СИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ

ZF9| MASTER Series | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

ZF9 Series
Слика од ZF9| MASTER Series | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

164 см (65")|189 cm (75”)

AЕнергетска ознака и информации за производ

2mодели

Најдобри карактеристики
Full Array LED

ПОВЕЌЕ LED-СВЕТИЛКИ, ПОВЕЌЕ СВЕТЛИНА, ПОВЕЌЕ КОНТРАСТ

(1) Стандардно осветлување EDGE LED. (2) Full Array LED. Симулирани слики.

Телевизорите со технологијата Full Array LED се осветлени со повеќе LED-светилки поставени директно зад екранот, за разлика од стандардните телевизори со технологијата Edge LED. Ваквата технологија, заедно со технологијата за прецизно локално затемнување на Sony, овозможува независно затемнување или осветлување на различни групи на LED-светилки кај телевизорот за да добиете попрецизен контраст и доживување како во кино.

Беспрекорна реалистичност 

Процесорот за слика X1™ Ultimate, со ненадмината моќ за обработка, открива стотици различни предмети на екранот и интелигентно ги подобрува светлината, деталите и боите за да можат сите содржини да изгледаат остри, светли и неверојатно реалистични.

Живописни нијанси на бои од секој агол на гледање

Гледајте живописни и реални бои, дури и странично, на овој телевизор со широк агол. Нашата технологија X-Wide Angle ви овозможува да уживате во реалните нијанси и тонови на TRILUMINOS-екранот од сите агли.

Откривање на деталите преку врвен контраст

Уживајте во убави ноќни снимки исполнети со прекрасни бели и длабоки црни тонови. Одликувајќи се со дванаесет пати поголем контраст од стандардните LED-телевизори, овој 4K Ultra HD-телевизор со X-tended Dynamic Range™ PRO ги прави темните сцени потемни, а светлите сцени посветли.

Сите движења се неверојатно остри

Нашата технологија X-Motion Clarity™ овозможува јасни и остри динамички движења. Подвижните слики се контролираат прецизно за да се минимизира заматувањето. Дури и во сцените со брзи движења, сликите остануваат реални и немаат загуби во светлината.

Телевизор со звучник во вид на лента ZF9
Добијте звук како во кино со звучник во вид на лента

Впарете го телевизорот со овој звучник во вид на лента и уживајте во звук како во кино. Dolby Vision™ внесува живописни бои во сцените за пореално доживување при гледањето, а Dolby Atmos™ ја исполнува просторијата со прекрасен опкружувачки звук.

Говорот е забавен начин за истражување нови светови

Пронајдете ја сета забава за која сте сонувале - само изговорете и добијте ја веднаш. Овој паметен телевизор со Android™ се одликува со напредна гласовна контрола и може веднаш да ви прикаже филмови и серии преку апликации или емитувања.

Android TV™
Може да се користи со Apple AirPlay / Apple HomeKit

Со Apple AirPlay може да проследувате видеоснимки и звук кон телевизорот од вашиот iPhone, iPad или Mac. Гледајте филмови и серии од апликацијата Apple TV, омилените апликации, па дури и од Safari. Споделувајте фотографии со сите во просторијата.

Дизајниран за да ви го задржи вниманието во сликата

Нема пречки, само прекрасни слики. Тенката алуминиумска рамка со врвен дизајн ќе ви го насочи вниманието кон екранот, а каблите ќе бидат вешто скриени на задната и предната страна.

Повлекување
Netflix ги препорачува нашите 4K телевизори со Android

Netflix ви нуди едноставен начин да препознавате телевизори со подобри перформанси, полесен пристап до апликации и нови функции. Со Netflix Recommended TV ќе уживате во популарни серии и филмови со наменско копче и гласовна контрола.

Netflix Recommended TV
Видеоснимки од типот „на кој начин“
Видеоснимки од типот „на кој начин“ за телевизори

Дали имате прашања за поставувањето и користењето на вашиот телевизор? Или, пак, како да го поврзете со друга опрема? Нашите видео водичи ќе ви објаснат сè чекор по чекор.

Спецификации и функции

Надминете ги границите на брилијантност со неверојатно реалните слики на овој 4K HDR-телевизор. Технологијата на MASTER Series ги подобрува деталите за сцените да изгледаат уште пореалистични.
  • Достапни во големина од 164 см (65"), 189 cm (75”)

  • Висок динамички опсег 4K

  • Процесор за слика X1™ Ultimate

  • X-Wide Angle

  • Android TV™

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот