2 Модели
2 Модели

Година на моделот

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Звук (звучници и засилувач)

Звук (звучници и засилувач)

Звук (звучници и засилувач)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Дизајн

Дизајн

Дизајн

Дизајн

Дизајн

Дизајн

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Пристапност

Пристапност

Пристапност

Пристапност

Пристапност

Пристапност

Галантерија

Што има во пакетот

Година на моделот

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)

Димензии на телевизорот со држач (Ш x В x Д)

Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)

Ширина на држачот

VESA® поставеност на отворите (Ш x В)

Тежина на телевизорот без држач

Тежина на телевизорот со држач

Тежина на картонското пакување (бруто)

Wi-Fi® стандарди

Влезови за етернет

Поддршка за Bluetooth® профили

CHROMECAST BUILT-IN

APPLE AIRPLAY

APPLE HOMEKIT

Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска

Влез(ови) за IF (сателитска)

Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)

Композитен видео влез(ови)

RS-232C влез(ови)

Вкупно HDMI влезови

HDCP

HDMI-CEC

Карактеристиките се наведени во HDMI2.1

HDMI повратен аудио канал (ARC)

Дигитален аудио излез(и)

Излез(и) за слушалки

Аудио излез(и)

Излез(и) за сабвуфер

USB приклучоци

Снимање на USB HDD

Поддршка за формати на USB уреди

Кодеци за репродукција преку USB

Вид на екран

Резолуција на екранот (Х x В, точки)

Агол на гледање (X-Wide Angle)

Вид на задно осветлување

Вид на затемнување на задното осветлување

Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)

Процесор за слика

Подобрување на острината

Подобрување на боите

Подобрување на контрастот

Подобрување на движењата (стандардни Hz)

Поддршка за видео сигнали

Режими на слика

СЕНЗОР

NETFLIX CALIBRATED MODE

Излезна моќност на звукот

Вид на звучникот

Конфигурација на звучници

Поддршка за Dolby формат на звук

Поддршка за DTS формат на звук

ACOUSTIC AUTO CALIBRATION

ЗУМИРАЊЕ НА ГЛАС

FM радио

Обработка на звукот

Симулиран опкружувачки звук

Режими на звук

ACOUSTIC CENTER SYNC

Оперативен систем

Вграден мемориски простор (GB)

Јазик на екранот

Јазик за внесување текст

Гласовно пребарување

Електронски програмски водич (EPG)

Internet Browser

Продавница за апликации

Тајмер за вклучување/исклучување

Тајмер за заспивање

Телетекст

Автоматска калибрација со CalMAN®

Придружен текст (аналоген/дигитален)

Ознака за енергетско ниво 

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

Потрошувачка на енергија (при работа)

ГОДИШНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА*

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци

СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Присуство на олово 

Количество жива (мг)

Потрошувачка на енергија (режим на работа) за Energy Star 

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност) за Energy Star 

Усогласеност со Energy Star® 

Енергетски потреби (напон/фреквенција)

Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување

Контрола на динамично задно осветл. 

ДИЗАЈН НА РАМКАТА

БОЈА НА РАМКАТА

Дизајн на држачот

БОЈА НА ДРЖАЧОТ

ПОЛОЖБА НА ДРЖАЧОТ

ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ

Број на приемници (антенски/кабелски)

Број на приемници (сателитски)

ТВ систем (аналоген)

Покриеност на канали од приемникот (аналогни)

ТВ систем (дигитална антенска телевизија)

Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)

ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)

Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)

ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)

Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)

CI+

Читач на екран

Аудио опис

Придружен текст

Зголемување на текстот

Кратенка за пристапност

Гласовно пребарување

Дополнителна галантерија

189 cm (75”)
KD-75ZH8
189 cm (75”) 
KD-75ZH8

Што има во пакетот

 • AC кабел за напојување
 • Batteries
 • Водич за брзо поставување
 • Далечински управувач со гласовна контрола
 • Држач за на маса
 • Упатство за употреба

Година на моделот

 • 2020

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 75" (74,5")

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

 • 189 см

Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 168,0 x 97,7 x 8,4 см

Димензии на телевизорот со држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 169,6 x 98,6 x 35,6 см

Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)

 • Прибл. 178,6 x 110,7 x 21,4 см

Ширина на држачот

 • Прибл. 169,6 см

VESA® поставеност на отворите (Ш x В)

 • 40,0x40,0 см

Тежина на телевизорот без држач

 • Прибл. 47,9 кг

Тежина на телевизорот со држач

 • Прибл. 49,9 кг

Тежина на картонското пакување (бруто)

 • Прибл. 64 кг

Wi-Fi® стандарди

 • Сертификат за Wi-Fi® 802.11a/b/g/n/ac

Влезови за етернет

 • 1 (долен)

Поддршка за Bluetooth® профили

 • Верзија 4.2; HID (поврзување глувче/тастатура)/HOGP (поврзување уреди со мала потрошувачка на енергија)/SPP(профил за сериска порта)/A2DP (стерео звук) /AVRCP (AV-далечински управувач)

CHROMECAST BUILT-IN

 • Да

APPLE AIRPLAY

 • Да

APPLE HOMEKIT

 • Да

Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска

 • 1 (долен)

Влез(ови) за IF (сателитска)

 • 2(долу)

Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)

 • Не

Композитен видео влез(ови)

 • 1 (страничен)

RS-232C влез(ови)

 • Не

Вкупно HDMI влезови

 • 4 (1 страничен, 3 долу)

HDCP

 • HDCP2.3(за HDMI™1/2/3/4)

HDMI-CEC

 • Да

Карактеристиките се наведени во HDMI2.1

 • 4K120/8K60/eARC

HDMI повратен аудио канал (ARC)

 • Да (eARC/ARC)

Дигитален аудио излез(и)

 • 1 (долен)

Излез(и) за слушалки

 • 1 (страничен)

Аудио излез(и)

 • -

Излез(и) за сабвуфер

 • -

USB приклучоци

 • 2 (странични)/1 (долу)

Снимање на USB HDD

 • Да

Поддршка за формати на USB уреди

 • FAT16/FAT32/exFAT/NTFS

Кодеци за репродукција преку USB

 • MPEG1:MPEG1/MPEG2PS:MPEG2/MPEG2TS(HDV,AVCHD):MPEG2,AVC/MP4(XAVC S):AVC,MPEG4,HEVC/AVI:Xvid,MotionJpeg/ASF(WMV):VC1/MOV:AVC,MPEG4,MotionJpeg/MKV:Xvid,AVC,MPEG4,VP8.HEVC/WEBM:VP8/3GPP:MPEG4,AVC/MP3/ASF(WMA)/LPCM/WAV/MP4AAC/FLAC/JPEG;WEBM:VP9/AC4/ogg/AAC/ARW(само „Screen nail“)

Вид на екран

 • LCD екран

Резолуција на екранот (Х x В, точки)

 • 7680x4320

Агол на гледање (X-Wide Angle)

 • Да

Вид на задно осветлување

 • Директно (Full Array LED)

Вид на затемнување на задното осветлување

 • Local Dimming

Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)

 • Да (HDR10, HLG, Dolby Vision)

Процесор за слика

 • Процесор за слика X1™ Ultimate

Подобрување на острината

 • 8K X-Reality™ PRO
 • Dual database processing
 • Object-based Super Resolution

Подобрување на боите

 • Super bit mapping™ HDR
 • TRILUMINOS™ екран
 • Прецизно мапирање на бои
 • Технологија Live Colour™

Подобрување на контрастот

 • 8K X-tended Dynamic Range™ PRO
 • Object-based HDR remaster
 • Подобрување на динамичкиот контраст

Подобрување на движењата (стандардни Hz)

 • X-Motion Clarity, автоматски режим

Поддршка за видео сигнали

 • HDMI™-сигнал: 7680x4320p(24,25,30,50,60 Hz), 4096x2160p(24,50,60 Hz), 3840x2160p(24,25,30,50,60,100,120 Hz), 1080p(30,50,60,100,120 Hz), 1080/24p, 1080i(50,60 Hz), 720p(30,50,60 Hz), 720/24p, 576p, 480p

Режими на слика

 • Живописно, стандардно, кино, игри, графика, фотографии, прилагодено, Dolby Vision Bright, Dolby Vision Dark, калибриран режим на Netflix

СЕНЗОР

 • Лесен

NETFLIX CALIBRATED MODE

 • Да

Излезна моќност на звукот

 • 12,5 W + 12,5 W + 12,5 W + 12,5 W + 5 W + 5 W

Вид на звучникот

 • Acoustic Multi-Audio; високотонец во рамката

Конфигурација на звучници

 • Среднотонец x 2, сабвуфер x 2, високотонец x 2

Поддршка за Dolby формат на звук

 • Dolby™ Audio, Dolby™ Atmos

Поддршка за DTS формат на звук

 • DTS дигитален опкружувачки звук

ACOUSTIC AUTO CALIBRATION

 • Да

ЗУМИРАЊЕ НА ГЛАС

 • Зумирање на глас

FM радио

 • Не

Обработка на звукот

 • Не

Симулиран опкружувачки звук

 • S-Force преден опкружувачки звук

Режими на звук

 • Стандардно, дијалог, кино, музика, спорт, Dolby Audio

ACOUSTIC CENTER SYNC

 • Да

Оперативен систем

 • Android™

Вграден мемориски простор (GB)

 • 16GB

Јазик на екранот

 • АФРИКАНС,AMH,АРАПСКИ,АСАМСКИ,AZE,BEL,БУГАРСКИ,БЕНГАЛСКИ,БОСАНСКИ,КАТАЛОНСКИ,ЧЕШКИ,ДАНСКИ,DEU,ГРЧКИ,АНГЛИСКИ,ШПАНСКИ,ЕСТОНСКИ,BAQ,PER,ФИНСКИ,ФРАНЦУСКИ,GLG,ГУЏАРАТСКИ,ХИНДИ,ХРВАТСКИ,УНГАРСКИ,ИНДОНЕЗИСКИ,ISL,ИТАЛИЈАНСКИ,ХЕБРЕЈСКИ,ЈАПОНСКИ,КАЗАШКИ,КАНАДСКИ,KOR,KIR,LAO,ЛИТВАНСКИ,ЛАТВИСКИ,МАКЕДОНСКИ,МАЛАЈАЛСКИ,MON,МАРАТХИ,MAY,BUR,NOB,NEP,NLD,ОРИЈА,ПЕНЏАПСКИ,ПОЛСКИ,ПОРТУГАЛСКИ,РОМАНСКИ,РУСКИ,SOL,СЛОВЕНСКИ,ALB,СРПСКИ,ШВЕДСКИ;СВАХИЛСКИ,ТАМИЛСКИ,ТЕЛУГУ,ТАЈЛАНДСКИ,TGL,ТУРСКИ,УКРАИНСКИ,URD,UZB,ВИЕТНАМСКИ,ЕДНОСТАВЕН КИНЕСКИ,ТРАДИЦИОНАЛЕН КИНЕСКИ,ЗУЛУ

Јазик за внесување текст

 • АРАПСКИ / БУГАРСКИ / КАТАЛОНСКИ / ХРВАТСКИ / ЧЕШКИ / ДАНСКИ / ХОЛАНДСКИ / АНГЛИСКИ / ЕСТОНСКИ / ФИНСКИ / ФРАНЦУСКИ / ГЕРМАНСКИ / ГРЧКИ / ЕВРЕЈСКИ / ИНДОНЕЗИСКИ / ИТАЛИЈАНСКИ / ЈАПОНСКИ / НОРВЕШКИ / ПЕРСИСКИ / ПОЛСКИ / ПОРТУГАЛСКИ / РОМАНСКИ / РУСКИ / СЛОВАЧКИ / СЛОВЕНСКИ / ШПАНСКИ / ШВЕДСКИ / ТАИ / ТУРСКИ / УКРАИНСКИ / ВИЕТНАМСКИ

Гласовно пребарување

 • (Гласовно пребарување)Да/(вграден микрофон)Да

Електронски програмски водич (EPG)

 • Да

Internet Browser

 • Vewd

Продавница за апликации

 • Да (Google Play Store)

Тајмер за вклучување/исклучување

 • Да

Тајмер за заспивање

 • Да

Телетекст

 • Да

Автоматска калибрација со CalMAN®

 • Да

Придружен текст (аналоген/дигитален)

 • (Аналоген) Не
 • (дигитален)Превод

Ознака за енергетско ниво 

 • [Тековно] Ознака C / [Ново] ∅

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

 • 189 см

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 75" (74,5")

Потрошувачка на енергија (при работа)

 • 361 W

ГОДИШНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА*

 • [Тековно] 501 kWh/годишно / [Ново] ∅

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)

 • 0,50W

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци

 • 2,00 W(Wi-Fi) / 2,00 W(LAN) / 0,50 W(CEC)

СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ

 • [Тековно] 80% / [Ново] ∅

Присуство на олово 

 • Да

Количество жива (мг)

 • 0,0 mg

Потрошувачка на енергија (режим на работа) за Energy Star 

 • -

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност) за Energy Star 

 • -

Усогласеност со Energy Star® 

 • -

Енергетски потреби (напон/фреквенција)

 • 50Hz
 • AC 220-240V

Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување

 • Да

Контрола на динамично задно осветл. 

 • Да

ДИЗАЈН НА РАМКАТА

 • Алуминиумска рамка

БОЈА НА РАМКАТА

 • Темно сребрена

Дизајн на држачот

 • Врвен и тенок држач

БОЈА НА ДРЖАЧОТ

 • Темен хром

ПОЛОЖБА НА ДРЖАЧОТ

 • Поставување на 2 начини(тесна положба)

ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ

 • Врвен далечински управувач со задно осветлување

Број на приемници (антенски/кабелски)

 • 2(дигитални)/1(аналоген)

Број на приемници (сателитски)

 • 2

ТВ систем (аналоген)

 • B/G, D/K, I

Покриеност на канали од приемникот (аналогни)

 • 45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална антенска телевизија)

 • DVB-T/T2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)

 • VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)

 • DVB-C

Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)

 • VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)

 • DVB-S/S2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)

 • IF фреквенција 950-2150MHz

CI+

 • Да

Читач на екран

 • Да

Аудио опис

 • Да

Придружен текст

 • Поднаслов

Зголемување на текстот

 • Да

Кратенка за пристапност

 • Да

Гласовно пребарување

 • Да

Дополнителна галантерија

 • Носач за монтирање на ѕид (SU-WL450(ограничен пристап до приклучоците))Во зависност од изборот на земјата
215 см (85")
KD-85ZH8
215 см (85") 
KD-85ZH8

Што има во пакетот

 • AC кабел за напојување
 • Batteries
 • Водич за брзо поставување
 • Далечински управувач со гласовна контрола
 • Држач за на маса
 • Упатство за употреба

Година на моделот

 • 2020

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 85" (84,6")

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

 • 215 см

Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 190,4 x 110,9 x 8,4 см

Димензии на телевизорот со држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 192,0 x 111,7 x 42,8 см

Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)

 • Прибл. 202,0 x 124,1 x 25,8 см

Ширина на држачот

 • Прибл. 192,0 см

VESA® поставеност на отворите (Ш x В)

 • 40,0x40,0 см

Тежина на телевизорот без држач

 • Прибл. 65,6 кг

Тежина на телевизорот со држач

 • Прибл. 67,8 кг

Тежина на картонското пакување (бруто)

 • Прибл. 81 кг

Wi-Fi® стандарди

 • Сертификат за Wi-Fi® 802.11a/b/g/n/ac

Влезови за етернет

 • 1 (долен)

Поддршка за Bluetooth® профили

 • Верзија 4.2; HID (поврзување глувче/тастатура)/HOGP (поврзување уреди со мала потрошувачка на енергија)/SPP(профил за сериска порта)/A2DP (стерео звук) /AVRCP (AV-далечински управувач)

CHROMECAST BUILT-IN

 • Да

APPLE AIRPLAY

 • Да

APPLE HOMEKIT

 • Да

Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска

 • 1 (долен)

Влез(ови) за IF (сателитска)

 • 2(долу)

Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)

 • Не

Композитен видео влез(ови)

 • 1 (страничен)

RS-232C влез(ови)

 • Не

Вкупно HDMI влезови

 • 4 (1 страничен, 3 долу)

HDCP

 • HDCP2.3(за HDMI™1/2/3/4)

HDMI-CEC

 • Да

Карактеристиките се наведени во HDMI2.1

 • 4K120/8K60/eARC

HDMI повратен аудио канал (ARC)

 • Да (eARC/ARC)

Дигитален аудио излез(и)

 • 1 (долен)

Излез(и) за слушалки

 • 1 (страничен)

Аудио излез(и)

 • -

Излез(и) за сабвуфер

 • -

USB приклучоци

 • 2 (странични)/1 (долу)

Снимање на USB HDD

 • Да

Поддршка за формати на USB уреди

 • FAT16/FAT32/exFAT/NTFS

Кодеци за репродукција преку USB

 • MPEG1:MPEG1/MPEG2PS:MPEG2/MPEG2TS(HDV,AVCHD):MPEG2,AVC/MP4(XAVC S):AVC,MPEG4,HEVC/AVI:Xvid,MotionJpeg/ASF(WMV):VC1/MOV:AVC,MPEG4,MotionJpeg/MKV:Xvid,AVC,MPEG4,VP8.HEVC/WEBM:VP8/3GPP:MPEG4,AVC/MP3/ASF(WMA)/LPCM/WAV/MP4AAC/FLAC/JPEG;WEBM:VP9/AC4/ogg/AAC/ARW(само „Screen nail“)

Вид на екран

 • LCD екран

Резолуција на екранот (Х x В, точки)

 • 7680x4320

Агол на гледање (X-Wide Angle)

 • Да

Вид на задно осветлување

 • Директно (Full Array LED)

Вид на затемнување на задното осветлување

 • Local Dimming

Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)

 • Да (HDR10, HLG, Dolby Vision)

Процесор за слика

 • Процесор за слика X1™ Ultimate

Подобрување на острината

 • 8K X-Reality™ PRO
 • Dual database processing
 • Object-based Super Resolution

Подобрување на боите

 • Super bit mapping™ HDR
 • TRILUMINOS™ екран
 • Прецизно мапирање на бои
 • Технологија Live Colour™

Подобрување на контрастот

 • 8K X-tended Dynamic Range™ PRO
 • Object-based HDR remaster
 • Подобрување на динамичкиот контраст

Подобрување на движењата (стандардни Hz)

 • X-Motion Clarity, автоматски режим

Поддршка за видео сигнали

 • HDMI™-сигнал: 7680x4320p(24,25,30,50,60 Hz), 4096x2160p(24,50,60 Hz), 3840x2160p(24,25,30,50,60,100,120 Hz), 1080p(30,50,60,100,120 Hz), 1080/24p, 1080i(50,60 Hz), 720p(30,50,60 Hz), 720/24p, 576p, 480p

Режими на слика

 • Живописно, стандардно, кино, игри, графика, фотографии, прилагодено, Dolby Vision Bright, Dolby Vision Dark, калибриран режим на Netflix

СЕНЗОР

 • Лесен

NETFLIX CALIBRATED MODE

 • Да

Излезна моќност на звукот

 • 12,5 W + 12,5 W + 12,5 W + 12,5 W + 5 W + 5 W

Вид на звучникот

 • Acoustic Multi-Audio; високотонец во рамката

Конфигурација на звучници

 • Среднотонец x 2, сабвуфер x 2, високотонец x 2

Поддршка за Dolby формат на звук

 • Dolby™ Audio, Dolby™ Atmos

Поддршка за DTS формат на звук

 • DTS дигитален опкружувачки звук

ACOUSTIC AUTO CALIBRATION

 • Да

ЗУМИРАЊЕ НА ГЛАС

 • Зумирање на глас

FM радио

 • Не

Обработка на звукот

 • Не

Симулиран опкружувачки звук

 • S-Force преден опкружувачки звук

Режими на звук

 • Стандардно, дијалог, кино, музика, спорт, Dolby Audio

ACOUSTIC CENTER SYNC

 • Да

Оперативен систем

 • Android™

Вграден мемориски простор (GB)

 • 16GB

Јазик на екранот

 • АФРИКАНС,AMH,АРАПСКИ,АСАМСКИ,AZE,BEL,БУГАРСКИ,БЕНГАЛСКИ,БОСАНСКИ,КАТАЛОНСКИ,ЧЕШКИ,ДАНСКИ,DEU,ГРЧКИ,АНГЛИСКИ,ШПАНСКИ,ЕСТОНСКИ,BAQ,PER,ФИНСКИ,ФРАНЦУСКИ,GLG,ГУЏАРАТСКИ,ХИНДИ,ХРВАТСКИ,УНГАРСКИ,ИНДОНЕЗИСКИ,ISL,ИТАЛИЈАНСКИ,ХЕБРЕЈСКИ,ЈАПОНСКИ,КАЗАШКИ,КАНАДСКИ,KOR,KIR,LAO,ЛИТВАНСКИ,ЛАТВИСКИ,МАКЕДОНСКИ,МАЛАЈАЛСКИ,MON,МАРАТХИ,MAY,BUR,NOB,NEP,NLD,ОРИЈА,ПЕНЏАПСКИ,ПОЛСКИ,ПОРТУГАЛСКИ,РОМАНСКИ,РУСКИ,SOL,СЛОВЕНСКИ,ALB,СРПСКИ,ШВЕДСКИ;СВАХИЛСКИ,ТАМИЛСКИ,ТЕЛУГУ,ТАЈЛАНДСКИ,TGL,ТУРСКИ,УКРАИНСКИ,URD,UZB,ВИЕТНАМСКИ,ЕДНОСТАВЕН КИНЕСКИ,ТРАДИЦИОНАЛЕН КИНЕСКИ,ЗУЛУ

Јазик за внесување текст

 • АРАПСКИ / БУГАРСКИ / КАТАЛОНСКИ / ХРВАТСКИ / ЧЕШКИ / ДАНСКИ / ХОЛАНДСКИ / АНГЛИСКИ / ЕСТОНСКИ / ФИНСКИ / ФРАНЦУСКИ / ГЕРМАНСКИ / ГРЧКИ / ЕВРЕЈСКИ / ИНДОНЕЗИСКИ / ИТАЛИЈАНСКИ / ЈАПОНСКИ / НОРВЕШКИ / ПЕРСИСКИ / ПОЛСКИ / ПОРТУГАЛСКИ / РОМАНСКИ / РУСКИ / СЛОВАЧКИ / СЛОВЕНСКИ / ШПАНСКИ / ШВЕДСКИ / ТАИ / ТУРСКИ / УКРАИНСКИ / ВИЕТНАМСКИ

Гласовно пребарување

 • (Гласовно пребарување)Да/(вграден микрофон)Да

Електронски програмски водич (EPG)

 • Да

Internet Browser

 • Vewd

Продавница за апликации

 • Да (Google Play Store)

Тајмер за вклучување/исклучување

 • Да

Тајмер за заспивање

 • Да

Телетекст

 • Да

Автоматска калибрација со CalMAN®

 • Да

Придружен текст (аналоген/дигитален)

 • (Аналоген) Не
 • (дигитален)Превод

Ознака за енергетско ниво 

 • [Тековно] Ознака C / [Ново] ∅

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

 • 215 см

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 85" (84,6")

Потрошувачка на енергија (при работа)

 • 487 W

ГОДИШНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА*

 • [Тековно] 675 kWh/годишно / [Ново] ∅

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)

 • 0,50W

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци

 • 2,00 W(Wi-Fi) / 2,00 W(LAN) / 0,50 W(CEC)

СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ

 • [Тековно] 74% / [Ново] ∅

Присуство на олово 

 • Да

Количество жива (мг)

 • 0,0 mg

Потрошувачка на енергија (режим на работа) за Energy Star 

 • -

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност) за Energy Star 

 • -

Усогласеност со Energy Star® 

 • -

Енергетски потреби (напон/фреквенција)

 • 50Hz
 • AC 220-240V

Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување

 • Да

Контрола на динамично задно осветл. 

 • Да

ДИЗАЈН НА РАМКАТА

 • Алуминиумска рамка

БОЈА НА РАМКАТА

 • Темно сребрена

Дизајн на држачот

 • Врвен и тенок држач

БОЈА НА ДРЖАЧОТ

 • Темен хром

ПОЛОЖБА НА ДРЖАЧОТ

 • Поставување на 2 начини(тесна положба)

ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ

 • Врвен далечински управувач со задно осветлување

Број на приемници (антенски/кабелски)

 • 2(дигитални)/1(аналоген)

Број на приемници (сателитски)

 • 2

ТВ систем (аналоген)

 • B/G, D/K, I

Покриеност на канали од приемникот (аналогни)

 • 45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална антенска телевизија)

 • DVB-T/T2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)

 • VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)

 • DVB-C

Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)

 • VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)

 • DVB-S/S2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)

 • IF фреквенција 950-2150MHz

CI+

 • Да

Читач на екран

 • Да

Аудио опис

 • Да

Придружен текст

 • Поднаслов

Зголемување на текстот

 • Да

Кратенка за пристапност

 • Да

Гласовно пребарување

 • Да

Дополнителна галантерија

 • Носач за монтирање на ѕид (SU-WL450(ограничен пристап до приклучоците))Во зависност од изборот на земјата

Функции

8K X-Reality PRO

Неверојатна резолуција без разлика што гледате

Сите содржини може да се подобрат до реалистичната 8K-резолуција со уникатните функции од Sony. Нашиот X1™ Ultimate, кој е двојно побрз од X1™ Extreme, прецизно ги анализира и обработува податоците за да создаде 8K-слики со четирипати поголема резолуција од 4K и да ги збогати сцените со длабочина, текстура и детали. Дури и сликите снимени во 4K и 2K се подобруваат приближно до 8K со помош на 8K X-Reality™ PRO што користи уникатна 8K-база на податоци. Потоа резолуцијата на сите предмети се оптимизира со Object-based Super Resolution за да се добијат приближно реални текстури. 

Full Array LED и X-tended Dynamic Range PRO

Добијте прецизно контролиран и реален контраст

Генерирањето светлина на 8K-екран е тешко поради малата стапка на пренос. Овој 8K-телевизор прецизно го балансира приказот на светлина низ целиот екран за да ги збогати сцените со исклучителен контраст. Со независно активирање на зоните со LED-светилки, Full Array LED нуди пореалистичен контраст преку осветлување на светлите делови и затемнување на темните делови. 8K X-tended Dynamic Range™ PRO го подобрува контрастот уште повеќе со прилагодување на светлината на светлите тонови со отсјај и длабоките црни тонови во сенките.

TRILUMINOS

Прикажува поширока и попрецизна палета на бои

Со проширување на палетата на бои, TRILUMINOS и нашите процесори X1 создаваат повеќе бои од стандардните телевизори. Тој ги анализира и обработува податоците во сите слики за да ги направи боите поприродни и попрецизни со цел сликите да изгледаат пореални.

X-Wide Angle

Прекрасни бои од сите страни

Страничното гледање телевизија нуди подеднакво задоволство како и централното гледање. Оригиналниот оптички дизајн X-Wide Angle-панел од Sony за контрола на светлината на задното осветлување овозможува приказ на реални бои, без разлика од каде гледате.

X-Motion Clarity

Динамичките сцени се светли и јасни

На некои екрани, во спортските сцени и сцените со брзи движења може да се појави заматување. Нашата најнова технологија X-Motion Clarity™ овозможува сè да биде јасно, светло и остро. Секое „трепкање“ се контролира посебно и неговото времетраење се оптимизира, а светлината се зголемува по потреба - за да не пропуштите ништо.

Super Bit Mapping HDR

Super Bit Mapping HDR

Ви нудиме илјадници тонови, нијанси и градации на светлина во зајдисонцата. Super Bit Mapping HDR ќе ви ги прикаже сите. Тој создава јасна и природна слика со 8K квалитет во реално време, без „појава на ленти“ како кај другите телевизори.

Слики со најдобар квалитет

Object-based HDR remaster

Со HDR преработка на предметите, боите на предметите на екранот се анализираат и нивниот контраст се прилагодува, за разлика од повеќето телевизори кај кои контрастот се прилагодува само по една црно-бела крива за контраст. Бидејќи предметите се преработуваат посебно, овој телевизор прикажува поголема длабочина, текстури и пореални слики.

Dual database processing

Dual database processing

Едната база на податоци се користи за чистење на сликата и намалување на шумот на екранот. Втората се користи за зголемување на резолуцијата и зголемување на острината. Овие две бази на податоци за подобрување на сликата работат заедно за динамичко подобрување на точките во реално време. Двете бази на податоци имаат десетици илјади референтни слики, собрани од филмовите и содржините што ги создаваме за телевизија во изминатите години.

Acoustic Multi-Audio

Слушајте звук од соодветното место на екранот

Звукот кај стандардните телевизори со звучник поставен под екранот најчесто не е синхронизиран со сликата. Acoustic Multi-Audio™ користи вибрирачки високотонец во рамката што овозможува звукот да ги следи случувањата и да создаде прекрасно доживување. Независните засилувачи се контролираат посебно за прецизно позиционирање на звукот на овој звучник во опсегот на високи тонови, подобрувајќи го звучниот притисок и стабилноста за поголема реалистичност.

Режим за централен звучник на телевизорот

Режим за централен звучник на телевизорот: Централен уред за прекрасен звук

Користете го вашиот телевизор BRAVIA како централен звучник и слушајте дијалози, вокали и инструменти со исклучителна јасност. Треба само да го поврзете вашиот систем за домашно кино за да уживате во прекрасно доживување како во кино.

S-Force Front Surround

Добијте повеќедимензионален звук со S-Force Front Surround

Слушајте го звукот како да се репродуцира од повеќе звучници за опкружувачки звук. S-Force Front Surround може виртуелно да создаде систем од повеќе звучници за опкружувачки звук во вашиот телевизор за да уживате во повозбудлив и подобар звук.

Зумирање на глас

Слушајте јасни гласови

Функцијата за зумирање на глас ви овозможува да слушате јасни дијалози без да ја зголемувате јачината на звукот - идеално за вести и документарни филмови.

Вграден сабвуфер

Засилете ја вашата музика

Благодарение на сабвуферот што е вграден на задната страна на телевизорот, ќе слушате подинамичен звук со моќен бас - идеален за акциони филмови и музика.

Технологија за амбиентално оптимизирање

Одлични слики и звук, независно од опкружувањето

Опуштете се и уживајте во најдоброто можно доживување при гледањето. Уникатната технологија на Sony за амбиентално оптимизирање автоматски ги прилагодува сликата и звукот според вашето опкружување.

Дизајн во вид на плоча

Дизајн во вид на плоча

Нашиот тенок и едноставен дизајн во вид на плоча ќе ви го задржи вниманието на екранот и хармонично ќе се вклопи во секое опкружување.

Тенка рамка

Тенка рамка 

Вашето внимание ќе се насочи кон сликата, а не телевизорот. 

Држач без шум

Дискретен држач, две положби 

Нашиот дискретен држач ќе стои дискретно на полицата и нема да го наруши вашето доживување при гледањето. Со опцијата за широко и тесно поставување може да го користите на големи и мали полици. 

Организирање на каблите

Минимален неред од кабли

Држачите за кабли уредно ги кријат каблите, при што телевизорот изгледа уредно од сите страни.

Напредна гласовна контрола

Говорот е забавен начин за истражување нови светови

Пронајдете ја сета забава за која сте сонувале - само изговорете и добијте ја веднаш. Овој паметен телевизор со Android и напредна гласовна контрола може веднаш да ви прикаже филмови и серии преку апликации или емитувања.

Ненадминат избор на апликации

Повеќе од 5000 апликации, повеќе од сите други паметни телевизори

Android TV од Sony нуди ненадминат број на апликации. Изберете ги оние што ќе ви го направат животот позабавен.

Нема повеќе чекање за апликациите

Нема повеќе чекање

Апликациите се активираат брзо и нема чекање кога менувате апликации - Netflix се активира 3x побрзо од порано.

Препорачано од Netflix

Netflix ги препорачува телевизорите со Android TV

Netflix ви нуди едноставен начин за препознавање телевизори со подобри перформанси, полесен пристап до апликации и нови функции. Со Netflix Recommended TV ќе уживате во популарни серии и филмови користејќи наменско копче и гласовна контрола.

Поврзување со Alexa

Поврзување со Alexa

Поврзете ги вашите уреди што ја поддржуваат Alexa за беспрекорно контролирање на телевизорот од Sony без користење на рацете. Со Alexa може да го вклучувате телевизорот, да менувате канали, да ја контролирате јачината на звукот и многу повеќе.

Може да се користи со Google Assistant

Може да се користи со Google Home

Поврзете се со Google Home за беспрекорна контрола на телевизорот од Sony без користење на рацете. Со Google Home може да пронајдете и да проследувате омилени видеозаписи кон вашиот телевизор од Sony, без да мрднете со прст.

Apple AirPlay и Apple HomeKit

Може да се користи со Apple AirPlay / Apple HomeKit

Со Apple AirPlay може да проследувате видеоснимки и звук кон вашиот телевизор директно од вашиот iPhone, iPad или Mac. Гледајте филмови и серии од апликацијата Apple TV, од омилените апликации, па дури и од Safari. Споделувајте фотографии со сите во просторијата.

Chromecast

Испраќајте содржини на поголем и подобар екран со Chromecast

Chromecast ви овозможува да ги проследувате омилените видеоснимки, игри и апликации од мобилниот уред кон телевизорот со максимален квалитет. Сè што е потребно за да ги зголемите саканите содржини е еден допир на копчето за префрлување на екранот од уредот со Android или iOS. Проследувајте содржини, а потоа продолжете да пребарувате преку телефонот или таблет-уредот.

Далечински управувач со врвен дизајн

Прекрасен дизајн

Нашиот далечински управувач со врвен дизајн од брусен алуминиум и текстура со линии нуди добро чувство при држењето и се хармонизира со вашата дневна соба. Контролирајте го телевизорот дури и ако има пречки до него преку Bluetooth®-врска и користете различни копчиња за лесно управување со главните функции.

Smart remote

Едноставна контрола со паметен далечински управувач

Приклучете set top box-приемници и други уреди преку HDMI во телевизорот и контролирајте ги сите преку еден паметен далечински управувач. Потенок и позаоблен дизајн со вграден микрофон за гласовна контрола и подобрен распоред на копчиња за навистина едноставно користење.

Далечински управувач со задно осветлување

Осветлениот далечински управувач е видлив во темнина 

Земете го далечинскиот управувач со вградено задно осветлување за да менувате канали и јачина на звукот кога гледате телевизија во темнина.

Google Play

Google Play™: цел свет на содржини и апликации

Откријте филмови и серии, игри и многу повеќе во Google Play™. Уживајте во огромен избор на апликации, чиј број сè повеќе се зголемува, на потполно поинаков начин на вашиот телевизор. 

Чиста фаза

Clear Phase за рамномерни и балансирани фреквенции

BRAVIA™ користи моќен компјутерски модел за анализа и компензација на неправилностите во одзивот на звучникот. Тоа се врши преку „семплирање“ на фреквенцијата на звучникот со поголема прецизност. Информациите се враќаат назад за да ги поништат ненадејните зголемувања или намалувања во стандардниот одзив на звучникот – резултирајќи со чист и природен звук и рамномерна репродукција на сите фреквенции.

Bluetooth®

Поврзување преку Bluetooth®

Поврзете уреди компатибилни со BLUETOOTH® со вашиот телевизор за едноставна и безжична забава. Впарете ги вашите слушалки што поддржуваат Bluetooth® со BRAVIA и уживајте во серии и музика на омиленото место - без пречки или прекини.

Netflix Calibrated Mode

Врвен квалитет со Netflix Calibrated Mode

Овој режим е специјално дизајниран за гледање оригинални содржини од Netflix и репродукција на слики на телевизорот со ист квалитет како во филмско студио. Со Netflix Calibrated Mode се зачувува вистинската замисла и намера на режисерот.

Dolby Vision и Dolby Atmos

Уживајте во возбудата што ја нуди киното

Забавувајте се како во кино кога сте во домот. Dolby Vision™ внесува живописни бои и реалистичност во сцените за подобро доживување при гледањето, а Dolby Atmos™ ја исполнува просторијата со прекрасен опкружувачки звук.

„CalMAN Ready“

Зачувување на страста од креаторите на содржини

За обработка на варијантите на боите од процесот на производство, овој телевизор поддржува употреба на софтверот Calman за автоматска калибрација со високи перформанси од Portrait Displays. На тој начин добивате врвно ниво на калибрација и можност за детални прилагодувања што едноставно не се можни преку стандардните поставки на сликата. Тој овозможува реалистична репродукција на бои што соодветствуваат на оригиналниот сигнал, а можат да се приспособат дури и при најмали промени на боите. Овој телевизор го поддржува софтверот Calman и им овозможува на корисниците да ги искористат придобивките од овој софтвер што го користат креаторите на видеосодржини за обработка по снимањето и работни процеси за контрола на квалитетот, што дополнително ја докажува нашата посветеност за создавање слики со прецизна калибрација на бои од професионална класа во домовите.