СИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ

XG85| LED| 4K Ultra HD | Висок динамички опсег(HDR)| Паметен телевизор(Android TV)

XG8505 / XG8577 / XG8588 / XG8596 / XG8599 Series
Слика од XG85| LED| 4K Ultra HD | Висок динамички опсег(HDR)| Паметен телевизор(Android TV)

139 см (55")|164 см (65")|189 cm (75”)|215 см (85")

AЕнергетска ознака и информации за производ

15mодели

Најдобри карактеристики
Слики и звук во совршена хармонија

Задлабочете се во моментот со реални слики и соодветна акустика. Сликите со врни детали, заедно со нашата технологија Sound-from-Picture Reality™, нудат врвни аудиовизуелни перформанси. 

Еден чип, неверојатна реалност

Нашиот 4K HDR-процесор X1™ со Object-based HDR remaster создава поголема длабочина, подобри текстури и природни бои. Сликите што ќе ги гледате ќе бидат исклучително реалистични, со чисти бои при повисоки нивоа на светлина.

Sound-from-Picture Reality™

Нашиот систем Acoustic Multi-Audio™ ги надополнува звучниците за рефлективен бас со два високотонци за позиционирање на звукот од задната страна на телевизорот за реализација на Sound-from-Picture Reality™. Случувањата и звукот се прецизно усогласени за подобро доживување при гледањето.

Оваа функција е достапна на телевизори поголеми од 55 инчи. 

Реално доживување како во кино

Овие функции се достапни на телевизори поголеми од 55 инчи.

Уживајте во возбудата што ја нуди киното

Забавувајте се како во кино кога сте во домот. Dolby Vision™ внесува живописни бои и реалистичност во сцените за подобро доживување при гледањето, а Dolby Atmos™ ја исполнува просторијата со прекрасен опкружувачки звук.

Откријте ги одново сите детали во 4K

Со 4K X-Reality™ PRO, квалитетот на сликите се подобрува до реалистичниот 4K-квалитет со извонредна острина. Сликата се изострува и подобрува во реално време, при што се откриваат дополнителни детали во книгите и архитектурата на библиотеката.

Брилијантноста на животот прикажана со повеќе бои

Гледајте живописни и реални бои околу вас. TRILUMINOS™-екранот користи поширока палета на бои и ги репродуцира реалистично сите тонови и нијанси од палетата.

Прекрасен изглед од сите агли

Овој 4K HDR-телевизор има прегледен и минималистички дизајн што ви овозможува да се фокусирате на тоа што е важно - сликата. 

Повлекување
Каблите се вешто и уредно скриени

Складирајте ги каблите уредно во држачот и прицврстете ги со испорачаниот држач за кабли. 

Организирање на каблите
Android TV
Говорот е забавен начин за истражување нови светови

Пронајдете ја сета забава за која сте сонувале - само изговорете и добијте ја веднаш. Телевизорот со Android TV™ од Sony и напредна гласовна контрола може веднаш да ви прикаже филмови и серии преку апликации или емитувања.

Може да се користи со Apple AirPlay / Apple HomeKit

Со Apple AirPlay може да проследувате видеоснимки и звук кон телевизорот од вашиот iPhone, iPad или Mac. Гледајте филмови и серии од апликацијата Apple TV, омилените апликации, па дури и од Safari. Споделувајте фотографии со сите во просторијата.

Функцијата е достапна кај телевизори над 55”.

Едноставна контрола со паметен далечински управувач

Приклучете set top box-приемници и други уреди преку HDMI во телевизорот и контролирајте ги со паметен далечински управувач. Потенок и позаоблен дизајн со микрофон за гласовна контрола и подобрен распоред на копчиња за едноставно користење.

Паметен далечински управувач

Оваа функција е достапна на телевизори поголеми од 55 инчи. 

Функција за пристапност
Помошна технологија на Android TV

Нашите телевизори имаат технологија за пристапност за лица со намален вид, слух и подвижност.

Спецификации и функции

Филмовите и сериите се исполнети со возбуда кога ги гледате на овој 4K HDR-телевизор што ја спојува моќта на нашиот 4K HDR-процесор X1™ со Acoustic Multi-Audio™.
  • Достапни во големина од 139 см (55"), 164 см (65"), 189 cm (75”), 215 см (85")

  • Висок динамички опсег 4K

  • 4K HDR Processor X1™

  • Acoustic Multi-Audio™

  • Android TV™

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените во содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот