XF90

Детали во темни и светли површини
СИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ

XF90 | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телефон (Android TV)

XF9005 Series
Слика од XF90 | Full Array LED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телефон (Android TV)

123 см (49'')|139 см (55")|164 см (65")|189 cm (75”)

BЕнергетска ознака и информации за производ

4mодели

Најдобри карактеристики
Full Array LED

ПОВЕЌЕ LED-СВЕТИЛКИ, ПОВЕЌЕ СВЕТЛИНА, ПОВЕЌЕ КОНТРАСТ

(1) Стандардно осветлување EDGE LED. (2) Full Array LED. Симулирани слики.

Телевизорите со технологијата Full Array LED се осветлени со повеќе LED-светилки поставени директно зад екранот, за разлика од стандардните телевизори со технологијата Edge LED. Ваквата технологија, заедно со технологијата за прецизно локално затемнување на Sony, овозможува независно затемнување или осветлување на различни групи на LED-светилки кај телевизорот за да добиете попрецизен контраст и доживување како во кино.

Поголема моќ, подобри перформанси, повеќе убавина

Нашиот процесор 4K HDR X1™ Extreme врши моќна обработка на слики во реално време за да создаде извонредно детални слики. Квалитетот на сликите се подобрува до реалистичниот 4K HDR-квалитет.

Откривање на деталите преку врвен контраст

Уживајте во убави ноќни снимки исполнети со прекрасни бели и длабоки црни тонови. Одликувајќи се со шестпати поголем контраст од стандардните LED-телевизори, овој 4K HDR-телевизор со X-tended Dynamic Range™ PRO ги прави темните сцени потемни, а светлите сцени посветли.

Сите движења се неверојатно остри

Нашата технологија X-Motion Clarity™ овозможува јасни и остри динамички движења. Подвижните слики се контролираат прецизно за да се минимизира заматувањето. Дури и во сцените со брзи движења, сликите остануваат реални и немаат загуби во светлината.

Брилијантноста на животот прикажана со повеќе бои

Гледајте живописни и реални бои околу вас. TRILUMINOS екранот користи поширока палета на бои и ги репродуцира реалистично сите тонови и нијанси од палетата.

Звукот се распространува околу вас со Dolby Atmos®

Опкружете се со звук и зачекорете во сцената. Со Dolby Atmos, звукот се шири над вас и околу вас за да ги слушате предметите што се движат над вас со поголема реалистичност и да добиете повеќедимензионално доживување.

Android TV
Говорот е забавен начин за истражување нови светови

Пронајдете ја сета забава за која сте сонувале - само изговорете и добијте ја веднаш. Овој 4K HDR-телевизор со Android TV™ се одликува со напредна гласовна контрола и може веднаш да ви прикаже филмови и серии преку апликации или емитувања.

Netflix ги препорачува нашите 4K телевизори со Android

Netflix ви нуди едноставен начин да препознавате телевизори со подобри перформанси, полесен пристап до апликации и нови функции. Со Netflix Recommended TV ќе уживате во популарни серии и филмови со наменско копче и гласовна контрола.

Netflix Recommended TV
Дизајниран за да ви го задржи вниманието во сликата

Нема пречки, само прекрасни слики. Тенката алуминиумска рамка со врвен дизајн ќе ви го насочи вниманието кон екранот, а каблите ќе бидат вешто скриени на задната и предната страна.

Видеоснимки од типот „на кој начин“
Видеоснимки од типот „на кој начин“ за телевизори

Дали имате прашања за поставувањето и користењето на вашиот телевизор? Или, пак, како да го поврзете со друга опрема? Нашите видео водичи ќе ви објаснат сè чекор по чекор.

Спецификации и функции

Светлите и темните површини совршено се обработуваат кај овој 4K HDR-телевизор со технологијата X-tended Dynamic Range PRO за голем контраст. Гледајте повеќе детали во сите содржини.
  • Достапни во големина од 123 см (49''), 139 см (55"), 164 см (65"), 189 cm (75”)

  • Висок динамички опсег 4K

  • 4K HDR Processor X1™ Extreme

  • X-Motion Clarity™

  • Android TV™

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

Прочитајте повеќе

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

  • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата

  • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот

  • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот