Забава во домот со телевизор со голем екран

За пореална забава ви треба телевизор со голем екран. Доживувањето ќе биде колку што е можно пореално, со неверојатна длабочина и детали, исто како да сте во кино или на стадион. А благодарение на најновите иновативни технологии и дизајни, нашите големи телевизори беспрекорно се вклопуваат и во најмалите простории.

Еве зошто ви треба голем екран

Почувствувајте ја магијата на филмовите и возбудата од спортовите во живо во сопствениот дом. Поголемите екрани нудат поголеми слики за да добиете прекрасно доживување што може да го споделат повеќе луѓе во просторијата. Со поголемите слики и преводи добивате одличен поглед дури и од задните редови.


Добијте максимално доживување при гледањето

Само телевизор со голем екран што нуди огромна слика и прекрасен звук може да создаде атмосфера како во кино или на стадион. Но, со зголемување на димензиите на екранот се појавуваат проблеми со контрастот, заматување и шум. А колку е поголемо растојанието помеѓу звучниците, толку звукот е пооддалечен од местото каде што се случува акцијата. Уникатната технологија за слика и звук на Sony ги коригира овие проблеми за да понуди пореално доживување.

Екран со поделена слика од коњи што галопираат, пред и по обработка на сликата.
Реални слики

Процесорите X1 ги анализираат податоците и ги обработуваат информациите, го намалуваат шумот и заматувањето и го зголемуваат квалитетот на сликата со напредни бои и контраст. Каков е резултатот? Реалистични слики за неверојатно доживување при гледањето.   

Слика од диносауруси на телевизор со голем екран што прикажува како звукот ги следи случувањата.
Звукот ги следи случувањата

Звукот кај многу наши телевизори се репродуцира од екранот и ги следи случувањата заради апсолутна реалност. Звук ќе слушате од местото каде што се случува нешто во сцената, како што се разговори од местото каде што стои актерот, за уште поголема реалност.

Мислите дека вашиот простор е многу мал? Размислете повторно.

Благодарение на напредоците во дизајнот и технологиите за слика, дури и во малите простории може да вградите телевизор со голем екран. Екраните со висока резолуција ви овозможуваат да седите поблиску до случувањата, а потенките рамки придонесуваат за максимална големина на екранот без да ги зголемат димензиите на телевизорот.

Слика за оддалеченоста за гледање.
Приближете се до случувањата 

Денешните 4K-телевизори со врвна резолуција прикажуваат остра и јасна слика, дури и ако седите блиску до екранот или гледате во големи екрани. Најчесто препорачуваме висината на телевизорот да биде две третини од растојанието помеѓу телевизорот и местото од кое гледате.

Оддалеченост за гледање: ①55": 100 см ②65": 120 см ③75": 140 см ④85": 160 см

Слика од дополнителна површина на екранот поради потенки рамки.
Поголем екран со иста димензија

Благодарение на потенките рамки кај нашите најнови телевизори може да изберете поголем екран без да се зголеми вкупната големина на вашиот телевизор. Гледањето ќе биде подобро бидејќи ќе се фокусирате на случувањата, а не на рамката околу телевизорот.