Забава во домот со телевизор со голем екран

За пореална забава ви треба телевизор со голем екран. Доживувањето ќе биде колку што е можно пореално, со неверојатна длабочина и детали, исто како да сте во кино или на стадион. А благодарение на најновите иновативни технологии и дизајни, нашите големи телевизори беспрекорно се вклопуваат и во најмалите простории.

Еве зошто ви треба голем екран

Почувствувајте ја магијата на филмовите и возбудата од спортовите во живо во сопствениот дом. Поголемите екрани нудат поголеми слики за да добиете прекрасно доживување што може да го споделат повеќе луѓе во просторијата. Со поголемите слики и преводи добивате одличен поглед дури и од задните редови.


Добијте максимално доживување при гледањето

Само телевизор со голем екран што нуди огромна слика може да создаде атмосфера како во кино или на стадион. Но, со зголемување на димензиите на екранот се појавуваат проблеми со заматување и шум. Уникатната технологија за слика од Sony ги коригира овие проблеми и создава неверојатни движења, резолуција и реалистичност.

X-Reality PRO за неверојатна 4K-слика
Гледајте ги сите содржини со врвен 4K-квалитет

Технологијата 4K X-Reality™ PRO на Sony користи уникатна база на податоци за да ги претвори сите слики во 4K со подобри бои и контраст. Каков е резултатот? Толку детална резолуција што ќе можете да ги видите конците на фудбалската топка.

X-Motion Clarity за појасни слики
Побрзи сцени? Истата јасна слика

Со X-Motion Clarity™ на Sony, дури и најбрзите и најдинамичните сцени ќе изгледаат јасни и непрекинати. Подвижните слики се јасни и прецизно контролирани за да не пропуштите ниту еден момент од случувањата.

Почувствувајте ја возбудата со прекрасен звук

Кај телевизорите со голем екран и странични звучници на голема оддалеченост, звукот што го слушате може да биде многу далеку од местото каде што се случува нешто. Технологијата за звук на Sony не само што го отстранува овој проблем, туку и создава опкружувачки звук со кој ќе се чувствувате како дел од публиката.

Acoustic Surface Audio
Звук што ги следи случувањата

Уникатната технологија Acoustic Surface Audio на Sony го создава звукот од местото на екранот каде што се случува нешто. Благодарение на ваквиот прекрасен звук, ќе ги слушате сите удари и голови како да се случуваат пред вас.

Систем со звучници S-Force Front Surround
Уживајте во повеќедимензионален звук

Слушајте го звукот како да се репродуцира од повеќе звучници за опкружувачки звук. Со конверзија на влезовите за звук, S-Force Front Surround може виртуелно да создаде систем од звучници за опкружувачки звук за да уживате во звукот како да сте на стадион.

Мислите дека вашиот простор е многу мал? Размислете повторно.

Благодарение на напредоците во дизајнот и технологиите за слика, дури и во малите простории може да вградите телевизор со голем екран. Екраните со висока резолуција ви овозможуваат да седите поблиску до случувањата, а потенките рамки придонесуваат за максимална големина на екранот без да ги зголемат димензиите на телевизорот.

Слика за оддалеченоста за гледање.
Приближете се до случувањата 

Денешните 4K-телевизори со врвна резолуција прикажуваат остра и јасна слика, дури и ако седите блиску до екранот или гледате во големи екрани. Најчесто препорачуваме висината на телевизорот да биде две третини од растојанието помеѓу телевизорот и местото од кое гледате.

Оддалеченост за гледање: ①55": 100 см ②65": 120 см ③75": 140 см ④85": 160 см

Слика од дополнителна површина на екранот поради потенки рамки.
Поголем екран со иста димензија

Благодарение на потенките рамки кај нашите најнови телевизори може да изберете поголем екран без да се зголеми вкупната големина на вашиот телевизор. Гледањето ќе биде подобро бидејќи ќе се фокусирате на случувањата, а не на рамката околу телевизорот.