WF-1000XM4 

Вашиот звук. Ништо друго.

Извонредно доживување при слушањето прилагодено специјално за вас. Потполно безжичните слушалки WF-1000XM4 нудат повисоко ниво на квалитет на звукот и поништување на шумот. Тие се создадени да одговараат на сите уши и нудат доживување што се прилагодува кон секоја ситуација.

Наградувани

Пријавете се веднаш за да ги добивате нашите најнови вести и ограничени понуди. Кликнете на линкот подолу за да не пропуштите ништо.

Разгледајте ги слушалките WF-1000XM4
Откријте слобода

Погледнете како слушалките WF-1000XM4 го спојуваат најнапредното поништување на шум со извонредни перформанси за звук и приспособени паметни функции што се прилагодуваат според вашата локација.

Лого за дигитално поништување на шум
Поништување на шум што е водечко во индустријата
Компонентен приказ на слушалка
Звук со извонреден квалитет
Икона за телефон што ѕвони
Повици со извонреден квалитет
Слика одблиску од слушалка во уво
Создадени за да ви одговараат
Икони за водоотпорност и батерија
Водоотпорност и издржлива батерија
Поништување на шум што е водечко во индустријата

Сите аспекти на WF-1000XM4 се дизајнирани одново. Тука спаѓаат нашиот нов вграден процесор V1 што е специјално дизајниран од Sony и поништува најмногу шум досега, нов звучник со подобри перформанси, микрофони што откриваат шум и иновативни ушни влошки за изолирање на шумот со постабилно вметнување.

Уживајте во поништувањето на шумот
Жена трча надвор и ги носи слушалките WF-1000XM4
Минимизирање на шумот од ветер

Уживајте потполно дури и на ветровити денови. Режимот за автоматско намалување на шумот од ветер открива кога е ветровито и автоматски го намалува.

Слушајте повеќе звуци од опкружувањето

Во режимот за амбиентален звук, слушалките WF-1000XM4 доловуваат повеќе од звуците околу вас, што значи дека ќе добиете поприродно доживување при слушањето и ќе бидете поврзани со вашето опкружување.

Маж седи на клупа на станица, ги носи слушалките WF-1000XM4
Звук со извонреден квалитет

Слушалките WF-1000XM4 нудат безжичен звук со висока резолуција.Благодарение на специјално дизајнираните звучници од 6 мм, тие репродуцираат динамички звук иако имаат мали димензии, а мембраната репродуцира богат бас. Вградениот процесор V1 го зголемува квалитетот на звукот, го намалува изобличувањето и овозможува обработка на кодекот LDAC и DSEE Extreme.

Лого за безжичен звук со висока резолуција
Звук со висока резолуција без кабли

WF-1000XM4 поддржуваат безжичен звук со висока резолуција благодарение на LDAC, нашата технологија за кодирање звук. LDAC пренесува приближно три пати повеќе податоци (со максимална стапка на пренос од 990 kbps) од стандардниот Bluetooth®-звук, поради што ќе уживате во содржини со звук со висока резолуција чиј исклучителен квалитет е сличен како кај наменска жична врска.

Лого за DSEE Extreme
Обновување на сите компресирани датотеки во реално време

Користејќи Edge-AI (вештачка интелигенција), DSEE Extreme™ го подобрува квалитетот на компресираната музика во реално време. Вршејќи динамичко препознавање на инструменти, музички жанрови и посебни елементи од сите песни, како вокали или интервали, тој ги обновува високите фреквенции на звукот што се изгубиле при компресијата и создава побогато доживување при слушањето.

Попаметно доживување при слушањето

Штом почнете да разговарате со некого, функцијата Speak-to-Chat автоматски ја паузира музиката и почнува да го пропушта амбиенталниот звук за да можете да разговарате . Штом завршите со разговорот, музиката автоматски ќе продолжи да се репродуцира. Функцијата Speak-to-Chat го препознава и реагира на вашиот глас. Таа се основа врз технологијата за прецизно откривање гласови што нуди комбинација од четири микрофони и сензори со напредна обработка на аудио сигнали.

Приспособливата контрола на звукот автоматски се прилагодува според вашата ситуација

Приспособливата контрола на звук е паметна функција што открива каде се наоѓате и што правите, а потоа ги прилагодува поставките за амбиентален звук за да создаде идеално доживување при слушањето.

Мапа со улици во стил на навигација покажува точки од интерес
Слушалки што се приспособуваат кон вас

Може да изберете приспособливата контрола на звук да научи да ги препознава местата што често ги посетувате, како вашата канцеларија, салата за вежбање или омилениот бар, и да го прилагоди звукот според ситуацијата. 

Повици со извонреден квалитет

Технологијата за прецизно откривање гласови користи микрофони со просторно филтрирање и сензор за пренос преку коските за да им овозможи на слушалките WF-1000XM4 да го снимаат вашиот глас јасно и прецизно за време на телефонските повици. Освен тоа, поништувањето на шумот ви овозможува да го слушате соговорникот појасно, дури и во бучни опкружувања.

Слика од човек кој ги носи слушалките WF-1000XM4, прикажано е како функционираат микрофоните со просторно филтрирање
Дизајнирани да ги снимат сите зборови

Микрофоните со просторно филтрирање се калибрирани да ги снимаат само звуците од вашата уста. Тие имаат подобрен сооднос помеѓу сигналот и шумот и ги снимаат сите зборови, дури и кога има многу шум околу вас.

Слика од човек кој носи слушалки WF-1000XM4, прикажано е како сензорот за пренос преку коските открива вибрации од говорот
Открива вибрации од говорот за да ја зголеми острината

Сензорот за пренос преку коските ги открива само вибрациите од вашиот глас - не регистрира амбиентален звук - овозможувајќи уште појасен говор за време на повиците.

Контролирајте со вашиот глас

Добијте помош без да ги користите рацете. Изговорете „OK Google“ или „Alexa“ за да го активирате гласовниот помошник. Забавувајте се, разговарајте, добивајте информации, слушајте музика и известувања, поставувајте потсетници и многу повеќе. Со вашиот глас може да ги контролирате и функциите на слушалките.

Маж ги носи слушалките WF-1000XM4, разговара преку паметен телефон без да ги користи рацете
Лого за Fast Pair
Најдете ги вашите слушалки со Fast Pair

WF-1000XM4 ја поддржуваат функцијата за брзо впарување на Google. WF-1000XM4 брзо и едноставно се впаруваат со уреди со Android преку Bluetooth® со еден допир. Лесно може да пронајдете каде сте ги оставиле вашите слушалки со звучен сигнал или со проверка на нивната последна позната локација преку вашиот паметен телефон. Ќе добиете дури и известување кога батеријата на слушалките има малку енергија.

Слика од лаптоп што емитува безжични сигнали
Лесно впарување со вашиот компјутер

Функцијата Swift Pair нуди брзо и лесно впарување на слушалките WF-1000XM4 со вашиот лаптоп со Windows 10, компјутер или таблет-уред. На уредите со Windows 10 во близина ќе се прикажат упатства за впарување.

Ергономски дизајн за подобро вметнување

Откако ги издадовме првите слушалки за во уво во светот во 1982 година (MDR-E252), анализиравме огромни количини на податоци за формите на ушите од целиот свет. Слушалките WF-1000XM4 се резултат на тоа истражување и нудат спој од форма што одговара на ушната празнина и нов ергономски дизајн за постабилно вметнување.

Пронајдете ја совршената големина со апликацијата

Пронајдете ја соодветната големина со Sony | Headphones Connect. Потребни се само неколку едноставни мерења за да ја пронајдете идеалната големина на ушни влошки за изолирање на шумот за да добиете максимален квалитет на звук и минимален шум.

Слика од корисничкиот интерфејс на апликацијата Sony | Headphones Connect
Жена ги носи слушалките WF-1000XM4, гледа содржини на нејзиниот паметен телефон
Совршени за серии, филмови и многу повеќе

Дали гледате видеосодржини на вашиот паметен телефон или таблет-уред? Напредната безжична врска на WF-1000XM4 прецизно ги синхронизира сликите со звуците што ги слушате преку слушалките за поголемо уживање при гледањето.

Појасен и постабилен Bluetooth-сигнал

Оптимизацијата на алгоритамот за пренос со вградениот процесор V1 овозможи постабилна врска со помалку прескокнувања на звукот, дури и во опкружувања со пречки. Овозможува пренос на звукот до двете уши истовремено со многу мало доцнење и посилен сигнал како никогаш досега.

Слика за споредба на преносот од лево кон десно преку BT кај WF-1000X со истовремениот пренос лево и десно преку BT кај WF-1000XM4

(A) Пренос од лево кон десно преку BT кај WF-1000X.
(B) Истовремен пренос лево и десно преку BT кај WF-1000XM4

Отпорност на вода за секојдневно користење

Со ознака IPX4 за отпорност на вода, капките вода и потта нема да ја попречат работата на слушалките - продолжете да се движите по ритамот на музиката.

Слушајте цел ден, полнете неколку минути

Добијте енергија за цел работен ден - 8 часа - од слушалките и складирајте енергија за уште 16 часа во футролата. Тоа е енергија за вкупно 24 часа слушање. Се брзате? Со брзото полнење од само 5 минути ќе добиете време за репродукција до 60 минути, а апликацијата Sony | Headphones Connect ќе ве извести кога енергијата во футролата за полнење ќе падне под 30%.

Слика од времињата за полнење
Предмети на работна маса, со футролата за полнење на WF-1000XM4 врз подлога за безжично полнење.
Лесно безжично полнење со технологијата Qi

WF-1000XM4 имаат технологија Qi за безжично полнење. Може дури и да користите паметен телефон со технологија Qi, како најновиот модел на Xperia со функција за споделување енергија од батеријата, за да ги полните слушалките и футролата за полнење.

Сè е на дофат на вашите прсти

Слушалките WF-1000XM4 имаат поставки за контрола на допир - допрете ја левата слушалка за да преминете во режим за амбиентален звук или допрете ја подолго за брзо стишување или, пак, допрете ја десната слушалка двапати за да изберете следна песна. Освен тоа, може да доделите функции по ваш избор на двете слушалки преку Headphones Connect.

Моментална пауза. Моментална репродукција.

Само извадете ги ушните влошки од вашите уши и музиката ќе запре - сензорот за близина знае кога носите една или две ушни влошки. Вратете ги ушните влошки во ушите и музиката ќе продолжи.

Жена на кревет, ги носи слушалките WF-1000XM4, гледа во паметниот телефон
Како сакате да слушате?

Со Sony | Headphones Connect, контролата на амбиенталниот звук ви овозможува да ја прилагодувате јачината на звукот во заднина и ви нуди опција да слушате само гласови. Еквалајзерот, пак, ви овозможува да го прилагодувате звукот според вашата музика.

Изберете ја вашата боја

Слушалките WF-1000XM4 се достапни во црна или сребрена боја.

Слушалки WF-1000XM4 и футрола за полнење во црна боја, покрај футрола за полнење во бела боја
Рака држи отворена футрола за полнење во која има слушалки WF-1000XM4
Помали димензии, без компромиси

Одново ги дизајниравме слушалките WF-1000XM4 за да ги направиме 10% помали од претходната генерација, без намалување на квалитетот на звукот или траењето на батеријата. Тежат 7,3 гр. и се доволно лесни за да ги носите цел ден. Футролата за полнење е помала за 40%, а сепак нуди енергија за 16 часа.

Подобри за животната средина

Пакувањето на WF-1000XM4 не содржи пластика и е дизајнирано врз основа на стандардите за мала токсичност и филозофијата „Создадено за повторно создавање“ што е подобра за општеството. 99% од хартиеното пакување, освен етикетите, е произведено од рециклирани и одржливи материјали создадени специјално за Sony.

Слика од пакувањето на WF-1000XM4 покрај неколку одржливи материјали за пакување
Слушалки WF-1000XM4 со футрола за полнење, ушни влошки за изолирање на шумот во 3 големини и USB-C-кабел за полнење.
Што има во кутијата

Отворете го пакувањето на вашите слушалки WF-1000XM4 и ќе пронајдете ушни влошки за изолирање на шумот во 3 големини, како и USB-C-кабел за полнење.

Прекрасно. Реално.

Уживајте во звук насекаде околу вас - толку е реален што ќе се чувствувате како на концерт или во музичко студио - секогаш кога ќе ги ставите слушалките. Благодарение на 360 Reality Audio, музиката никогаш не била поубава и пореална.

Лого за апликацијата Artist Connection
Слушнете исечоци од музика на демо плеерот со преземање на Artist Connection

Спецификации и функции

Потполно безжичните слушалки WF-1000XM4 нудат комбинација од поништување на шум што е водечко во индустријата и висококвалитетен звук, паметни функции за слушање, водоотпорност, батерија што трае цел ден и долготрајна удобност при слушањето.
  • Револуционерно дигитално поништување на шум со вградениот процесор V1

  • Квалитетен безжичен звук со висока резолуција

  • Паметно слушање и повици со јасен звук

  • Ергономски дизајн за стабилно вметнување

  • Водоотпорност и издржлива батерија за секојдневно користење

Звучник
6 мм
DSEE Extreme
Да
Фреквентен одзив(комуникација преку Bluetooth®)
20 Hz - 20.000 Hz(семплирање со 44,1 kHz) / 20 Hz - 40.000 Hz(семплирање со 96 kHz LDAC, 990 kbps)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Оценки и награди

Корисниците велат