Забавата што ја сакате. Со помош од Google.

Гледајте повеќе од 700.000 филмови и серии, како и телевизија во живо, на едно место.1 Google TV ви ги нуди омилените содржини од сите ваши апликации и претплати. Пребарувањето е лесно - само прашајте го Google. Изговорете „Hey Google, find action movies“ за да пребарувате во омилените апликации.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Филмови и серии избрани специјално за вас

Откријте нови филмови и серии со предлозите основани врз содржините што сте ги гледале и вашите интереси. Исто така, може да додавате содржини во листата за гледање директно од вашиот телефон, а препораките што ќе ги добивате ќе ве следат во чекор.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Над 10.000 апликации и игри на вашиот телевизор

Слика одблиску од жена која држи далечински управувач и го контролира телевизорот со нејзиниот глас.
Кажете што сакате да гледате

Пронаоѓајте содржини побрзо, со гласовно пребарување. Почнете да гледате серија или филм со изговарање на името или пребарувајте гласовно изговарајќи „find action movies“. Притиснете го копчето на управувачот за да започнете.

Сцена од дневна соба со паметни уреди за во домот, како светилки, роботска правосмукалка, безбедносна камера и паметна брава
Контролирајте го вашиот паметен дом со помош од Google

Користете го вашиот глас за да создадете опкружување за совршено гледање. Контролирајте ги паметните уреди во вашиот дом. Прилагодете ја собната температура, осветлувањето, погледнете кој ѕвони на вратата и многу повеќе.

Поврзување со Alexa

Поврзете ги уредите што поддржуваат Alexa за врвно контролирање на телевизорот BRAVIA без користење на рацете. Со Alexa може да го вклучувате вашиот телевизор, да менувате канали, да ја контролирате јачината на звукот и многу повеќе.

Сцена од дневна соба со телевизор на ѕидот и уред со Alexa од страна
Дневна соба со телевизор и рака која држи паметен телефон. И двата екрани ја прикажуваат истата слика со кајакарство
Chromecast built-in™

Проследувајте од вашиот уред. Лесно проследувајте филмови, серии, фотографии и многу повеќе од вашиот телефон директно кон телевизорот.

Екран на кој се прикажува „For All Mankind“ од Apple TV, со паметен телефон во преден план
Компатибилност со Apple AirPlay

Проследувајте без напор од вашиот iPhone, iPad или Mac кон вашиот телевизор. Гледајте филмови од апликации или од Safari. Споделувајте фотографии со пријателите во просторијата.

Контролирајте го телевизорот со вашиот глас преку Siri

Со Apple Home можете лесно и безбедно да контролирате телевизор од Sony преку апликацијата Home и Siri на вашиот уред од Apple, благодарение на технологијата HomeKit. Поставете го телевизорот во неколку едноставни чекори и контролирајте го со допир или разговарајќи со Siri.

Телевизор BRAVIA со паметен телефон во преден план, и двата уреди покажуваат иста вежба
BRAVIA поддржува Apple Fitness+

Со Apple AirPlay може да проследувате од Apple Fitness+ и да гледате мерења на вашиот телевизор BRAVIA, како тајмери и совети од тренери. А ако имате Apple Watch, тогаш може да гледате и лични мерења како срцев пулс и согорени калории.

Откријте нови искуства со BRAVIA CAM, со звук и светлина оптимизирани за вас

Приклучете ја BRAVIA CAM од Sony во вашиот телевизор BRAVIA XR и откријте нови начини за уживање во телевизијата. BRAVIA CAM препознава каде се наоѓате во просторијата и колку сте оддалечени од телевизорот, а потоа соодветно ги прилагодува поставките за звукот и сликата. Автоматскиот режим за заштеда на енергија може автоматски да го затемни екранот кога не гледате.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Две слики од дете што седи пред телевизор BRAVIA. Едното дете е премногу блиску и го активира предупредувањето за близина.
Предупредување за близина

Предупредувањето за близина ви овозможува да поставите соодветна далечина на гледање за вашето дете и ве предупредува ако се доближи премногу до телевизорот. 

Маж користи гестикулации за контрола пред телевизор во дневна соба
Контрола со гестикулации

Контролата со гестикулации ви овозможува да менувате канали, да ја приспособите јачината на звукот и многу повеќе со помош на едноставни гестикулации, не ви треба далечински управувач.

Видеоразговори со пријателите и семејството на голем екран

Разговарајте со пријателите и семејството на голем екран. Впарете го телевизорот со BRAVIA CAM и забавувајте се повеќе.

Слика од вљубен пар во дневна соба кои мавтаат на пријател за време на видеоразговор
Слика од далечински управувач со задно осветлување во дневно и ноќно опкружување
Модерен и едноставен.
Далечински управувач со осветлување.

Благодарение на неговиот компактен дизајн од алуминиум, врвниот далечински управувач е лесен за користење, има поедноставни копчиња и задно осветлување за да можете да видите сè што ви е потребно, дури и во темнина.

Приказ од горна страна на дневна соба со далечински управувач на страна, означен со кругови.
Веќе никогаш нема да го изгубите далечинскиот управувач

Изговорете „OK Google, find my remote“ или притиснете го копчето поставено странично на телевизорот. Далечинскиот управувач ќе почне да ѕвони и трепка за да можете брзо да го најдете

Слика од чистење на далечинскиот управувач со марамче
Лесно се брише, никогаш не се валка

Кажете им збогум на нечистотиите и правта. Благодарение на рамната површина со ниски копчиња и специјалниот полиуретански слој, нашиот далечински управувач лесно се брише и чисти. Копчињата се обложени со антибактериски материјал

Слика што прикажува дека сите поврзани уреди може да се контролираат преку еден паметен далечински управувач
Контролирајте ги вашите уреди со еден далечински управувач

Сè што е потребно е еден допир. Сите поврзани уреди може да се контролираат со нашиот далечински управувач. Пристапот до услугите за видео на барање со едно копче ќе ви ги пренесе сериите и филмовите во дневната соба за неколку секунди.