Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

XH95

Одличен контраст и звук - најдобар 4K LCD-екран

Подобрениот контраст и дизајнот со тенка рамка овозможуваат прекрасно гледање од сите агли. Прецизно усогласените слики и звук ви овозможуваат да ги слушате звуците од точното место на екранот.

СИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ

XH95 | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

XH9505 Series
Слика од XH95 | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

123 см (49'')|139 см (55")|164 см (65")|189 cm (75”)|215 см (85")

BЕнергетска ознака и информации за производ

5mодели

3 најдобри функции
Подлабоки црни тонови и повеќе светлина од сите агли
Подлабоки црни тонови и повеќе светлина од сите агли 

Истиот моќен процесор, што го користиме за нашите 8K-телевизори, ги анализира податоците за да ги подобри боите, контрастот и острината. Откријте повеќе детали во сенките со телевизор со Full Array LED-екран и добијте пореални слики од секој агол со помалку заматување.

X-Wide Angle е достапен кај модели од 55" и повеќе.

Музички концерт што прикажува хармонија од звук и слика
Звук и слика во хармонија - дискретно вграден високотонец

Високотонците за позиционирање на звукот ја оптимизираат локацијата на звукот на екранот за да слушате прецизно контролиран и висококвалитетен звук од соодветното место на сцената.

Acoustic Multi-Audio е достапен кај модели од 55" и повеќе. X-balanced speaker е достапен кај телевизори со големина на екран од 55" и 75".

Минималистички дизајн во вид на плоча
Рамна површина, без пречки

Тенкиот и рамен дизајн со дискретен држач и тенка рамка ви овозможува да се фокусирате на тоа што е важно - сликата.

ДРУГИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Побрз пристап до забавата што ја сакате
Подлабоки црни тонови и повеќе светлина од сите агли 

Истиот процесор, што го вградуваме во 8K-телевизорите, ги анализира податоците за да ги подобри боите, контрастот и острината. Откријте повеќе детали во сенките со Full Array LED-екран и добијте реални слики од секој агол.

Уживајте во прецизноста на реалниот контраст

Откријте колку реални можат да бидат сликите кога ќе ги истакнете ситните детали. Со независно активирање на зоните со LED-светилки, Full Array LED нуди пореалистичен контраст преку осветлување на светлите делови и затемнување на темните делови. X-tended Dynamic Range™ PRO го подобрува контрастот уште повеќе со прилагодување на светлината на светлите тонови со отсјај и длабоките црни тонови во сенките.

LCD-екран со задно осветлување по рабовите
LCD-екран со задно осветлување по рабовите
Екран со стандардно Full Array LED-осветлување
Стандардно Full Array LED-осветлување
Екран со Full Array LED од Sony со X-tended Dynamic Range PRO
Full Array LED од Sony со X-tended Dynamic Range ProЛево: задно осветлување, Десно: екран

Две кануа на езеро на изгрејсонце
Боите и контрастот стануваат пореалистични

Object-based HDR remaster

Со Object-based HDR remaster, боите на предметите на екранот се анализираат и контрастот им се прилагодува, за разлика од други телевизори кај кои контрастот се прилагодува само по една црно-бела крива за контраст. Предметите се преработуваат посебно и телевизорот прикажува поголема длабочина, текстури и пореални слики.

4K X-Reality™ PRO
Врвна резолуција без разлика што гледате

Содржините може да се подобрат до 4K-резолуција со уникатните функции од Sony. X1™ Ultimate, кој е двојно побрз од X1™ Extreme, ги анализира и обработува податоците за да ги подобри 4K-сликите со реални детали и текстури. Дури и сликите снимени во 2K и Full HD се подобруваат приближно до 4K со 4K X-Reality™ PRO што користи 4K-база на податоци. Потоа резолуцијата на сите предмети се оптимизира со Object-based Super Resolution за да се добијат приближно реални текстури.

Прикажува поширока и попрецизна палета на бои

Со проширување на палетата на бои, TRILUMINOS и нашите процесори X1 создаваат повеќе бои од стандардните телевизори. Тој ги анализира и обработува податоците во сите слики за да ги направи боите поприродни и попрецизни со цел сликите да изгледаат пореални.

Балони што ја прикажуваат широката палета на бои со TRILUMINOS
Како X-Wide Angle ги задржува боите кога гледате од страна
Прекрасни бои од сите страни

Страничното гледање телевизија е подеднакво добро како и централното гледање. Панелот X-Wide Angle од Sony за контрола на светлината на задното осветлување овозможува приказ на реални бои, независно од каде гледате. 

Функцијата е достапна кај телевизори од 55" и поголеми.

Како X-Motion Clarity ги осветлува и изострува сцените со брзи движења
Динамичките сцени се светли и јасни

На некои екрани, во спортските сцени и сцените со брзи движења може да се појави заматување. Нашата најнова технологија X-Motion Clarity™ овозможува сè да биде јасно, светло и остро. Секое „трепкање“ се контролира посебно и неговото времетраење се оптимизира, а светлината се зголемува по потреба - за да не пропуштите ништо.

Вратете се назад до најдобрите функции

Звук и слика во хармонија

Високотонците за позиционирање на звукот ја оптимизираат локацијата на звукот на екранот за да слушате прецизно контролиран и висококвалитетен звук од соодветното место на сцената. 

Одлично усогласени слики и звук

Звукот кај стандардните телевизори со звучник поставен под екранот најчесто не е синхронизиран со сликата. Acoustic Multi-Audio™ користи два високотонци за позиционирање на звукот што се поставени на задната страна на телевизорот и овозможуваат звукот да ги следи случувањата и да создаде прекрасно доживување. Независните засилувачи се контролираат посебно за прецизно позиционирање на звукот од звучниците во опсегот на високи тонови, подобрувајќи го звучниот притисок и стабилноста за поголема реалистичност.

Acoustic Multi Audio е достапен кај модели од 55" и повеќе. Контролата на независните засилувачи е можна кај телевизори со големина на екран од 55" и 75".

Слушајте висококвалитетен звук 

Дизајниран да го надополни квалитетот на звукот и тенкиот дизајн на телевизорот со својата уникатна нова форма, нашиот X-balanced speaker ќе ги збогати филмовите и музиката со јасен звук.

Оваа функција е достапна кај телевизорите со големина на екран од 55" до 75".   

Стандарден заоблен звучник
Стандарден заоблен звучник

Квалитетот на звукот е добар, но дизајнот на телевизорот не е тенок

Тенок овален звучник
Тенок овален звучник

Квалитетот на звукот е намален поради тенкиот дизајн на телевизорот

X-balanced Speaker
X-balanced Speaker

Висококвалитетен звук од телевизор со ултра тенок дизајн

Звукот се распространува околу вас со Dolby Atmos®

Опкружете се со звук како да сте дел од случувањата. Со Dolby Atmos, звукот се шири над вас и околу вас за да ги слушате предметите што се движат над вас со поголема реалистичност и да добиете повеќедимензионално доживување.

Добијте повеќедимензионален звук со S-Force Front Surround

Слушајте го звукот како да се репродуцира од повеќе звучници за опкружувачки звук. S-Force Front Surround може виртуелно да создаде систем од повеќе звучници за опкружувачки звук во вашиот телевизор за да уживате во повозбудлив и подобар звук.

S-Force Front Surround создава систем од повеќе звучници за опкружувачки звук
Слушајте јасни гласови опцијата за зумирање на глас
Слушајте јасни гласови

Функцијата за зумирање на глас ви овозможува да слушате јасни дијалози без да ја зголемувате јачината на звукот - идеално за вести и документарни филмови.

Вратете се назад до најдобрите функции

Одлични слики и звук, независно од опкружувањето

Опуштете се и уживајте во најдоброто можно доживување при гледањето. Уникатната технологија на Sony за амбиентално оптимизирање автоматски ги прилагодува сликата и звукот според вашето опкружување.

Светлина прилагодена за вашата соба 

Кај стандардните телевизори светлината не се менува независно од светлината во собата, што резултира со премногу темни или светли слики. Овој телевизор има вграден сензор за осветленост што ја оптимизира светлината на сликата според условите во собата, односно ја зголемува во светли соби и ја намалува во темни соби, за да добиете совршена слика.

Сензор за осветленост ја намалува светлината во темни простории
СВЕТЛИНАТА СЕ НАМАЛУВА ВО ТЕМНА ПРОСТОРИЈА
Сензор за осветленост ја зголемува светлината во светли простории
СВЕТЛИНАТА СЕ ЗГОЛЕМУВА ВО СВЕТЛА ПРОСТОРИЈА
Звук што е скроен за вашата забава

Доживувањето на звукот може да се промени во зависност од опкружувањето во собата. Завесите, на пример, го апсорбираат звукот, а предметите пред телевизорот го попречуваат движењето на звукот, со што се намалува квалитетот на тоа што го слушате. Овој 4K Ultra HD-телевизор ги открива предметите и репродуцира звук што е подобрен и оптимизиран според вашата соба.

Вратете се назад до најдобрите функции

Рамна површина,
без пречки

Тенкиот и рамен дизајн со дискретен држач и тенка рамка ви овозможува да се фокусирате на тоа што е важно - сликата.

Погледнете како нашиот прекрасен дизајн ќе ве задлабочи во забавата
Повлекување
Страничен приказ на телевизорот со екран без рамка
Рамна алуминиумска површина

Вашето внимание ќе се насочи кон сликата, а не телевизорот. 

Слика одблиску од дискретниот држач
Дискретен држач, две положби

Нашиот дискретен држач ќе стои дискретно на полицата и нема да го наруши вашето доживување при гледањето. Со опцијата за широко и тесно поставување може да го користите на големи и мали полици.

Детали за организирањето на каблите
Минимален неред од кабли

Држачите за кабли уредно ги кријат каблите, при што телевизорот изгледа уредно од сите страни.

Вратете се назад до најдобрите функции

Уживајте во попаметна забава

Откријте 400.000+ филмови и серии на едно место. Контролирајте го телевизорот со вашиот глас и гледајте содржини од вашиот паметен телефон на телевизорот.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Уживајте во неограничена забава

Добијте огромен избор на филмови, серии, музика, игри, спорт и многу повеќе со Android TV. Кажете му на вашиот BRAVIA која е вашата омилена забава, а потоа опуштете се и уживајте. А благодарение на Chromecast built-in, ќе можете да користите апликации за мобилни уреди преку телевизорот.

Сè што ви е потребно е вашиот глас
Семејство пребарува забава на Android TV
Говорот е забавен начин за истражување нови светови

Пронајдете ја сета забава за која сте сонувале - само изговорете и добијте ја веднаш. Овој паметен телевизор со Android и напредна гласовна контрола може веднаш да ви прикаже филмови и серии преку апликации или емитувања.

Повеќе апликации од сите други паметни телевизори
Повеќе од 5000 апликации, повеќе од сите други паметни телевизори

Паметниот телевизор со Android од Sony нуди ненадминат број на апликации. Изберете ги оние што ќе ви го направат животот позабавен.

Нема повеќе чекање со моќниот процесор
Нема повеќе чекање

Апликациите се активираат брзо и нема чекање кога менувате апликации - Netflix се активира 3x побрзо од порано.

Лесно поврзување со вашите омилени компатибилни уреди
Зголемете ги омилените содржини од телефонот

Брз и лесен пристап до вашите омилени видеозаписи, фотографии, игри и други содржини од вашите уреди со iOS или Android на голем екран.

Паметен телефон со Android проследува содржини кон телевизор од Sony со Apple AirPlay и Chromecast
Далечински управувач што е лесен за користење

Вратете се назад до најдобрите функции

Уживајте во содржините на правилен начин 

При дигитална компресија на сликите од филмовите за да се пренесат на телевизорот, квалитетот се намалува и доживувањето не е исто како што замислил режисерот. Уникатните функции ќе ви овозможат забава со врвен квалитет во вашиот дом, така како што замислил режисерот.

Netflix Calibrated mode
Врвен квалитет со Netflix Calibrated Mode

Овој режим е специјално дизајниран за гледање оригинални содржини од Netflix и репродукција на слики на телевизорот со ист квалитет како во филмско студио. Со Netflix Calibrated Mode се зачувува вистинската замисла и намера на режисерот.

Уживајте во возбудата што ја нуди киното

Забавувајте се како во кино кога сте во домот. Dolby Vision™ внесува живописни бои и реалистичност во сцените за подобро доживување при гледањето, а Dolby Atmos™ ја исполнува просторијата со прекрасен опкружувачки звук.

Семејство гледа филмови
Лого за CalMAN Ready
Зачувување на страста од креаторите на содржини

Овој телевизор го поддржува софтверот Calman за автоматска калибрација од Portrait Displays. На тој начин добивате врвно ниво на калибрација и можност за детални прилагодувања што не се можни преку стандардните поставки на сликата. Тој овозможува реалистична репродукција на бои и може да се приспособи дури и при најмали промени на боите. Овој телевизор го поддржува софтверот Calman и им овозможува на корисниците да ги искористат придобивките од овој софтвер што го користат креаторите на видеосодржини за обработка по снимањето и работни процеси за контрола на квалитетот, што дополнително ја докажува нашата посветеност за создавање слики со прецизна калибрација на бои од професионална класа во домовите.

Вратете се назад до најдобрите функции

Функција за пристапност
Помошна технологија на Android TV

Нашите телевизори имаат технологија за пристапност за лица со намален вид, слух и подвижност.

Спецификации и функции

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот