Забава што ја сакате. Со помош од Google.

Гледајте повеќе од 400.000 филмови, серии и телевизија во живо. Google TV ви ги нуди омилените содржини од сите ваши апликации и претплати и ги организира специјално за вас. Пребарувањето е лесно - само прашајте го Google. Изговорете „Hey Google, find action movies“ за да пребарувате во апликациите.

Филмови и серии избрани специјално за вас

Откријте нови филмови и серии со предлозите основани врз содржините што сте ги гледале и вашите интереси. Исто така, може да додавате содржини во листата за гледање директно од вашиот телефон, а препораките што ќе ги добивате ќе ве следат во чекор.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Содржина

Над 10.000 апликации и игри на вашиот телевизор

Слика под агол од телевизор што прикажува слика од SPIDER-MAN Across the Spider-Verse со разнобојна ѕвездена сцена во заднина
Пренесете го киното во домот и уживајте во филмовите што ги добивате со BRAVIA™

Уживајте во најдобри филмови со SONY PICTURES CORE. Вашиот телевизор BRAVIA го добивате со кредити за филмови за да можете веднаш да погледнете едни од најновите изданија. Изнајмете најмногу 15 филмови и добијте 24-месечен пристап до избор на 100 филмови што се ажурира  

SONY PICTURES CORE го пренесува филмското доживување во домот

Вака треба да уживате во филмовите. SONY PICTURES CORE Calibrated Mode е резултат на соработката помеѓу нашите инженери за телевизори и експертите на Sony Pictures, за да добиете слика со филмски квалитет во вашата дневна соба.

Лого за Sony Pictures Core наспроти црна заднина
Гледајте Netflix со филмски квалитет што се оптимизира автоматски

Гледајте од Netflix на нов начин. Нашиот Netflix Adaptive Calibrated Mode, дизајниран од Sony и Netflix, нуди слика како од филмско студио во вашиот дом, со светлина што автоматски се прилагодува според амбиенталните услови во вашата соба.

Двајца седат на кревет и гледаат кон телевизор монтиран на ѕид, на екранот се прикажува Lost in Space и лого за Netflix во долниот десен агол
Слика од ликовите на филмот The Wheel of Time и лого за Amazon Prime подолу
Sony и Prime Video ви нудат слики како од филмско студио во вашиот дом

Гледајте филмови, серии и спорт во живо исто како што замислиле режисерите. Со Prime Video Calibrated Mode, поставките за слика се калибрираат автоматски според содржините што ги гледате за да добиете Prime Video со врвен квалитет.

Реално филмско доживување

Уживајте во навистина незаборавни филмови во домот. Нашиот телевизор ги исполнува строгите стандарди за IMAX® Enhanced, DTS:X®, Dolby Vision® и Dolby Atmos®, за да овозможи неверојатно амбиентално и реално доживување при гледањето.

Слика од кино сала со црвени седишта во редови и филмско платно на кое е прикажан астронаут во вселената
Слика со содржини за деца на Google TV
Телевизор за целото семејство

Детските профили им нудат посебно доживување со Google TV на децата - простор што е само за нив, со нивни апликации и забава. Децата добиваат избор на интересни аватари и теми, а родителите можат да ограничат кои услуги за проследување ќе се прикажуваат, да го ограничат времето за гледање и да постават време за спиење.

Продолжете да гледате. Останете смирени.

Гледајте ги сите содржини со попријатна светлина за да не се вознемирите. Поставката за слика за смирување е режим за квалитет на слика што ја намалува светлината и применува помеки бои и контраст.

Слика од три деца кои седат на кревет и гледаат телевизија.
Control
Слика одблиску од жена која држи далечински управувач и го контролира телевизорот со нејзиниот глас.
Кажете што сакате да гледате

Пронаоѓајте содржини побрзо, со гласовно пребарување. Почнете да гледате серија или филм со изговарање на името или пребарувајте гласовно изговарајќи „find action movies“. Притиснете го копчето на управувачот за да започнете.

Сцена од дневна соба со паметни уреди за во домот, како светилки, роботска правосмукалка, безбедносна камера и паметна брава
Контролирајте го вашиот паметен дом со помош од Google

Користете го вашиот глас за да создадете опкружување за совршено гледање. Контролирајте ги паметните уреди во вашиот дом. Прилагодете ја собната температура, осветлувањето, погледнете кој ѕвони на вратата и многу повеќе.

Поврзување со Alexa

Поврзете ги уредите што поддржуваат Alexa за врвно контролирање на телевизорот BRAVIA без користење на рацете. Со Alexa може да го вклучувате вашиот телевизор, да менувате канали, да ја контролирате јачината на звукот и многу повеќе.

Сцена од дневна соба со телевизор на ѕидот и уред со Alexa од страна
Рака држи паметен телефон пред телевизор монтиран на ѕид - и двата екрани ја прикажуваат истата слика со кајаци. Логото за Chromecast built-in се гледа во долниот лев агол.
Chromecast built-in™

Проследувајте од вашиот уред. Лесно проследувајте филмови, серии, фотографии и многу повеќе од вашиот телефон или таблет-уред, директно кон телевизорот. 

Телевизор монтиран на ѕид, прикажува глава на диносаурус, во преден план има рака со паметен телефон што прикажува апликација
Компатибилност со Apple AirPlay 2

Проследувајте без напор од вашиот iPhone, iPad или Mac кон вашиот телевизор. Гледајте филмови од апликации или од Safari. Споделувајте фотографии со пријателите во просторијата.  

Контролирајте го телевизорот со вашиот глас преку Siri

Контролирајте телевизор од Sony лесно и безбедно преку апликацијата Apple Home и Siri на вашиот уред од Apple, благодарение на технологијата Home. Поставете го телевизорот во неколку едноставни чекори и контролирајте го со допир или разговарајќи со Siri.

Фото апарат
Најдоброто место за седење. На секое место. Во секое време.

Сè е совршено, каде и да сте. Со откривање на вашата положба, светлината во вашата просторија и рефлектираната светлина од амбиенталното осветлување, BRAVIA Cam™ ги прилагодува светлината, контрастот, балансот и јачината на звукот за да го оптимизира вашето доживување според местото каде што седите.   

Две слики на екранот, лево е прикажан човек кој гледа телевизија, а десно е прикажан човек кој излегува од соба во која екранот на телевизорот е темен.
Автоматска заштеда на енергија

Заштедува енергија. Со помош на BRAVIA Cam™, автоматскиот режим за заштеда на енергија ја оптимизира потрошувачката на енергија преку автоматско затемнување на екранот кога не сте пред телевизорот.   

Две слики на екранот, на левата слика се прикажани двајца кои седат на кревет и гледаат телевизија, а на десната слика е прикажан човек кој оди кон телевизор што репродуцира звук за предупредување
Предупредување за близина

Оддалечете ги децата од телевизорот. Предупредувањето за близина ви овозможува да поставите препорачана далечина на гледање за вашето дете и го предупредува ако се доближи премногу до телевизорот. 

Човек на кревет кој контролира телевизор правејќи гестикулации со рацете
Практичен начин за контрола на вашиот телевизор

Едноставно како мрдање со прстите. Контролата со гестикулации ви овозможува да менувате канали, да ја прилагодувате јачината на звукот и многу повеќе користејќи едноставни гестикулации, без далечинскиот управувач. 

Видеоповици на поголем екран

Разговарајте со пријателите и семејството на поголем екран кога ќе го впарите телевизорот со BRAVIA Cam™.    

Слика од вљубен пар во дневна соба кои мавтаат на пријател за време на видеоразговор
Далечински
TBC
Еко далечински управувач. Лесен за чистење и употреба

Навистина повеќефункционален. За еко далечинскиот управувач со можност за полнење се користи приближно 80% рециклирана пластика. Лесно се користи во темнина, лесно се пронаоѓа и чисти и ги контролира поврзаните уреди.