Слика од предната страна на дигиталниот диктафон TX660 од серија TX.
Слика од дигиталниот диктафон TX660 од серија TX.
Слика од дигиталниот диктафон TX660 од серија TX.
Слика од дигиталниот диктафон TX660 од серија TX.
Слика од дигиталниот диктафон TX660 од серија TX.
Слика од светилката за статусот на снимање на дигиталниот диктафон TX660 од серија TX
Слика од приклучокот USB Type-C(R) на дигиталниот диктафон TX660 од серија TX.
Слика од дигиталниот диктафон TX660 од серија TX.
Слика од дигиталниот диктафон TX660 од серија TX во горен џеб.

Функции

Слика од дигиталниот диктафон TX660 од серија TX во горен џеб

Може да го носите во џеб

Одликувајќи се со лесен и извонредно тенок дизајн, ICD-TX660 може да се носи во џеб, за да ве придружува каде и да одите и секогаш да ви биде при рака. 

Слика од дигиталниот диктафон TX660 од серија TX потпрен странично.

Елегантен и метален дизајн 

Доживувањето е одлично кога го држите елегантното метално куќиште во рака, кое го прави ICD-TX660 подеднакво стилски и практичен. 

Икона за дигитален стерео микрофон

Висококвалитетно снимање

Подобрениот дигитален стерео микрофон го намалува шумот на сигналот без да ја намали својата чувствителност. Освен тоа, неговата параболична форма и подобрениот дигитален стерео микрофон можат да снимаат висококвалитетен стерео звук.

Намалете го шумот во заднина со автоматското снимање гласови 

Дали снимате како некој зборува? Вклучете ја функцијата за автоматско снимање гласови за да ги оптимизирате поставките за снимање звук според фреквенциите на вокалите. Добијте почиста снимка со помалку шум во заднина и помала веројатност за загуби во звукот поради погрешни поставки на микрофонот.

Слика од копчето за снимање со еден допир на дигиталниот диктафон TX660 од серија TX

Не пропуштајте го моментот

Ако треба брзо да почнете да снимате, тогаш употребете ја функцијата за снимање со еден допир и снимањето ќе започне веднаш, дури и ако уредот е исклучен. 

Вградена меморија од 16 GB за подолго снимање

ICD-TX660 има вградена меморија од 16 GB за да имате доволно простор за складирање на вашите аудио снимки. Снимајте максимум 636 часа одеднаш или складирајте најмногу 5000 посебни датотеки.

Слика од копчето за прескокнување време на дигиталниот диктафон TX660 од серија TX.

Пронајдете го важниот дел со функцијата за прескокнување време

Со ICD-TX660, прескокнувањето со голем опсег е едноставно. Користете ја функцијата за прескокнување време за да прескокнете 10% од вкупното време на репродукција на секоја снимка и пронајдете ги важните делови од состанокот, интервјуто или предавањето на едноставен начин.

Слика од светилката за статусот на снимање на дигиталниот диктафон TX660 од серија TX

Брза проверка на статусот на снимање

ICD-TX660 има прегледна LED-светилка што се гледа од горната страна. Тоа значи дека може брзо да проверите дали снимате, независно дали уредот го чувате во џеб или во торба.

Слика од големиот OLED-екран на дигиталниот диктафон TX660 од серија TX.

Гледајте повеќе на поголемиот екран

OLED-екранот, што е 41% поголем од диктафонот ICD-TX650, овозможува прегледување на вашите снимки и лесно читање текст.

Поврзување преку USB Type-C®

ICD-TX660 има USB Type-C®-приклучок за практично поврзување.

Функции за одржливост

Пластиката сочинува 10% или помалку од материјалот за пакување.

Спецификации

Нудејќи комбинација од врвни перформанси и елегантна и пренослива големина, ICD-TX660 е доволно мал за да го носите во горниот џеб. Исто така, нуди врвен квалитет на снимање и практични функции како репродукција со прескокнување време, снимање со еден допир и автоматско снимање гласови.
  • Лесен и извонредно тенок дизајн

  • Висококвалитетно снимање

  • Снимање со еден допир и автоматско снимање гласови

  • Складирајте најмногу 5000 датотеки во вградената меморија од 16 GB

  • Поврзување преку USB Type-C®, со испорачан кабел (USB-A-кон-USB-C)

Вградена меморија
16GB
Тежина
Прибл. 29 гр.
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина