XG95

Откријте ги боите на светот

ТЕЛЕВИЗОРИ

XG95 | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

XG9505 Series

Слика од XG95 | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Android TV)

139 см (55")|164 см (65")|189 cm (75”)|215 см (85")

BЕнергетска ознака и информации за производ

3mодели

Најдобри карактеристики

Пореално доживување со реални слики и звук

Погледнете како 4K-сликите со врвни детали и живописни нијанси на бои стануваат реалност со нашата најнова технологија Sound-from-Picture Reality™ за врвен 4K-квалитет. 

Слики и звук во совршена хармонија

Задлабочете се во моментот со реални слики и соодветна акустика. Сликите со врни детали, заедно со нашата технологија Sound-from-Picture Reality™, нудат врвни аудиовизуелни перформанси. 

Беспрекорна реалистичност

Процесорот за слика X1™ Ultimate, со ненадмината моќ за обработка, открива стотици различни предмети на екранот и интелигентно ги подобрува светлината, деталите и боите за да можат сите содржини да изгледаат остри, светли и неверојатно реалистични.

Sound-from-Picture Reality™

Нашиот систем Acoustic Multi-Audio™ ги надополнува звучниците за рефлективен бас со два високотонци за позиционирање на звукот од задната страна на телевизорот за реализација на Sound-from-Picture Reality™. Случувањата и звукот се прецизно усогласени за подобро доживување при гледањето.

Голем екран, динамичко доживување

Овој 4K HDR-телевизор од Sony е дизајниран за неверојатно уживање во слика на голем екран. Со прекрасните слики ќе се чувствувате како дел од случувањата.

 • X-Wide Angle
 • X-Motion Clarity
 • X-tended Dynamic Range™ PRO
 • Калибриран режим на Netflix 
 • Копче за Netflix
 • Бесплатна пробна верзија 
Реално доживување како во кино

Уживајте во возбудата што ја нуди киното

Забавувајте се како во кино кога сте во домот. Dolby Vision™ внесува живописни бои и реалистичност во сцените за подобро доживување при гледањето, а Dolby Atmos™ ја исполнува просторијата со прекрасен опкружувачки звук. 

Брилијантноста на животот прикажана со повеќе бои

Гледајте живописни и реални бои околу вас. TRILUMINOS™-екранот користи поширока палета на бои и ги репродуцира реалистично сите тонови и нијанси од палетата.

Прекрасен изглед од сите агли

Прегледен и минималистички дизајн што ви овозможува да се фокусирате на тоа што е важно - сликата. 

Повлекување

Каблите се вешто и уредно скриени

Складирајте ги каблите уредно во држачот и прицврстете ги со испорачаниот држач за кабли. 

Организирање на каблите
Android TV

Говорот е забавен начин за истражување нови светови

Пронајдете ја сета забава за која сте сонувале - само изговорете и добијте ја веднаш. Телевизорот со Android TV™ од Sony и напредна гласовна контрола може веднаш да ви прикаже филмови и серии преку апликации или емитувања.

Едноставна контрола со паметен далечински управувач

Приклучете set top box-приемници и други уреди преку HDMI во телевизорот и контролирајте ги со паметен далечински управувач. Потенок и позаоблен дизајн со микрофон за гласовна контрола и подобрен распоред на копчиња за едноставно користење.

Паметен далечински управувач
Спецификации и функции
Откријте свет исполнет со детали и бои со овој 4K HDR-телевизор со процесорот за слика X1™ Ultimate. Сликите се совршено надополнети со нашата најнова технологија Acoustic Multi-Audio™.
 • Достапни во големина од 139 см (55"), 164 см (65"), 189 cm (75”), 215 см (85")

 • Висок динамички опсег 4K

 • Процесор за слика X1™ Ultimate

 • Acoustic Multi-Audio™

 • Android TV™

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

 • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

 • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

 • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот