирани или некомпресирани фајлови, така што нема ограничувања кога станува збор за совршена листа за репродукција.

Дизајн од Sony
h.ear

Им овозможуваме на слушателите да го пронајдат својот стил,
со нова класика. Дознајте
ги ексклузивните приказни за инспирацијата на дизајнот.

Спецификации и функции

Надополнете ја секоја песна со простор каков што заслужува. Спојувајќи ја извонредната јасност на звукот со висока резолуција со врвните слушалки со поништување шум, серијата NW-A20 ќе ве стави во центарот на вашата омилена музика.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Подобрувањето со DSEE HX го обновува квалитетот кај компресираните фајлови

  • S-Master HX дигитален засилувач за чист и квалитетен звук

  • Музика со одличен звук во еден чекор со ClearAudio+

  • Се испорачува со слушалки со поништување на шум

Големина на меморија
16GB
Големина на екранот (инчи)
2,2" (5,6 см)
Резолуција на екран
320x240 (QVGA), 262.144 бои
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА - КОНТИНУИРАНА РЕПРОДУКЦИЈА НА МУЗИКА (АПЛИКАЦИЈА W.MUSIC)
30 часа (звук со висока резолуција), 50 часа (MP3)
Тежина
66 гр.
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина