2 Модели
2 Модели

Севкупно

Севкупно

Севкупно

Севкупно

Севкупно

Севкупно

Севкупно

Севкупно

Севкупно

Влезови и излези

Влезови и излези

Влезови и излези

Влезови и излези

Влезови и излези

Функции за снимање

Функции за снимање

Функции за снимање

Функции за снимање

Функции за снимање

Функции за снимање

Функции за снимање

Функции за снимање

Функции за снимање

Функции за снимање

Функции за снимање

Функции за снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Издржливост на батеријата при снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Издржливост на батеријата при снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Максимално време на снимање

Функции за репродукција

Функции за репродукција

Функции за репродукција

Функции за репродукција

Функции за репродукција

Функции за репродукција

Функции за репродукција

Функции за репродукција

Функции за репродукција

Функции за репродукција

Функции за уредување

Функции за уредување

Функции за уредување

Функции за уредување

Функции за уредување

Функции за уредување

Функции за уредување

Дополнителни карактеристики

Дополнителни карактеристики

Дополнителни карактеристики

Звучник

Звучник

Други

Други

Други

Мени

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Испорачан софтвер и испорачана галантерија

Пакување

Пакување

Кратко упатство за почеток

Кратко упатство за почеток

Кратко упатство за почеток

Опции на бои

Вградена меморија

Поврзување со PC

Вграден микрофон

Формат на снимање

Репродукција формат

Тип на батерија

Максимален број на фолдери

Максимален број на фајлови

Максимален број на фајлови во еден фолдер

Приклучок за слушалки

Влез за микрофон

USB приклучок

Влез за еднонасочна струја

Отвор за мемориска картичка

Scene Select

Снимање од FM радио

Снимање од AM радио

Прилагодување на ниво на рачно снимање

Филтер за елиминирање на ниски фреквенции

Функција за ограничување

Додавање/презапишување на снимка

Снимање однапред

Снимање со вкрстување на меморијата

VOR

Функција за синхронизација на снимањето

Следење на снимањето

MP3 8kbps (моно)

MP3 48kbps (моно)

MP3 128kbps

MP3 192kbps

MP3 320kbps

LPCM 44,1kHz, 16 бита

LPCM 96,1kHz, 24 бита

HVXC 2kbps (моно)

MP3 8kbps (моно)

MP3 48kbps (моно)

MP3 128kbps

MP3 192kbps

MP3 320kbps

LPCM 44,1kHz, 16 бита

LPCM 96,1kHz, 24 бита

HVXC 2kbps (моно)

MP3 8kbps (моно)

MP3 48kbps (моно)

MP3 128kbps

MP3 192kbps

MP3 320kbps

LPCM 44,1kHz, 16 бита

LPCM 96,1kHz, 24 бита

Дигитално поништување на шумот

Целосно дигитален засилувач

Дигитална контрола на високите тонови (контролирање на брзината)

Контрола на копчиња

Отстранување на шумот

Дигитално засилување на гласовите

Графички еквилајзер

A-B повторување

Едноставно пребарување

Аларм со репродукција

Означување на песните

Бришење

Заштита

Поделба

Преместување на фајл

Копирање на фајл

Промена на име на фолдер (бес користење на PC)

Пребарување на календар

Задно осветлување на LCD екранот

Полнење со поврзување преку USB

Излезна моќност на звучникот

Големина на звучник

Вид на батерија (испорачана)

Димензии (мм, ш/в/д)

Тежина (гр., вклучувајќи и батерии)

Јазик на изборникот

Софтвер кој се применува на PC (Sound Organizer)

Софтвер кој се применува на PC (Dragon Naturally Speaking/DVD-ROM)

Стерео слушалки

Статив

Футрола/торба за носење

Батерии на полнење (NiMH, големина AAA)

Сува батерија (алкална, големина AAA)

Стерео микрофон со штипка за кошула

Кабел за USB

Кабел кој поддржува поврзување преку USB

Лента за околу рака

Јазик на пакувањето

Стил на пакет

Англиски

Шпански

Француски

2GB
ICD-UX532
2GB 
ICD-UX532

Опции на бои

silver

Вградена меморија

 • 2GB

Поврзување со PC

 • ДА

Вграден микрофон

 • Стерео (стерео микрофон)

Формат на снимање

 • mp3

Репродукција формат

 • MP3/AAC/WMA

Тип на батерија

 • AAA x1

Максимален број на фолдери

 • 400

Максимален број на фајлови

 • 4074

Максимален број на фајлови во еден фолдер

 • 199

Приклучок за слушалки

 • ДА

Влез за микрофон

 • ДА

USB приклучок

 • ДА (директно)

Влез за еднонасочна струја

 • НЕ

Отвор за мемориска картичка

 • microSD

Scene Select

 • ДА

Снимање од FM радио

 • НЕ

Снимање од AM радио

 • НЕ

Прилагодување на ниво на рачно снимање

 • НЕ

Филтер за елиминирање на ниски фреквенции

 • ДА

Функција за ограничување

 • НЕ

Додавање/презапишување на снимка

 • НЕ

Снимање однапред

 • НЕ

Снимање со вкрстување на меморијата

 • НЕ

VOR

 • ДА

Функција за синхронизација на снимањето

 • ДА

Следење на снимањето

 • ДА

MP3 8kbps (моно)

 • 536 часа 00 мин.

MP3 48kbps (моно)

 • 89 часа 25 мин.

MP3 128kbps

 • 33 часа 30 мин.

MP3 192kbps

 • 22 часа 20 мин.

MP3 320kbps

 • -

LPCM 44,1kHz, 16 бита

 • -

LPCM 96,1kHz, 24 бита

 • -

HVXC 2kbps (моно)

 • -

MP3 8kbps (моно)

 • 536 часа 00 мин.

MP3 48kbps (моно)

 • 89 часа 25 мин.

MP3 128kbps

 • 33 часа 30 мин.

MP3 192kbps

 • 22 часа 20 мин.

MP3 320kbps

 • -

LPCM 44,1kHz, 16 бита

 • -

LPCM 96,1kHz, 24 бита

 • -

HVXC 2kbps (моно)

 • -

MP3 8kbps (моно)

 • 536 часа 00 мин.

MP3 48kbps (моно)

 • 89 часа 25 мин.

MP3 128kbps

 • 33 часа 30 мин.

MP3 192kbps

 • 22 часа 20 мин.

MP3 320kbps

 • -

LPCM 44,1kHz, 16 бита

 • -

LPCM 96,1kHz, 24 бита

 • -

Дигитално поништување на шумот

 • НЕ

Целосно дигитален засилувач

 • НЕ

Дигитална контрола на високите тонови (контролирање на брзината)

 • ДА

Контрола на копчиња

 • НЕ

Отстранување на шумот

 • ДА (интелигентно отстранување на шумот)

Дигитално засилување на гласовите

 • НЕ

Графички еквилајзер

 • ДА

A-B повторување

 • ДА

Едноставно пребарување

 • ДА

Аларм со репродукција

 • ДА

Означување на песните

 • ДА

Бришење

 • ДА

Заштита

 • ДА

Поделба

 • ДА

Преместување на фајл

 • ДА

Копирање на фајл

 • ДА

Промена на име на фолдер (бес користење на PC)

 • ДА

Пребарување на календар

 • ДА

Задно осветлување на LCD екранот

 • ДА

Полнење со поврзување преку USB

 • НЕ

Излезна моќност на звучникот

 • 90mW

Големина на звучник

 • 20мм

Вид на батерија (испорачана)

 • 1 x AAA NiMH батерија на полнење

Димензии (мм, ш/в/д)

 • 36,6 x 102,0 x 13,9 мм

Тежина (гр., вклучувајќи и батерии)

 • 58 гр.

Јазик на изборникот

 • Англиски, шпански, француски, германски, италијански, руски

Софтвер кој се применува на PC (Sound Organizer)

 • ДА

Софтвер кој се применува на PC (Dragon Naturally Speaking/DVD-ROM)

 • -

Стерео слушалки

 • ДА

Статив

 • -

Футрола/торба за носење

 • -

Батерии на полнење (NiMH, големина AAA)

 • -

Сува батерија (алкална, големина AAA)

 • Да (x1)

Стерео микрофон со штипка за кошула

 • -

Кабел за USB

 • -

Кабел кој поддржува поврзување преку USB

 • ДА

Лента за околу рака

 • -

Јазик на пакувањето

 • Англиски, Француски

Стил на пакет

 • Картонска кутија со закачалка

Англиски

 • ДА

Шпански

 • ДА

Француски

 • ДА
4GB
ICD-UX533
4GB 
ICD-UX533

Опции на бои

silverblack

Вградена меморија

 • 4GB

Поврзување со PC

 • ДА

Вграден микрофон

 • Стерео (стерео микрофон)

Формат на снимање

 • Linear PCM/MP3

Репродукција формат

 • MP3/AAC/WMA/WAV

Тип на батерија

 • AAA x1

Максимален број на фолдери

 • 400

Максимален број на фајлови

 • 4074

Максимален број на фајлови во еден фолдер

 • 199

Приклучок за слушалки

 • ДА

Влез за микрофон

 • ДА

USB приклучок

 • ДА (директно)

Влез за еднонасочна струја

 • НЕ

Отвор за мемориска картичка

 • microSD

Scene Select

 • ДА

Снимање од FM радио

 • НЕ

Снимање од AM радио

 • НЕ

Прилагодување на ниво на рачно снимање

 • НЕ

Филтер за елиминирање на ниски фреквенции

 • ДА

Функција за ограничување

 • НЕ

Додавање/презапишување на снимка

 • НЕ

Снимање однапред

 • НЕ

Снимање со вкрстување на меморијата

 • НЕ

VOR

 • ДА

Функција за синхронизација на снимањето

 • ДА

Следење на снимањето

 • ДА

MP3 8kbps (моно)

 • 1073 часа 00 мин.

MP3 48kbps (моно)

 • 178 часа 00 мин.

MP3 128kbps

 • 67 часа 05 мин.

MP3 192kbps

 • 44 часа 40 мин.

MP3 320kbps

 • -

LPCM 44,1kHz, 16 бита

 • 6 часа 0 мин.

LPCM 96,1kHz, 24 бита

 • -

HVXC 2kbps (моно)

 • -

MP3 8kbps (моно)

 • 1073 часа 00 мин.

MP3 48kbps (моно)

 • 178 часа 00 мин.

MP3 128kbps

 • 67 часа 05 мин.

MP3 192kbps

 • 44 часа 40 мин.

MP3 320kbps

 • -

LPCM 44,1kHz, 16 бита

 • 6 часа 0 мин.

LPCM 96,1kHz, 24 бита

 • -

HVXC 2kbps (моно)

 • -

MP3 8kbps (моно)

 • 1073 часа 00 мин.

MP3 48kbps (моно)

 • 178 часа 00 мин.

MP3 128kbps

 • 67 часа 05 мин.

MP3 192kbps

 • 44 часа 40 мин.

MP3 320kbps

 • -

LPCM 44,1kHz, 16 бита

 • 6 часа 0 мин.

LPCM 96,1kHz, 24 бита

 • -

Дигитално поништување на шумот

 • НЕ

Целосно дигитален засилувач

 • НЕ

Дигитална контрола на високите тонови (контролирање на брзината)

 • ДА

Контрола на копчиња

 • НЕ

Отстранување на шумот

 • ДА (интелигентно отстранување на шумот)

Дигитално засилување на гласовите

 • НЕ

Графички еквилајзер

 • ДА

A-B повторување

 • ДА

Едноставно пребарување

 • ДА

Аларм со репродукција

 • ДА

Означување на песните

 • ДА

Бришење

 • ДА

Заштита

 • ДА

Поделба

 • ДА

Преместување на фајл

 • ДА

Копирање на фајл

 • ДА

Промена на име на фолдер (бес користење на PC)

 • ДА

Пребарување на календар

 • ДА

Задно осветлување на LCD екранот

 • ДА

Полнење со поврзување преку USB

 • ДА

Излезна моќност на звучникот

 • 90mW

Големина на звучник

 • 20мм

Вид на батерија (испорачана)

 • 1 x AAA NiMH батерија на полнење

Димензии (мм, ш/в/д)

 • 36,6 x 102,0 x 13,9 мм

Тежина (гр., вклучувајќи и батерии)

 • 58 гр.

Јазик на изборникот

 • Англиски, шпански, француски, германски, италијански, руски

Софтвер кој се применува на PC (Sound Organizer)

 • ДА

Софтвер кој се применува на PC (Dragon Naturally Speaking/DVD-ROM)

 • -

Стерео слушалки

 • ДА

Статив

 • -

Футрола/торба за носење

 • ДА

Батерии на полнење (NiMH, големина AAA)

 • ДА (x1)

Сува батерија (алкална, големина AAA)

 • -

Стерео микрофон со штипка за кошула

 • -

Кабел за USB

 • -

Кабел кој поддржува поврзување преку USB

 • ДА

Лента за околу рака

 • -

Јазик на пакувањето

 • Англиски, Француски

Стил на пакет

 • Картонска кутија со закачалка

Англиски

 • ДА

Шпански

 • ДА

Француски

 • ДА

Функции

3-во-1 уред

Снимајте записи во стерео звук, складирајте фајлови преку USB мемориски уред и користете го како MP3 музички плеер

Стерео микрофон

Висока чувствителност и помал шум со вграден систем со стерео микрофон и поширок опсег на снимање

Поддршка за формати

Поддршка за репродукција на MP3/WMA/AAC - слушајте го снименото преку предниот звучник од 90mW

Scene Select

Изберете го видот на снимка која сакате д ја снимите (музика, состанок, интервју, диктат) за оптимизирани поставувања

USB за PC

Едноставно поврзување на PC со директна врска преку USB - само приклучете го и споделете ги содржините

Време на снимање

Вградена меморија со максимално време на снимање од 1073 часа во LP режим (MP3 8kbps)

Интелигентно отстранување на шумот

Подобрување на човечкиот говор за многу појасно слушање, при што се намалува шумот во позадина

Означување на песните

Додадете повеќе ознаки на секоја снимка и прескокнете на следната/претходната ознака за време на репродукцијата

LCD екран

Лесно управување со снимките преку новиот поголем LCD екран и едноставниот графички кориснички интерфејс

Напредно снимање

складирање и организирање на снимките во фолдери, пребарување на календарот и следење на нивоата на снимање

Поддршка за повеќе јазици

Може да се активира за менито, пораките и имињата на фолдерите (EN/DE/FR/ES/IT/RU)

Опрема што се испорачува

Испорачан USB кабел, стерео слушалки, 1 x алкална NiMH батерија и софтвер Sound Organizer