Прескокни до содржина
ТЕЛЕВИЗОРИ

BRAVIA телевизори од 140 см (55 инчи)

Зачекорете во нова ера на забавата со најдобрите телевизори од 140 см (55 инчи), кои ја комбинираат формата и функцијата во едно за одново да го дефинираат доживувањето на домашното кино.

Подобрете сè што гледате

Нашите телевизори од 140 см (55 инчи) вклучуваат функции и технологија која го извлекува најдоброто од сè што гледате. Уживајте во 4K и Full HD додека проследувате видеоснимки и слушате реалистичен звук кој поддржува ниски и високи тонови. И контролата е лесна благодарение на интуитивната Забава на еден допир.

Јасна слика на LED телевизорот од 140 см (55 инчи) од Sony
Најдобриот телевизор од 140 см (55 инчи) од Sony со извонредна слика

Телевизијата никогаш не изгледала толку добро

Филмовите, емисиите и игрите ќе изгледаат и звучат подобро со паметните телевизори од 140 см (55 инчи). 4K и Full HD нудат извонредна слика, а Magnetic Fluid звучниците нудат моќен звук. Дури и натпреварите се повозбудливи – режимот за фудбал во живо го носи звукот од стадионот во вашиот дом и проследува новости и поважните настани.

Додајте светлина на најмалите детали

Со преку 8 милиони точки, 4K технологијата на нашите најдобри телевизори од 140 см (55 инчи) подобрува сè што гледате. Сликите се чисти, јасни и природни, така што седнете поблизу и уживајте во кино доживувањето. LED светилките зад екранот внесуваат светлина и ги елиминираат сенките за ново ниво на деталите. 

Остра слика на телевизорите од 140 см (55 инчи) од Sony
LED телевизор од 140 см (55 инчи) од Sony со одлични функции

Нова димензија на забавата

Внесете возбуда во филмовите со паметните телевизори од 140 см (55 инчи). 3D Blu-Ray™ дисковите, емисиите и интернет содржините излегуваат од екранот за прекрасна забава. Споделувајте слики, добивајте твитови за омилената емисија со прегледување социјални медиуми или гледајте ги најважните моменти со режимот за фудбал во живо. 

Остра и живописна слика

Променете го начинот на кој гледате со LED телевизорите од 140 см (55 инчи). TRILUMINOS™ екранот ги подобрува боите за одлична црвена и длабока зелена боја, надополнети со моќта на X-Extended Dynamic Range™. X-Reality PRO™, напредниот процесор за обработка, нуди 4K квалитет за одлични детали.

Живописни бои со паметниот телевизор од 140 см (55 инчи) од Sony
LED телевизор од 140 см (55 инчи) од Sony на ТВ масичка

Иновативен дизајн и возбудливи содржини

Уникатниот дизајн во вид на клин на нашите телевизори од 140 см (55 инчи) заштедува простор и ослободува простор за моќен звучен систем кој нуди исклучителен звук. Со забавата на еден допир, можете да кликнувате на емисии, филмови и интернет содржини.