Безжични микрофони/микрофони со насочување

UWP-D21
Пакет со безжичен микрофон UWP-D за на тело
UWP-D21
 • Пакетот со безжичен микрофон UWP-D21 за на тело е составен од предавател UTX-B40 за на тело, приемник URX-P40, повеќенасочен микрофон ECM-V1BMP со штипка и галантерија.
 • Идеален партнер за ENG (електронско собирање вести) и EFP (електронска продукција на терен), како и документарни видеозаписи и свадби.
 • Висококвалитетен звук со дигитална обработка на звук од Sony
UWP-D22
Пакет со безжичен микрофон UWP-D за во рака
UWP-D22
 • Пакетот со безжичен микрофон UWP-D22 за на тело е составен од микрофон UTX-M40 за во рака и приемник URX-P40, плус галантерија.
 • Идеален партнер за ENG (електронско собирање вести) и EFP (електронска продукција на терен), како и документарни видеозаписи и свадби.
 • Висококвалитетен звук со дигитална обработка на звук од Sony
UWP-D26
Пакет со предавател UWP-D за на тело и предавател со XLR-приклучок за безжични микрофони
UWP-D26
 • Пакетот UWP-D26 е составен од предавател UTX-B40 за на тело, предавател UTX-P40 со XLR-приклучок и приемник URX-P40, плус галантерија.
 • Идеален партнер за ENG (електронско собирање вести) и EFP (електронска продукција на терен), како и документарни видеозаписи и свадби.
 • Висококвалитетен звук со дигитална обработка на звук од Sony
XLR-K3M
Комплет со XLR-адаптер
XLR-K3M
 • Компактен и лесен дизајн што тежи само 187 гр. (6,6 oz)
 • 2 влеза XLR/TRS со еднонасочна струја
 • Стандарден влез за микрофон од 3,5 мм со опција за приклучување во струја
Микрофон со насочување
ECM-B1M
 • Компактен и лесен дизајн со должина од 99,3 мм (4 in) и 77,3 гр (2,8 oz)
 • Собирна патека: Супернасочен / еднонасочен / повеќенасочен (можност за избор)
 • Приклучок за повеќе интерфејси што е компатибилен со дигитален интерфејс за јасен звук
Компактен електрет кондензаторски микрофон
ECM-MS2 
 • Достапен и компактен стерео микрофон, идеален за прикачување на професионални компактни видеокамери.
 • ECM-MS2 нуди стерео и моно режим, што ја зголемува разновидната примена на микрофонот
 • Металното куќиште го намалува надворешниот шум
Електрет кондензаторски микрофон со насочување
ECM-VG1
 • Идеално за снимање на терен со компактни видеокамери или продолжетоци со микрофони.
 • ECM-VG1 овозможува репродукција на извонредно јасен и природен звук.
 • Компактен и екстремно лесен дизајн со метално куќиште

Batteries

Полнач за батеријата NP-FZ100
BC-QZ1
 • Димензии (Ш × В × Д): Прибл. 70 x 33 x 95 мм (2 7/8 x 1 5/16 x 3 3/4 инчи)
 • Тежина: Прибл. 125 гр. (4,4 oz)
 • Моќност: AC, 100-240 V, 50 Hz / 60 Hz
Комплет со адаптер за повеќе батерии
NPA-MQZ1K
 • Димензии (Ш × В × Д): Прибл. 123,4 x 67,8 x 66,2 мм (4 7/8 x 2 3/4 x 2 5/8 инчи)
 • Тежина: Прибл. 400 гр. (14,2 oz) (без батерија)
 • Опремен со два USB приклучоци за напојување
BP-U30
Литиум-јонска батерија
BP-U30
 • Литиум-јонска батерија од 28 Wh што е идеална за професионално снимање видео и на терен и во студио.
 • Батеријата е опремена со професионалната функција INFO што интелигентно го пренесува статусот на батеријата до видеокамерата.
 • Оваа интелигентна функција за управување со батеријата им овозможува на операторите да го следат статусот на батеријата лесно и прецизно.
BP-U35
Литиум-јонска батерија од 35 Wh
BP-U35
 • Литиум-јонска батерија со капацитет од 35 Wh што е идеална за ситуации во кои е потребна преносливост, како монтирање на механизам за стабилизација.
 • Батеријата е опремена со професионалната функција INFO што интелигентно го пренесува статусот на батеријата до видеокамерата.
 • Оваа интелигентна функција за управување со батеријата им овозможува на операторите да го следат статусот на батеријата лесно и прецизно.
BP-U70
Литиум-јонска батерија од 72 Wh
BP-U70
 • Литиум-јонска батерија со капацитет од 72 Wh што нуди идеална рамнотежа помеѓу капацитет и тежина за многу професионални апликации за снимање.
 • Батеријата е опремена со професионалната функција INFO што интелигентно го пренесува статусот на батеријата до видеокамерата.
 • Оваа интелигентна функција за управување со батеријата им овозможува на операторите да го следат статусот на батеријата лесно и прецизно.
BP-U100
Литиум-јонска батерија од 97 Wh
BP-U100
 • Литиум-јонска батерија со капацитет од 97 Wh што е идеална за долги периоди на снимање на терен или во студио, со камерата поставена на рамо или на статив.
 • Батеријата е опремена со професионалната функција INFO што интелигентно го пренесува статусот на батеријата до видеокамерата.
 • Оваа интелигентна функција за управување со батеријата им овозможува на операторите да го следат статусот на батеријата лесно и прецизно.
BC-U1A
Полнач за батерии/AC-адаптер за литиум-јонската батерија BP-U90/U60/U60T/U30
BC-U1A
 • Може да наполни една батерија BP-U90/U60/U60T/U30
 • Вградениот AC-адаптер има излезна моќ од 12 V DC
 • Компактен дизајн за практично користење

Кабел, држач, блиц, светло за видео

DLC-HX10
Врвен HDMI-кабел со голема брзина и етернет
DLC-HX10
 • Врвен HDMI-сертификат за пренос на податоци до 18 Gbps, видеоснимки 4K и 4K HDR со 60P
 • Сигурен пренос на податоци со бакарен лицнаст кабел AWG 30 и трослојна заштита
 • HDMI-приклучок од тип A со лиен приклучок од цинк и внатрешна метална заштита за изолација од шум на сигналот
VG-C2EM
Вертикален држач за α7R II, α7S II и α7 II
VG-C2EM
 • Простор за две батерии (батериите не се вклучени)
 • Отпорност на прав и влага
 • Одличен за хоризонтални и вертикални снимки
HVL-F45RM
Надворешен блиц со безжична контрола со радиосигнали
HVL-F45RM
 • Димензии (Ш x В x Д): Прибл. 69,4 x 113,7 x 88,3 мм (2 3/4 x 4 1/2 x 3 1/2 инчи), Тежина: Прибл. 317 гр. (11,2 oz.) (без батерии)
 • Функција за безжична контрола со радиосигнали
 • Опремен со LED светло за видеоснимки и фотографии.
HVL-F60RM
Брз блиц
HVL-F60RM
 • Време на циклус (прибл.) Повеќе од 150 пати (алкална батерија) / повеќе од 220 пати (Ni-MH-батерија)
 • Функција за безжична контрола. Радиосигнали: 5 групи , 14 кан., Оптички: 3 групи, 4 кан.
 • Димензии (Ш x В x Д): Прибл. 78,1 x 139,5 x 104,6 мм (3 1/8 × 5 1/2 × 4 1/8 инчи)
HVL-LBPC
LED-светло за видео со батерија
HVL-LBPC
 • Голем интензитет (до 2.100 лукси при 1 м), зголемен работен век и мала потрошувачка на енергија.
 • Приклучокот MI (повеќе интерфејси) за вклучување/исклучување на контролата преку видеокамерата
 • Оптимално распространување за широкоаголно фотографирање

Картички + читач за картички

CEA-G80T
Мемориска картичка CFexpress од тип A од серија CEA-G
CEA-G80T
 • Пренос на податоци со извонредно голема брзина до 800 MB/s (брзина на читање) за попродуктивен работен процес
 • Брзина на запишување до 700 Mb/s, идеална за снимање видео со висока бит-стапка со α7S III
 • Компактно куќиште со зголемена цврстина за фотографирање во лоши услови
CEA-G160T
Мемориска картичка CFexpress од тип A од серија CEA-G
CEA-G160T
 • Пренос на податоци со извонредно голема брзина до 800 MB/s (брзина на читање) за попродуктивен работен процес
 • Брзина на запишување до 700 Mb/s, идеална за снимање видео со висока бит-стапка со α7S III
 • Компактно куќиште со зголемена цврстина за фотографирање во лоши услови
SF-G128T
Серија SF-G TOUGH specification
SF-G128T
 • TOUGH specification со дизајн отпорен на кршење и паѓање
 • Дизајнот без испакнувања и прекинувачи ја зголемува сигурноста и ги елиминира ризиците од кршење
 • Највисоко ниво (IP68) на отпорност на прав и вода
SF-G64T
Серија SF-G TOUGH specification
SF-G64T
 • TOUGH specification со дизајн отпорен на кршење и паѓање
 • Дизајнот без испакнувања и прекинувачи ја зголемува сигурноста и ги елиминира ризиците од кршење
 • Највисоко ниво (IP68) на отпорност на прав и вода
MRW-G2
Читач за картички CFexpress Type A / SD
MRW-G2 
 • SuperSpeed USB 10 Gbps (USB 3.2)
 • Компатибилност со мемориските картички CFexpress Type A и SD UHS-II/UHS-I од Sony
 • Се испорачува со кабли со високи перформанси за приклучоците USB Type-C® и Type-A

Далечински

RM-30BP
Далечински управувач
RM-30BP
 • Идеален за хонорарци и нискобуџетни продукции.
 • Лесниот далечински управувач може да се држи во рака, да се стави на маса или да се прикачи на осовина на статив.
 • RM-30BP може да контролира многу функции на камерите, вклучувајќи и:
RM-1BP
Далечински управувач LANC
RM-1BP
 • Мал жичен контролор дизајниран за користење со сите видеокамери HDV и DVCAM од Sony што имаат LANC-приклучок.
 • Се прикачува на рачката на повеќето стандардни стативи и му овозможува на корисникот далечинска контрола на фокусот и зумот на видеокамерата, а овозможува и активирање-запирање на снимањето и контрола на снимањето/прегледувањето.
 • Три различни опсези на брзини за зумирање, за поголема креативност и прецизна контрола.
RMT-P1BT
Далечински управувач
RMT-P1BT
 • Димензии (Ш × В × Д): Прибл. 33 x 116,5 x 15,1 мм (1 5/16 x 4 5/8 x 5/8 инчи)
 • Тежина: Прибл. 35 гр. (1,3 oz) без батеријата
 • Комуникација: Bluetooth® стандардна вер. 4.2 (фреквенција од 2,4 GHz)
GP-VPT2BT
Држач за фотографирање со безжичен далечински управувач
GP-VPT2BT
 • Димензии (Ш x В x Д): [Држач] прибл. 49,5 × 173,0 × 42,0 мм (2 × 6 7/8 × 1 11/16 инчи)
 • Димензии (Ш x В x Д): [Статив] прибл. 146,5 × 133,5 × 163,0 мм (5 7/8 × 5 3/8 × 6 1/2 инчи)
 • Тежина: 215 гр. (7,6 oz)
RM-VPR1
Далечински управувач VPR1 со кабел со повеќе приклучоци
RM-VPR1
 • Активирање на блендата без вибрации
 • Контрола за активирање на блендата, снимање видео и зумирање
 • Приклучок за повеќе интерфејси